Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Lumia, a jak u Ciebie? Gin zezwolił o ile dobrze pamiętam. Podejmujesz starania po @?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Doris
Super! Na kiedy masz termin? Moja siostra ma na 18 lipca i w tym tygodniu dowiedziała się,że też będzie mieć chłopca
Ovi
Wydaje mi się,że piszesz o badaniach przeciwciał oraz w kierunku zespołu antyfosfolipidowego - faktycznie jest zalecenie by wykonać je do 6 tyg po poronieniu.
Jeśli chodzi o genetyczne to ich się raczej nie powtarza
Lumia, a jak u Ciebie? Gin zezwolił o ile dobrze pamiętam. Podejmujesz starania po @?
Arda, po pierwszej cesarce jeden lekarz napomknąl o macicy dwuroznej.
Mówiłam o tym lekarzowi do którego chodzilam... Nie przejął się tym. Wytłumaczył, że macica jest jak balon i skoro już raz urosła, to kolejny będzie lepiej... Wierzyłam mu... Zresztą urodziłam wtedy szczęśliwie Mikołaja.
Dwa lata później zmieniłam gina. Także mówiłam o dwuroznosci i też się tym mię przejął. Potem zaszłam w ciążę z Miłoszem. Wszystko było ok do 24 tygodnia aż nagle serduszko przestało bić...
Zaczęły się badania...
Wyszła mi mutacja Mthfr, gdy ginekolog zobaczył wynik rozłożył ręce i stwierdził, że o tym czytał na studiach i on nie wie co dalej...
Był to październik 2015.
W listopadzie zmieniłam ginekologa. Długi wywiad i skierowanie na histeroskopie z podejrzeniem przegrody (zwykle usg), która się potwierdziła.
Lekarze dziwili się, że przy kolejnych dwóch cesarkach nikt nic nie widział...
Zresztą, cudem jest to, że Mikołaj urodził się cały i zdrowy....
Kairko, mi też...
Gdyby nie te konowaly Miłosz mógłby żyć...
Pomyśleć, że Mikołaj także był zagrożony...
Ovi
Tak, tylko właśnie nie wiem, o którym cyklu mówił. Czy ,że mam czekać teraz na @, odczekać cykl i od następnego, czy zaraz po tej@ - będę w tygodniu do niego dzwonić. W każdym razie powedział, że zaraz po pobraniu krwi na kariotyp możemy się starać - oczywiście powedział to na podstawie badania kosmówki i badań histopatologicznych i po zbadaniu mnie. Wszystko ok, endometrium ok 10mm, powiedział, ze za jakiś tydzień powinna być @
Ja myślę, jeszcze o zrobieeniu badań na nk, allo mlr ... itp. ale zasstanawiam się czy faktycznie nie będą sfałszowane - bo przecież byłłam na lekach, więc zastanawiam się czy to ma sens...