reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Nancy opieka jest super :-) jeśli mały urodzi się z wadą to możesz jeszcze Kopernika rozważyć. .ha stąd i stąd mam dobre wspomnienia ;-)

Dzięki :* No właśnie zastanawiałam się też nad Kopernikiem, w sumie do niego mam bliżej. Mały prawopodobnie jest bez jednej nerki i na ostatnim usg pani doktor zalecala Żeromskiego bo tam sie tym bardziej zajmują. Ale czy tak faktycznie jest to nie wiem.

reklama
No u mnie też wyszła wada ale jadę na dodatkowe badania, bo jest szansa, że wszystko się do porodu ułoży. Gdyby jednak nie, to Kopernik (ale staram się pozytywnie nastawić i myślę, że jednak uda się w Żeromskim). Znajoma trochę z przymusu (odesłali ją z Ujastka) rodziła w Żeromskim, dziecko miało bardzo niską wagę i jeszcze jakieś komplikacje ale twierdziła, że świetnie się nimi zajęli, a dziecko było przebadane na wszelkie możliwe sposoby :)

Żeromski to szpital, na Kopernika to klinika, ponoć mają tam jeden z najlepszych oddziałów neonatologicznych ale myślę, że w razie gdyby była taka potrzeba to szpital Cię pokieruje w odpowiednie miejsce na np. dodatkowe badania w inne miejsce.

Zwal jak zwal..
Na Kopernika jest najwyższy stopień referencyjnosci jednak Żeromskiemu nic nie brakuje :-) i tu i tu byłam zadowolona z opieki przed w trakcie i po..

Ta nazwa właśnie robi tą różnicę właśnie, bo kliniki zazwyczaj mają najwyzsze stopnie no i są specyficzne. Żeromski ma II stopień ale jak już sama zaciagałam opini ( dość kiepskie przeżycia z pierwszego porodu z innego szpitala) to naprawdę mamy są zadowolone. Nawet lekarka do której chodzę (jest z Kopernika) polecała mi ostatnio Żeromskiego :D

A czy któraś z Was wie może, czy w którymś z krakowskich szpitali jest opcja wykupienia osobnego pokoju, tak by tata dziecka mógł być z nami cały czas?

Nancy chyba na simiradzkiego można wykupić jedynkę ale czy ojciec dziecka może nocować to nie mam pojęcia ale można przedzwonić i zapytać. A ja mam pytanie, żeby umówić się w żeromskim na ktg to trzeba dzwonić na oddział?

reklama
Dzięki za inf. A powiedzcie mi, bo słyszałam, że w szpitalu nie wypisują tatusiom l4. Takie zwolnienie wypisuje lekarz prowadzący ciążę czy rodzinny?

Do góry