nie doszlam tak daleko jak ty z ciaza wiec nie wiem ile si ebierze ale na pewno do 15 jakos tygodnia sie ma dawke poczatkowa chyba apotemsie schodzi ale magda co ma coreczke z naszego forum przedluzyla encorton i odstawila chyba w 28 tygodniu czy jakos tak.MAdzia pomozFondie, widze ze masz duza wiedze.
To powiedz mi czy przy hashimoto bierze sie cos, np steryd, czy przeciwciala anty tpo i anty tg moga tez spowodowac strate ciazy. I jesli sie bierze na hashi steryd do do ktorego tyg ciazy.
Ja bym chciala brac do konca ciazy 5 encortonu, ale moj lekarz na to nie pojdzie bo juz mnie cisnie zeby odstawiac.
Inni lekarze natomiast mowia ze dawka 5 to mala dawka i mozna brac do konca ciazy.
moja endo mowi, że jak masz dobra tarczyce w sesie ft4 i tsh to nic nie powinno sie z ciaza dziac a przeciwciala przy hashi rzadko wchodza w norme. Jak masz dobra tarczyce problemow nie powinno byc encorton jak mowila moja endo i umnie sie sprawdzalo zmiejszalo tsh ale po odstawieniu zaczynaly sie schody....ale nie w przeciwcialach ale w tsh i ft4 ja zrobie jak mi gin i endo beda kazac tyle wiem. Najwazniejsze to dobre tsh i ft4