reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Arda nie załamuj się.Tak jak mówisz to dopiero pierwszy cykl przecież .Ja wiem że najlepiej by było od razu zajść ale chyba musimy z pokorą poczekać.

fondie tylko szczepienia nie są dla każdego, ja na przykład się nie kwalifikuję bo mam pozytywny test cytotoksyczny
Jeśli chodzi o Dubrawskiego to leczy standardowo, zleca najpierw badania, potem żelazny zestaw zazwyczaj z encortonem, szczepienia i wlewy też, zależy od przypadku, mi nie zaproponował wlewow a szczepionki odpadły.
a jaka masz dawke encortonu w ciazy? kurde to moje 20 mg mnie przeraza

Właśnie odebrałam wynik p/c przeciw jajnikowych i mam dodatnie, miano 1:10 :(
a jak to jest w skrocie to badanie nie mam go chyba zleconego to wyklucza szczepinienia tak?
ja tez dziś zaczynam starania .. ale mam przed soba te allo mrl i komorki nk ...ja w sumie troszke sie poplakalam jak zaczelam plamic ze sie nie udalo ale tak mysle przeciez moja ciaza tez moze sie nie udac:( i tak zawsze stres bedzie:(

fondie mam brać w cyklu starajacym się 10 mg, nie wiem czy mi w ciąży zwiększy myślę, że nie. Ja tez mam przeciwciała przeciw jajnikowe i one raczej nie wykluczają ze szczepień, pozytywny test cytotoksyczny wyklucza.

Fondie ja zaczynałam na encortonie 15mg. Nie czułam jakiś specjalnych skutków ubocznych, a wręcz czułam się spokojniej, że może większa dawka jest skuteczniejsza.
Czarna Mała u mnie też przeciwjajnikowe w małym mianie wyszły i co dziwne dopiero w 3 badaniu, wcześniej zawsze miałam ujemne. Dubrawski dał mi na to encorton.
Arda pierwsze koty za płoty, grudzień to bardzo nastrojowy miesiąc
Plastulinka ja brałam u Dubrawskiego wlewy z immunoglobuliny, ale on mnie na nie jakoś specjalnie nie namawiał, potwierdził tylko że będą dobre na to co wyszło u mnie w wynikach więc się zdecydowałam. Mam wrażenie że on szanuje nasze pieniądze. Co do sposobów jego leczenia, to miałam też dwie szczepionki ze względu na mlr 35% i wlew domaciczny z neupogenu za jakieś 200zł plus witaminy i przeleczenie stanów zapalnych i bakterii. Miałam wrażenie, że dobiera leczenie indywidualnie do wyników i możliwości finansowych.
Lekarz, który prowadzi mnie na miejscu nie popiera ani szczepionek ani wlewów, jako zbyt „zaśmiecające” organizm, ale ja nie umiałam już ryzykować bez solidnego leczenia.
Susana a jak same wrażenia, zaufasz Wilczyńskiemu?
Martha123 kuruj się:tak:
Doris trzymam kciuki.
Nafoczka buziaki i no stres w pracy!
Jestem po usg prenatalnym i wszystkie pomiary w normie, mam nadzieję że badania z krwi to potwierdzą. TSH spadło mi jeszcze do 0,007, ale pozostałe hormony w normie, biorę na to metizol.

Agnieszka a w razie ciąży jakoś szybko masz próbować wykryć ciążę i reagować? Bo mi coś mówił ze poziom czegoś nie wiem czy esteadiolu czy coś badać i coś mam mieć zlecone ale szczegóły na wizycie określi.

Cześć
NAFOCZKA... Dziękuję ze pamiętasz!!!! Tak dziś wizyta ale dopiero ok 20 i pewnie będzie opóźnienie wiec może coś będę wiedziała po 21.
Boje się bardzo. Juz mam myśli zeby to nie było np puste jajo choć chyba jak był pęcherzyk ciążowy z pecherzykiem zoltkowym i beta powyżej 92 tys to powinno być dobrze.
Poza tym kiepsko się czuję i mdli mnie cały czas.
Trzymajcie proszę kciuki za mnie i Moją Fasolkę

reklama
Do góry