msdracula
Fanka BB :)
Pierwsze słyszę takie opinie na temat znieczulenia, że nie dają nawet jak się zapłaci. Musi być tylko odpowiednie rozwarcie i żadnych p/wskazań do wkłucia w kręgosłup. wiele moich koleżanek dostało znieczulenie i nie musiało nic płacić. Nie trzeba płacić jeśli znieczulenie jest ze względów medycznych, czyli przedłużający się poród. Na pewno wszędzie gdzie szpital ma certyfikat rodzić po ludzku jest to respektowane.
Nie rozmumiem opinii "kiedyś kobiety rodziły bez znieczulenia i było dobrze" może i b yło dobrze ale po co się męczyć? zęby też kiedyś wyrywano bez znieczulenia... po to mamy postep w medycynie żeby kobieta nie musiała tak cierpieć a poród był miłym i wspomnieniem wyjątkowego wydarzenia a nie traumą do końca życia. Takie jest moje zdanie. Jak będę miała taką mozliwość i skurcze bedą silne to na pewno skorzystam ze znieczulenia. Tylko muszę się dowiedzieć jak to jest u mnie w szpitalu i ile kosztuje.
She*shu dokładnie myslę tak samo
Nie rozmumiem opinii "kiedyś kobiety rodziły bez znieczulenia i było dobrze" może i b yło dobrze ale po co się męczyć? zęby też kiedyś wyrywano bez znieczulenia... po to mamy postep w medycynie żeby kobieta nie musiała tak cierpieć a poród był miłym i wspomnieniem wyjątkowego wydarzenia a nie traumą do końca życia. Takie jest moje zdanie. Jak będę miała taką mozliwość i skurcze bedą silne to na pewno skorzystam ze znieczulenia. Tylko muszę się dowiedzieć jak to jest u mnie w szpitalu i ile kosztuje.
She*shu dokładnie myslę tak samo
Ostatnia edycja: