reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

poród naturalny czy cesarka?

jak najbardziej się z Wami zgadzam.
Myśmy tylko położnej, która była przy porodzie zanieśli jakieśkwiatki - wydaje mi się, ze takie kwiatki później jako wyraz wdzięczności jest ok. Chcieliśmy jakoś wyrazić jej nasze uznanie :)

Ja robię dokładnie tak samo!! Ja leżałam w szpitalu przez wiele tygodni, miałam naprawde wspaniałą opiekę, wszyscy traktowali mnie tam jak księżniczkę :p wyglądałam jakbym miała z 12 lat, skrajnie wychudzona, blada, bezsilna jak taki dzieciaszek leżałam a moi lekarze to panowie już wiekowi i chhodzili i wołali tylko do mnie córcia, ale wyciągnęli mnie na prostą i zaczęłam zdrowiec (w miare możliwosci) i chcąc im wszystkim się odwdzięczyc upiekłam im różne pyszności w ramach dziękuję :) I nie uważam tego jako łapówkę a jako ukłon w ich stronę z ogromnym "DZIĘKUJĘ, gdyby nie wy...." :)

Słuchajcie, zapomniałam napisać, że poprzedniej nocy śnił mi się poród. Ja b. poproszę taką wersję - leżę sobie z brzuchem na łóżku a za chwilę brzuch znika i na piersiach leży Młoda wyglądająca jak kilkumiesięczne niemowlę, a nie noworodek. Żadnego bółu.

To tego Ci życzę ;) Mi też się śnił mój poród, też nic nie bolało, ale byłam po nim STRAAAASZNIE zmęczona i padłam jak zabita i dopiero po godzinie zobaczyłam Olę, która okazała się chłopcem ;) :p

reklama
Silva, a ja wiesz, że zupełnie o tym nie myślę.... Co ma być to będzie i nie ma co się nakręcać w żadną stronę. Żeby się tylko Młodej nic nie przytrafiło w pierwszej kolejności a mnie nie umęczyli w drugiej.

A i ja jakoś pozytywnie na to patrzę i powiem, że nawet się cieszę, że na to co mnie czeka. Ciekawi mnie ten cud natury czyli poród:)

Silva jakbym słyszała siebie :) Ja też jestem strasznie ciekawa porodu, jak ja go przejde itd, itp :) Ale wierzę, że to będzie raz, dwa trzy i Olcia będzie u mammi na rączkach już :)

Silva jakbym słyszała siebie :) Ja też jestem strasznie ciekawa porodu, jak ja go przejde itd, itp :) Ale wierzę, że to będzie raz, dwa trzy i Olcia będzie u mammi na rączkach już :)

hahha Doggi tez mi sie wydaje, że szybko pójdzie, rach ciach i po bólu i tego nam wszystkim życze :-)

Jak trafi mi się bardzo sympatyczny personel to zamierzam dać kwiatki czy czekoladki w ramach wdzięczności, bo pomoc w takich chwilach i dobre słowo mogą zdziałać cuda, w przeciwieństwie do standardowego wypełniania obowiązków.

Mysia mnie przeraził teraz widok w szpitalu ile dziewczyn ma wywoływany poród - kilka, nawet kilkanaście razy i nic nie rusza (mój szpital stawia na poród sn, cesarka to ostateczność)

Na mojej porodówce jest informacja od progu niemalże, że nie ma znieczuleń na życzenie, wyłącznie ze wskazań medycznych, tak więc nie ma nawet opcji :shocked2:

Dziewczynki zobaczcie na gogle 'one born every minute', to u nas leci co tydzien, mozna sobie podpatrzec, wrazenia mieszane.
Moze ktos widzial? Ale przybliza realia porodu. Naprawde super program.

reklama
Do góry