reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród - myslicie już o tym??

A ja wręcz przeciwnie! gdyby teraz mi powiedziano że moge iśc rodzić to idę bez wahania!! tak bardzo chcę zobaczyć maleństwo!! :laugh: a boleć będzie w końcu to poród, ale do każdej mamy należy decyzja czy chce znieczulenie czy nie!! (oczywiście jeżeli inne rzeczy na to pozwalają!! więc Miśko nie martw się jakoś to będzie, damy radę!! ;) ;)

reklama
W szpitalu na Raciborskiej w Katowicach znieczulenie jest za darmo
przynajmniej narazie

ja też sie zastanawiam nad zniczuleniem zewnątrz. najpierw chciałam załatwic sobie cesakre ale tyle ostatnio moich koleżanek ją mialo i tak cieżko dochodzą do siebie że jednak z niej rezygnuje. Ja, po swoim pierwszym porodzie po godzinie od porodu sama już chodziłam, sama poszłam na położnictwo choc chcieli mnie zawiesć tak jak i inne, nie chciałabym byc pokaleczona po cesarce. Tylko ze przy znieczuleniu wydłużas ieokres porodu i nie wiem czy będzie mi to odpowiadało. W każdym razie na pewno poruszę ten problem z moja gin.

Ja wole jednak poczekac jeszcze te kilka miesięcy :) a czy damy rade??? no jasne ze damy, bo juz nie mamy innego wyjscia, odwrotu nie ma ;D
Moje wszystkie kolezanki rodziły bez tych wszystkich znieczulen o ktorych piszecie, i jakoś tez daly rade, oczywiście to były porody bez komplikacji! Myśle, ze nie mozna z góry zakładać co bedzie (to tez z opowiadań) poczekamy , zobaczymy :)

MIśka ja teżrodzilam bez znieczulenia i nie było tak trgicznie abym wrzeszczała albo coś w tym stylu ale nie poqwiem aby było to miłe odczucie. Teraz kiedy zyjemy w takich czasach kiedy mozna zapobiec temu bułowi to dlaczego o siebie nie zadbać. Chcialabyś np aby wyrywano ci 5 zebów pod rząd bez znieczulenia? Pewnie nie, wiec dlaczego nie zadbać o to podczas porodu.

natomiast ja miałam fatalny poród zakończony cięciem .. teraz też na 99% będize cc.. odmówiono mi znieczulenia ( bo było późno w nocy i nikt nie chciał budzić anestezjologa) . rodziłam, wyłam, bo skurcze miałam okropne, a szyjka nie chciała się rozewrzeć.. po 12 godzinach przy rozwarciu na 8 cm zdecydowano sie na cc - bo i tak nic z tego nie będzie.. koszmar.. dlatego teraz już się boję :(

W mYsłowicach dają znieczulenie za darmo.I moja koleżanka zdecydowała się na nie.Umówiła się na tydzieńprzed terminem z anastezjologiem,żeby pogadać o tych różnych rzeczach.I co? Nie zdążyła pójść bo urodziła ;D

CLEO jasne, ze masz racje, ale czy też jest dobre nastawianie sie od razu na znieczulenie zewnątrzoponowe??? nie jestem tego taka pewna, zreszta pożyjemy, zobaczymy, mysle, że kazda z nas bedzie miała inny poród i inne problemy z nim związane, i dopiero jak do niego dojdzie to bedziemy decydować sie na te lub inne znieczulenie :)
Myśle, ze bardzo ważna role bedzie odgrywałam przede wszystkim bardzo dobra położna, i to od niej bedzie zależało, jak nasz poród bedzie przebiegał!

Dziewczyny musimy być dobrej myśli,nie panikować i co ma być to będzie!!!
Głowa do gory,grunt to pozytywne nastawiwnie,bo przecież po tych mękach zobaczymy naszą miłość ;) :D

reklama
a mi właśnie lekarz powiedział, ze jak tak dalej moje wyniki będa wyglądac to się ciąże przed terminem rozwiąże .. buuuu :-[

Do góry