reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Witam,
Jestem po pierwszym porodzie w Zeromskim w 2013 przez cc nie planowane. Obecnie jestem na początku 37 tyg drugiej ciąży. Zdecydowałam się ponownie na ten sam szpital ponieważ byłam bardzo zadowolona.
Z racji pierwszego cc zapewne drugi poród będzie tak samo przez cc.
I tu moje pytanie. .. teraz będzie cc planowana,za tydzień, 5.04, idę na Ktg i na konsultacje,to będzie 38 tydz trwał. Jak praktykują w Żeromskim jeżeli chodzi o planowane cc? Czy czekają do akcji porodowej? Czy może po prosty do terminu lub wcześniej np w 39 tyg?

reklama
Z tego co wiem ze szkoly rodzenia to mozesz umowic sie na planowe cc, nie wiem w ktorym tyg, ale dla dzidzi najlepiej jakbys pojechala jak sie rozpocznie akcja.

Quchasia dziękuję za odpowiedz :)

Tak wiem , ze dla dziciaczka to najlepsza opcja z tym , że nie miałby kto zostać z naszym starszym synkiem. Rodzinę mamy miniumum 140 km , a nasi najblizsi znajomi nie mieszkają w Krakowie, 3 pary niedawno się przeprowadziły :/ Pozostali znajomi ,o których myśleliśmy to wiadomo , pracują więc na zawołanie nie zwolnią się z pracy .

Nasi rodzice jeszcze pracują więc tez cięzko im brać urlop i siedzieć z nami i czekać.

Poród z synkiem zaczął się w sam termin, bo miałam wyznaczony na 24.07 i tak się synek urodził. Wody zaczęły mi odchodzić 23go w nocy ;)
No nic, zobaczymy co mi powie doktor na wizycie 5.04 i jakby co to zaczniemy coś kombinować.

Witajcie dziewczyny,
planuję ciąże w najbliższym czasie i chciałam się zapytać kogo polecacie z ginekologów z Zeromskiego? Pierwszą ciążę prowadził u mnie dr Gach, ale nie chce już do niego chodzić, natomiast wiem, ze lepiej rodzić w szpitalu w którym się ma lekarza, tylko nie mogę nikogo konkretnego znaleźć. Z góry dziękuję za odpowiedz :)

Truskawka89 ja tak samo jak quchasia, położna tylko pytała do kogo chodziłam, ale opieka była super mimo, że nie miałam lekarza który pracuje w Żeromskim. Moja koleżanka też nie miała lekarza z tego szpitala i też była bardzo zadowolona. Więc jeśli Twój obecny ginekolog jest w porządku to śmiało możesz przy nim zostać:blink:

Truskawka89 ja tak samo jak quchasia, położna tylko pytała do kogo chodziłam, ale opieka była super mimo, że nie miałam lekarza który pracuje w Żeromskim. Moja koleżanka też nie miała lekarza z tego szpitala i też była bardzo zadowolona. Więc jeśli Twój obecny ginekolog jest w porządku to śmiało możesz przy nim zostać:blink:

No własnie nie mam teraz zadnego fajnego ginekologa, wiec i tak musze kogos poszukać. Drugie napewno bedzie urodzone przez cc, wiec jak jest wtedy ze skierowaniem?

reklama
Potwierdzam, nie miałam lekarza w Żeromskim i byłam traktowana bardzo dobrze: ) jedynie różnica na obchodzenie była taka, ze lekarz rozmawiał ze mną normalnie, miło, a że swoją pacjentka zawsze jeszcze zażartował

Teraz też nie chodziłam do lekarza ze szpitala, skierowanie do porodu też dostałam od mojej gin.jestem omówiona na jutro na Ktg i później konsultacja z gin i decydują. Jestem po jednym cc więc teraz pewnie zapadnie decyzja o kolejnym o mam nadzieję, że.wyznacza termin.

Do góry