reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Witam,
Jestem po pierwszym porodzie w Zeromskim w 2013 przez cc nie planowane. Obecnie jestem na początku 37 tyg drugiej ciąży. Zdecydowałam się ponownie na ten sam szpital ponieważ byłam bardzo zadowolona.
Z racji pierwszego cc zapewne drugi poród będzie tak samo przez cc.
I tu moje pytanie. .. teraz będzie cc planowana,za tydzień, 5.04, idę na Ktg i na konsultacje,to będzie 38 tydz trwał. Jak praktykują w Żeromskim jeżeli chodzi o planowane cc? Czy czekają do akcji porodowej? Czy może po prosty do terminu lub wcześniej np w 39 tyg?

reklama
Z tego co wiem ze szkoly rodzenia to mozesz umowic sie na planowe cc, nie wiem w ktorym tyg, ale dla dzidzi najlepiej jakbys pojechala jak sie rozpocznie akcja.

Quchasia dziękuję za odpowiedz :)

Tak wiem , ze dla dziciaczka to najlepsza opcja z tym , że nie miałby kto zostać z naszym starszym synkiem. Rodzinę mamy miniumum 140 km , a nasi najblizsi znajomi nie mieszkają w Krakowie, 3 pary niedawno się przeprowadziły :/ Pozostali znajomi ,o których myśleliśmy to wiadomo , pracują więc na zawołanie nie zwolnią się z pracy .

Nasi rodzice jeszcze pracują więc tez cięzko im brać urlop i siedzieć z nami i czekać.

Poród z synkiem zaczął się w sam termin, bo miałam wyznaczony na 24.07 i tak się synek urodził. Wody zaczęły mi odchodzić 23go w nocy ;)
No nic, zobaczymy co mi powie doktor na wizycie 5.04 i jakby co to zaczniemy coś kombinować.

Witajcie dziewczyny,
planuję ciąże w najbliższym czasie i chciałam się zapytać kogo polecacie z ginekologów z Zeromskiego? Pierwszą ciążę prowadził u mnie dr Gach, ale nie chce już do niego chodzić, natomiast wiem, ze lepiej rodzić w szpitalu w którym się ma lekarza, tylko nie mogę nikogo konkretnego znaleźć. Z góry dziękuję za odpowiedz :)

Truskawka89 ja tak samo jak quchasia, położna tylko pytała do kogo chodziłam, ale opieka była super mimo, że nie miałam lekarza który pracuje w Żeromskim. Moja koleżanka też nie miała lekarza z tego szpitala i też była bardzo zadowolona. Więc jeśli Twój obecny ginekolog jest w porządku to śmiało możesz przy nim zostać:blink:

Truskawka89 ja tak samo jak quchasia, położna tylko pytała do kogo chodziłam, ale opieka była super mimo, że nie miałam lekarza który pracuje w Żeromskim. Moja koleżanka też nie miała lekarza z tego szpitala i też była bardzo zadowolona. Więc jeśli Twój obecny ginekolog jest w porządku to śmiało możesz przy nim zostać:blink:

No własnie nie mam teraz zadnego fajnego ginekologa, wiec i tak musze kogos poszukać. Drugie napewno bedzie urodzone przez cc, wiec jak jest wtedy ze skierowaniem?

reklama
Potwierdzam, nie miałam lekarza w Żeromskim i byłam traktowana bardzo dobrze: ) jedynie różnica na obchodzenie była taka, ze lekarz rozmawiał ze mną normalnie, miło, a że swoją pacjentka zawsze jeszcze zażartował

Teraz też nie chodziłam do lekarza ze szpitala, skierowanie do porodu też dostałam od mojej gin.jestem omówiona na jutro na Ktg i później konsultacja z gin i decydują. Jestem po jednym cc więc teraz pewnie zapadnie decyzja o kolejnym o mam nadzieję, że.wyznacza termin.

Do góry