Hej dziewczyny powiedzcie mi pierwszy raz urodziłam synka siłami natury 4500 ale synek był owinięty pepowina Ja nie urodziłam sama nie miałam sił mdlalam lekarz ''wycisnal ' mi małego w ostatnich minutach. Po porodzie nie mógł przez to sam oddychać miał problemy Z pluckami czy następnym razem mogłabym wybrać cc? . Po sn mam straszną traumę. Póki co nigdy nie chce mieć dzieci. Minęło 1,5 roku A jak pomyślę o moim porodzie to mam ciarki i chce mi się plakac. Pytam z ciekawosci
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Mysle, ze po takich przejsciach normalny ginekolog zrozumie i da skierowanie na cc. Jesli nie to zawsze mozesz probowac przez psychologa, ktory potwierdzi traume.Hej dziewczyny powiedzcie mi pierwszy raz urodziłam synka siłami natury 4500 ale synek był owinięty pepowina Ja nie urodziłam sama nie miałam sił mdlalam lekarz ''wycisnal ' mi małego w ostatnich minutach. Po porodzie nie mógł przez to sam oddychać miał problemy Z pluckami czy następnym razem mogłabym wybrać cc? . Po sn mam straszną traumę. Póki co nigdy nie chce mieć dzieci. Minęło 1,5 roku A jak pomyślę o moim porodzie to mam ciarki i chce mi się plakac. Pytam z ciekawosci
Jesli zdecydujesz sie na drugie dziecko to po prostu znajdz lekarza, ktory Cie wysluchs i uszanuje Twoja decyzje.
DarkAsterR
Waga dziecka oscylująca w granicach 4500 jest podstawa do cesarki.
A ze drugie dziecko zazwyczaj jest nieco większe niż pierwsze to moim zdaniem jak najbardziej.
Ale Polska to często nie tylko kraj, to stan umysłu, wiec ciężko powiedzieć co tam nasi cudowni medycy wymyśla.
A ze drugie dziecko zazwyczaj jest nieco większe niż pierwsze to moim zdaniem jak najbardziej.
Ale Polska to często nie tylko kraj, to stan umysłu, wiec ciężko powiedzieć co tam nasi cudowni medycy wymyśla.
Jaasna
Jejku, z bólem serca to czytam i współczuję takiego strasznego poroduHej dziewczyny powiedzcie mi pierwszy raz urodziłam synka siłami natury 4500 ale synek był owinięty pepowina Ja nie urodziłam sama nie miałam sił mdlalam lekarz ''wycisnal ' mi małego w ostatnich minutach. Po porodzie nie mógł przez to sam oddychać miał problemy Z pluckami czy następnym razem mogłabym wybrać cc? . Po sn mam straszną traumę. Póki co nigdy nie chce mieć dzieci. Minęło 1,5 roku A jak pomyślę o moim porodzie to mam ciarki i chce mi się plakac. Pytam z ciekawosci
Moim zdaniem w tym przypadku jak najbardziej mogłabyś uzyskać dokument do cc - przeżyłaś wielką traumę.
Ale odwiedź psychologa i ustal sobie wizyty - często kluczem jest rozmowa przyczynowo-skutkowa nakierunkowana na pokonanie fobii. Kolejny poród sn nie musi wcale tak wyglądać.
Jeśli nie psycholog, to znajdź sobie osobistą położną lub klinikę, gdzie urodzisz przez cc na życzenie (obie wersje płatne).
marta18691
Nie wiadomo czy dziecko 2 będzie większe od 1...Waga dziecka oscylująca w granicach 4500 jest podstawa do cesarki.
DarkAsterR
Nie wiadomo. Ale po 36 tygodniu można to stwierdzić podczas usg. Określić rozmiary.
Poza tym jeśli kobieta ma tendencje do rodzenia dużych dzieci to tak już ma. Nie przeskoczy się tego
Poza tym jeśli kobieta ma tendencje do rodzenia dużych dzieci to tak już ma. Nie przeskoczy się tego
reklama
marta18691
Ja miałam 2 cc bo przy 1 miałam dystrofie płodu i przy 2 tez niestety podejrzewam ze orz 3dziecku to samo bym miała...i małe były po 2300mialy
reklama