Dziewczyny, za 2 miesiące rodzę (wg terminu). Mam pytanie odnośnie szpitala na Mickiewicza, wiem ,że porodówka była tam remontowana. Jakie warunki, jaki personel, co trzeba mieć? Z góry wielkie dzięki :-)
Witam.
Rodziłam na Mickiewicza 2 miesiące temu tuż przed otwarciem nowej porodówki niestety. Mimo że oddział był taki "prowizoryczny" to było czysto. Personel różny większość położnych bardzo fajne pomocne siostry dużo gorzej z pielęgniarkami od dzieciaczków, wielką łaskę robiły żeby pomóc przy czymkolwiek ale ogólnie do przeżycia . Rodziłam siłami natury przy porodzie bardzo pomagali mi wszyscy więc bardzo dobrze wspominam to co najtrudniejsze miałam też super lekarza.
Co trzeba przynieść to standardowo to co w listach wyprawkowych można znaleźć w necie, rzeczy dla dziecka: ciuszki, rożek, pieluchy , kosmetyki, spirytus; dla mamy dla mnie najważniejsze to podkłady w niezliczonej ilości na łóżko i poporodowe wielkie podpaski, papier toaletowy, przybory kosmetyczne, ciuchy na zmianę.
Mam nadzieję, że pomogłam sama kilka miesięcy temu szukałam takich info . Dodam jeszcze, że wcześniej rodziłam na PCK i Mickiewicz lepszy