reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

aditka gratulacje ... odzywaj się jak najczęściej bo dla nas to WIELKA nadzieja że wkrótce los się odmieni...
barbinka świetny rysunek... :tak:
Ja nam wszystkim życzę aby MIKOŁAJ w najbliższym czasie przyniósł paczuszkę a w niej ZAWINIĄTKO ... to upragnione, wypatrywane, tak oczekiwane !!!!!!!!!!!!! ;-)

reklama
Dziewcznki, narazie jest dobrze, widzialam jak rusza dzidziolek raczkami , nozkami i glowka :-):-) niesamowite przezycie po obumarlych dwoch ciazach... Trzymam za Was kciuki najmocniej na swiecie !;)

Balbina Malina chętnie, chętnie tylko że ja na szczepieniu będę jak zwykle ostatnia przed 16-tą i zaraz muszę wracać bo mąż chyba w poniedziałek wyjeżdża więc muszę wracać bo córka będzie u mamy a ja dopiero będę koło 19-20 z powrotem :no:

Madzik rany, to już 16 tydzień??? A ja pamietam jak się dowiedziałaś o ciaży....

Aditka super super, teraz pójdzie z górki, zobaczysz:-) Pewnie że Cię pamietam;-) Jak widzisz my stałe bywalczynie oprócz Kairy nadal na ławce rezerwowych:no:

Misiejku to bardzo duży krok do przodu z pracą męża, tak jak u mnie z mieszkaniem. Coś się zaczyna dziać co trochę odciąga nasze myśli;-)

A ja dziewczynki zamysliłam się nad zeszłorocznymi urodzinami (mam 21.12) i sylwestrem ( byłam już wtedy w ciąży). I wtedy życzyłam sobie tylko większego mieszkania i dziecka. Z mieszkaniem powoli zaczyna się spełniać, jeszcze tylko to drugie leży odłogiem....Pewnie od jutra zacznę testować bo ja to ja i nie wytrzymam:-) A zakupiłam testy 10 na Allegro więc w razie czego wcześnie coś wykryją. Oby!

Aditko tylko z takich temperatur najpiękniej się spada....Dzisiejszy test póki co negatywny ale to dopiero 6dfl więc to tylko takie testowanie dla mnie. Byłam na urodzinach dziecka koleżanki i kolejna bliska mi koleżanka jest w ciąży (niby bez trafiania ale i bez zabezpieczania się). Ale tak między nami, nie robi to już na mnie wrażenia,podchodzę do tego zupełnie inaczej niż jeszcze pół roku temu;-) Będę jak podejrzewam testować codziennie ale we wtorek już powinno coś wyniknąć w którąś ze stron:)

Enya81 ja niestety staram się być jak najwcześniej, ostatnio się wkurzyłam bo byłam ledwie po 13:30 a weszłam jako 12sta! i o mało nie spóźniłam się na powrotny autobus o 15:30. Jutro zadzwonię do nich i zapytam o której w środę startują.

Za oknem mam 0,5m śniegu, wyjście na ulice, to walka o przetrwanie

czesc dziewczyny jestem nowa na tym forum bo myslalam iż immunologia mnie nie dotyczy a jednak... siedze na watku KTO PO IN VITRO a tu trafiłam tak niechcący ... moja krotka historia mam PCO i jestem po 5ciu nieudanych transferach oczywiście mój gin rozlozyl rece bo zarodki mam bardzo dobrej jakości i nigdy nie zaciazylam zadnej implantacji nie było wiec na wlasna reke wybrałam się do immunologa i ...

przeciwciała mam ok... jedynie przeciw gliadynie wyszly dodatnie ale celiakie mam wykluczona wiec to nie jest problem w zajciu w ciaze bo te przeciwciała w niczym nie przeszkadzają słowa dwóch immunologów... jedynie wyszlo mi MTHFR w heterozygocie... i brak hamowania... co do szczepionek mam mieszane uczucia pewnie dlatego ze za dużo o nich nie wiem... mam takie bytanie czy której po szczepionkach udało się zaciazyc i czy ktoras ma mutacje genu MTHFR w heterozygocie ???? z góry dziekuje za odpowiedz ja już nie wiem czego mam się chwytac... bo immunologia jest ok

mam jeszcze pytanie co to jest test CBA i IMK... czy to dotyczy tego braku hamowania albo testu cytotoksycznego... dodam ze komorek nk nikt nie kazal mi badac ani bialka C, bialka S za co to odpowiada????

Ostatnia edycja:
dziewczynki probuje na encortonie kilka cykli , wczoraj bylam u dr i mialam 14 dzien cyklu po owulacji jestem i dostalam encorton acard duphaston i luteinę powiedzcie mi bo testuje 18 grudnia czy jeśli test negatywny to mam encorton odstawić ? jak to jest od ktorego dnia cyklu miałyscie go

reklama
Katarina my mamy odwrotnie -encorton po pozytywnym teście ciążowym i bierzemy do odwołania. Tak więc nie wiem co Ci napisać. Ja muszę się przyznać że dzisiaj go wzięłam i jutro też wezmę aż do momentu pewności że w ciąży nie jestem.
Mimi witaj!! A mutację masz w genie A czy C bo są dwa rodzaje??? Czy w obu??? Ogólnie jest jeden sposób leczenia trombofilii wrodzonej - acard + heparyna w ciąży, folik w zwiększonej dawce i witaminy B complex.
Test IMK to ocena subpopulacji limfocytów czyli ich poziomy w organizmie a CBA to ocena cytokin, przeciwciał w organizmie. Ogólnie praktycznie każda z nas ma coś tam skiepszczone na tym polu;-)
Białko C, białko S bada się w związku z trombofilią. Miałaś badany poziom homocysteiny??

Ja dzisiaj po raz drugi od momentu starań przeżyłam dzisiaj po porannym sexiku tak masakrycznego bólu podbrzusza a w sumie bardziej skurczy że maz na biega musiał lecieć po nospę do apteki bo bolało mnie tak masakrycznie jak w czasie poronienia. Nie wiem co się dzieje...:no:

Do góry