reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Witajcie, dwa dni nie działał nam internet, a tu tyle zaległości!
Fondie, wszystko będzie dobrze :)
Paula, z tego co słyszałam, to ważny jest przyrost bety (u ciebie sie podwaja przecież - własnie książkowo).

Ja byłam wczoraj w koncu u mojej lekarki. Czekamy jeszcze na badania genetyczne, ale jesli wyjdą ok, to plan dała mi taki: Folik 2x1, Encorton 10 mg 1x1 od 12 dc (mlr 5,5%), Acard 75 od 12 dc 1x1 (nie podobał jej się wynik na antykoagulat toczniowy- w górnej granicy normy), Duphaston 2x1 od 20 dc. A jak wszystko pójdzie dobrze to potem (o ile dobrze pamietam) fraxiparyna w brzuch.
Co sadzicie? Do którego tygodnia ciąży bierze się encorton? Czy to prawda, że sie po nim bardzo puchnie (tak mnie wczoraj uprzedzała). Wszystkie po nim tyłyście?

Dziękuję Wam za wszystko! Gdyby nie Wy, to wczoraj byłabym zielona na temat tych leków i ogólnie wszystkiego!
Buźka ;*

Ostatnia edycja:
Encorton 2 x dziennie?
Z tego co wiem z forum jak i wczoraj od lekarza (transplantolog), to kiedyś były metody, że steryd dawało się na noc a teraz gdy mają setki badań to wiedzą, że steryd do 9ej rano żeby nie zmulić przysadki.

Edit: Pytałam go również o wspomniany wczoraj Colcort, ale nie znał tego leku, aczkolwiek mówił o innym ściąganym z Francji i niestety nie było różnicy w skutkach ubocznych. On tylko zasugerował, że on by zapisał Encortolon gdyż ten ma znikome działanie uboczne prowadzące do osteoporozy, a wszystkie pozostałe niestety są "takie sama" w skutkach.

Ostatnia edycja:
Encorton 2 x dziennie?
Z tego co wiem z forum jak i wczoraj od lekarza (transplantolog), to kiedyś były metody, że steryd dawało się na noc a teraz gdy mają setki badań to wiedzą, że steryd do 9ej rano żeby nie zmulić przysadki.

Edit: Pytałam go również o wspomniany wczoraj Colcort, ale nie znał tego leku, aczkolwiek mówił o innym ściąganym z Francji i niestety nie było różnicy w skutkach ubocznych. On tylko zasugerował, że on by zapisał Encortolon gdyż ten ma znikome działanie uboczne prowadzące do osteoporozy, a wszystkie pozostałe niestety są "takie sama" w skutkach.

Masz rację, pomyliłam się,bo pisałam z pamieci - 1x1. Co do pór zażywania, to będę Was dreczyć mam nadzieję za kilka miesięcy :)

Witajcie, dwa dni nie działał nam internet, a tu tyle zaległości!
Fondie, wszystko będzie dobrze :)
Paula, z tego co słyszałam, to ważny jest przyrost bety (u ciebie sie podwaja przecież - własnie książkowo).

Ja byłam wczoraj w koncu u mojej lekarki. Czekamy jeszcze na badania genetyczne, ale jesli wyjdą ok, to plan dała mi taki: Folik 2x1, Encorton 10 mg 1x1 od 12 dc (mlr 5,5%), Acard 75 od 12 dc 1x1 (nie podobał jej się wynik na antykoagulat toczniowy- w górnej granicy normy), Duphaston 2x1 od 20 dc. A jak wszystko pójdzie dobrze to potem (o ile dobrze pamietam) fraxiparyna w brzuch.
Co sadzicie? Do którego tygodnia ciąży bierze się encorton? Czy to prawda, że sie po nim bardzo puchnie (tak mnie wczoraj uprzedzała). Wszystkie po nim tyłyście?

Dziękuję Wam za wszystko! Gdyby nie Wy, to wczoraj byłabym zielona na temat tych leków i ogólnie wszystkiego!
Buźka ;*
Kas ja brałam encorton i nie puchłam ale włosy na twarzy mocno mi się uwidocznily. Brałam wcześniej na 2x ale się nie udało wiec tym razem całość z rana. Acard większość z nas bierze stale a ile masz dostać heparyny? Progesteronu nieco mało bo bym luteine dorzuciła. I co z metylowymi witaminami.

Kwiatuszku, Paula wierzę że będzie dobrze ♡

Sus, Beatka gdzie jesteście? Susana wysłałaś Beci przesyłkę? :)

Tęczowa trzymam kciuki &&&

reklama
Hej,
Kwiatuszek bardzo mocno trzymam kciuki i już odmówiłam za Was zdrowaśkę
Tylko Nafoczka o mnie pamięta :) Kochana :*
Jak Wiktor'n?
ja siedzę cichutko, bo się stresuję czy się udało. Obym się nie zawiodła :/
Jutro ze mną chyba jeszcze do testu podchodzi Bertha i Gabiś ?

Do góry