reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja wiem, że nawet jeśli nie udałoby się nam mieć dziecka, to i tak najważniejsze jest to, że jesteśmy razem. Oczywiście, pustka jest, ale wiem że mój m wolałby nie mieć dziecka a mieć mnie niż mieć dziecko z inną kobietą. A wiem bo nieraz mi o tym powiedział :) zresztą my długo nie mogliśmy zajść w ciążę nie wiadomo z czyjej "winy" i żadnemu z nas nie przyszło do głowy obciążać te drugą stronę... A przecież straty ciąży w pierwszym trymestrze mogą być spowodowane również słabymi plemnikami sięwiec niech ci tesciowie nie będą tacy hej do przodu!
Na razie będę sobie metę kombinować "pokatnie" ale wolałabym znaleźć kogoś kto mnie trochę poprowadzi...

reklama
Raptus kamień z serca dobrze ze wszystko ok: -)
Następnym razem jak maluchy cię przestrasza ze za mało.się ruszają to zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boku wtedy powinny się ruszyć och pamiętam jak nie raz sama budzilam małego żeby dał znak

Sykatynka, do którego tyg masz brać glukophage? Mówiła coś Jerzak?
Nafoczka, paczkę wysłałam wczoraj priorytetem, dziś powinna być :-)

Apolinka, nie powiedziała, coś ty, jeszcze bym nie przyszła do niej na kolejne wizyty i zabrała jej zarobek 300 złotych.... Mam zmniejszyć do 1 tabletki, ale plan chyba jest taki żeby brać przez całą ciążę... Właśnie dlatego szukam kogoś kto mnie poprowadzi - załatwić sobie receptę na lewo jakoś dam radę, ale chciałabym jednak mieć pewność co do brania....

Apolinka, Sykatynka mi lekarz powiedzial ze bezpiecznie mozna do konca pierwszego trymestru a czemu potem nie to poki co nie dopytywalam.
Sykatynka to faktycznie zdziera, to moj lekarz jest cudownym czlowiekiem a nie powiem ile place mimo znanego nazwiska- bo cie wkurze jeszcze bardziej.
Apolinka jest! Dziekuje!
dzis mam mega dola,od 5lat nie bylam na porzadnych wakacjach bo zycie mi sie kreci tylko wokol ciazy :-( albo planuje albo jestem albo bylam... jakos mam burze horlonow bo tylko bym ryczala z bezradnosci, jakbym tracila najlepsze lata...

Właśnie czytałam artykuł gdzie porownywali wyniki u grupy która brała metformine do 16 tc, druga do 32 tc, trzecia do końca i wszystkie wyniki (stan przedrzucawkowy, nadciśnienie, cukrzyca, parametry dziecka) były najlepsze w 3 grupie, czyli tej co brała całą ciążę, w badaniu nie zaobserwowano efektów ubocznych. Na dodatek w stanach prowadzą całe ciąże osób otyłych oraz osób z cukrzycą na metforminie, jej stosowanie jest zasadne również w przypadku pcos

A jeszcze o jednym zapomniałam - powiedziała mi prof. Jerzak, że w ciąży nie powinnam w ogóle prowadzić samochodu, bo kobieta w ciąży ma zaburzoną percepcję i jak spowoduję wypadek to odpowiedzialność będzie po mojej stronie :szok::szok::szok:
Takie rzeczy to chyba tylko ona może wymyślać, co?

Ja skończyłam brać Gluko w 17 tyg,mam Nadzieję,że będzie ok, tym bardziej że brałam mała dawkę, oby z Moim Szkraby wszystko było w porządku...
Nafoczka, nie dziwię się Tobie, moje ostatnie 5 lat też toczyło się wokół ciąży, zmiana pracy, Zagraniczne wakacje, i wiele innych rzeczy uzależnione były od ciąży...mam Nadzieję,że to wszystko zostanie Tobie wynagrodzone jak najszybciej :-*

Nafoczka ja miałam tak samo miałam wrażenie że żyje jakby w zawieszeniu tego nie zrobię bo może jestem w ciąży itd. ...w końcu się wkurzylam i powiedziałam dość takiego myślenia w czerwcu zrobiłam sobie tatuaż a w lipcu zaszlam w ciążę: -)

reklama
Ja właśnie zobaczyłam brązowe uplawy na wkładce i nie mogę przestać płakać.Poki co jak się podcieram to jest czysto. Jest 4t3d. W pierwszej ciąży zaczęłam plamić dokładnie dzień później. Nie spodziewałam się, że tym razem koszmar zacznie się tak wcześnie.

Do góry