reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Doris - kciuki trzymam i daj znać po wizycie co i jak :-) :)
Nafoczko - ja w sobotę miałam skurcz podczas przytulanek w udzie (oj się działo.... :-) :):-D ) a nad ranem w łydkę, aż się wydarłam, Mąż wystraszony, a ja się popłakałam tak bolało...
Ja 6 lat temu miałam CC,dochodziłam do siebie miesiąc czasu. Ból okropny. Ja leżałam plackiem a dziewczyny obok po SN biegały, opiekowały się dziećmi, ja nie byłam w stanie podnieść się z łóżka. Potem 2 tyg. chodziłam zgięta w pół. Jeśli będzie następny raz, to chciałabym spróbować naturalnie, ale najpierw trzeba w tą ciążę zajść i szczęśliwie donosić.

Moc buziaczków od rana dla Was wszystkich ;):)

reklama
Tak straszycie tymi cesarkami...a wszystko zalezy od organizmu, tak jak z kazda operacja. Jak bylam w szpitalu na laparo, to laski po laparo zdychaly z bolu, ich maz je myl husteczkami bo nie mogly wstawac. Napatrzylam sie i bylam przerazona. Co sie okazalo, ze jak mnie przywiezli po laparo to po 2 godzinach bylam juz na nogach. Nic mnie nie bolalo. A panie pielegniarki tylko przychodzily i pytaly sie, ktora to juz tak biega;)
Z cesarka znam opinie, gdzie kobiety odrazu na drugi dzien smigaly i mowia ze cesarka super;)

Tak straszycie tymi cesarkami...a wszystko zalezy od organizmu, tak jak z kazda operacja. Jak bylam w szpitalu na laparo, to laski po laparo zdychaly z bolu, ich maz je myl husteczkami bo nie mogly wstawac. Napatrzylam sie i bylam przerazona. Co sie okazalo, ze jak mnie przywiezli po laparo to po 2 godzinach bylam juz na nogach. Nic mnie nie bolalo.
Z cesarka znam opinie, gdzie kobiety odrazu na drugi dzien smigaly i mowia ze cesarka super;)

To prawda, każdy ma inny organizm i rzeczywiście inaczej przeżywa to wszystko i dochodzi do siebie. Fakty jadnakowoż są takie, że po CC mimo wszystko dłużej się dochodzi do siebie, to jednak operacja. Ja pomimo, że męczyłam się strasznie nie jestem zagorzałą przeciwniczką CC. Każdy musi patrzeć po sobie, to tylko indywidualna decyzja każdej z nas, kto jak chce rodzić. I trzeba to szanować.

Nasze ciążowe dziewczyny - hop hop, odezwijcie się...Jak się czujecie?

Susana - :hmm: myślę o Tobie codziennie. Przytulam mocno...

ja po cc na 3 dzien biegalam po schodach usuwanie migdalkow bylo najgorszym zbaiegiem cc to dla mnie bylo nic strasznego kompletnie tylko drenaz na 2 dzine mnie wkurzal ale jak go zdjeli juz czulam sie dobrze.

Witam was u nas dziś chlodno przyjemnie byłam na rowerze zrobić badanie konfliktu plytkowego miło się jechało.
Za wszystkie ciężarówki na końcówce trzymam kciuki za te które mają długą drogę jeszcze trzymam kciuki i życzę duzo cierpliwość i wiary.
Fondi kochana czyli jak ta dziewczyna miałam p/p łożyskowe to można się szczepić ja zrobiłam to badanie ale czekam na wynik będzie gdzieś za tydzień moze 2 narazie w ogóle nie mam zadnych wyników czekam na nk, w/ w przeciwciał i janikowe tez zrobiłam i mrl troche mnie stresuje to wszystko jeszcze zadzwonili z genesis ze nie zrobią mi badania dzieciątka bo probki wywietrzaly moim zdaniem cóś zjebali za przeproszeniem. Wczoraj wypozyczalam kostki parafinowe moze z tego coś wyjdzie wylam prawie godzinę z bezczynność. Jaki sa przeciwskazania do szczepień ? Pozdrawiam was wszystkie

porzeczka przy przeciw lozyskowych tylko szczepienia pomoga nawet mi to genetyczka powiedziala.
za wszystko zaplcisz drugi raz u maliny kochana

Fondie, widze ze masz duza wiedze.
To powiedz mi czy przy hashimoto bierze sie cos, np steryd, czy przeciwciala anty tpo i anty tg moga tez spowodowac strate ciazy. I jesli sie bierze na hashi steryd do do ktorego tyg ciazy.
Ja bym chciala brac do konca ciazy 5 encortonu, ale moj lekarz na to nie pojdzie bo juz mnie cisnie zeby odstawiac.
Inni lekarze natomiast mowia ze dawka 5 to mala dawka i mozna brac do konca ciazy.

Witajcie dziewczynki,
Porzeczka a w genesis powiedzieli Ci na 100 że nie zrobią badania? bo mi na początku też powiedzieli, że nie wiedzą czy będą w stanie zrobić mikromacierz bo może być za mało kosmówki, dzwoniłam za 2 dni około i powiedzieli że jednak się da bo gdyby był problem to tylko by zrobili fish. Może tak tylko Cię straszą żebyś się zdecydowała na najdroższe badania?
Ponawiam pytanko Porzeczki
Co może być przeciwwskazaniem do szczepień?????????o_O
Pozdrawiam i 3mam kciuki Doris, Nafoczka Aga i pozostałe z brzuszkami mamcie
widzę że u dr P tekst o meczu to standard- mi ostatnio powiedział żebym włączyła stop klatke bo jajko jest na pęknięciu :laugh2:

reklama
Witaj Strawberka mi dr Przybycień powiedział że hashi ( wraz z innym czymś) może spowodować poronienie ale mi nic nie da na przeciwciała!!! steryd nie!!!
jedynie co mam diete bezglutenową
a dawka 5 mi lekarz jeden powiedział że to nie dawka terapeutyczna więc ani nie zaszkodzi a ni nie pomoże
sorka za post pod postem:p

Do góry