reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród Łubinowa 3 Katowice

agnes94

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, szukam rzetelnych informacji od mamusiek, które rodziły na Łubinowej w Katowicach ;)
W związku z obecną epidemią wolę wybrać mniejszą, prywatną placówkę, gdzie jest mniejsze prawdopodobieństwo zakażenia.

Pytam głównie o pobyt w szpitalu, jaką trzeba przejść kwalifikację, aby urodzić tam na NFZ ?
Czy rodziłyście naturalnie czy przez CC ?
Jeśli sytuacja z porodami rodzinnymi się nie zmieni, to biorę pod uwagę CC i zastanawiam się jaki tam mają do tego stosunek ?
Jaka jest opieka po porodzie ? Jak długo byłyście w szpitalu?
Generalnie czy warto :)

A może też któraś z was ma plan tam rodzić w tym roku i już zasięgnęła informacji na temat szpitala to też niech się wypowie :)

reklama
Rozwiązanie
G
Dziewczyny odświeżam temat. Która miała tam planowaną cesarkę i mogłaby mi opisać konkretnie jak to wszystko wygląda, jakie badania trzeba mieć zrobione, co przygotować na konsultacje u ginekologa, który zakwalifikuje nas do porodu, oraz co jest potrzebne do wizyty u anestezjologa.
Jak długo czeka się na termin, bo nie wiem kiedy dzwonić się zapisać i do którego ginekologa najlepiej się zapisać?
Łubinowa ma dobre opinie, ale ma tylko 1 stopien referencyjnosci, jakby sie coś działo podczas porodu to przewożą w trybie natychmiastowym do innego szpitala. Tak więc dopóki się nic nie dzieje to okej, ale podczas porodu różne rzeczy mogą się zdarzyć, warto mieć to na uwadze :)

Łubinowa ma dobre opinie, ale ma tylko 1 stopien referencyjnosci, jakby sie coś działo podczas porodu to przewożą w trybie natychmiastowym do innego szpitala. Tak więc dopóki się nic nie dzieje to okej, ale podczas porodu różne rzeczy mogą się zdarzyć, warto mieć to na uwadze :)
Dokładnie tak jest.
Ja miałam tam rodzic :/
Fajny szpital gdy nie ma komplikacji a pewności nigdy nie ma

Znajoma tam rodziła. Była zadowolona, super opieka, fajne położne i lekarze ale oni stawiają tam jednak na sn a cc tylko przy wskazaniach. Nie wiem czy to prawda bo znajoma rodziła na początku zeszłego roku ale podobno teraz preferują tam nie mycie dzieci z tej mazi jeśli wiesz o czym mówię :)
Ja rodziłam w UCK na Ligocie i mogę szczerze polecić. Oddział odnowiony, położne super, lekarze w większości też. Nie wiem jak teraz jest z porodami rodzinnymi, ale można tam zadzwonić i zapytać :) a na kiedy masz termin?

Znajoma tam rodziła. Była zadowolona, super opieka, fajne położne i lekarze ale oni stawiają tam jednak na sn a cc tylko przy wskazaniach. Nie wiem czy to prawda bo znajoma rodziła na początku zeszłego roku ale podobno teraz preferują tam nie mycie dzieci z tej mazi jeśli wiesz o czym mówię :)
Ja rodziłam w UCK na Ligocie i mogę szczerze polecić. Oddział odnowiony, położne super, lekarze w większości też. Nie wiem jak teraz jest z porodami rodzinnymi, ale można tam zadzwonić i zapytać :) a na kiedy masz termin?
Ja mam termin na koniec czerwca, natomiast początkiem Maja muszę wybrać placówkę i tam jechać na wizytę z lekarzem itd.
Generalnie od początku byłam nastawiona na poród SN z partnerem, ale przez tą całą sytuację wiadomo, takich już nie ma- i teraz się zastanawiam, czy w ogóle rodzić naturlanie czy nie zrobić CC.
Może się jeszcze okazać, że np muszę mieć z jakiś względów o których jeszcze nie wiem (bo jestem w 28tc) ale to się dopiero będę konsultować z moim lekarzem, a póki co mam odwołane wizyty -.-

reklama
reklama
Ja mam termin na koniec czerwca, natomiast początkiem Maja muszę wybrać placówkę i tam jechać na wizytę z lekarzem itd.
Generalnie od początku byłam nastawiona na poród SN z partnerem, ale przez tą całą sytuację wiadomo, takich już nie ma- i teraz się zastanawiam, czy w ogóle rodzić naturlanie czy nie zrobić CC.
Może się jeszcze okazać, że np muszę mieć z jakiś względów o których jeszcze nie wiem (bo jestem w 28tc) ale to się dopiero będę konsultować z moim lekarzem, a póki co mam odwołane wizyty -.-
Może do tej pory będzie już lepiej :) ja wybrałam UCK ze względu na to że moja lekarka tam pracuje, super babka 😉. Z tym porodem to różnie bywa, ja rodziłam sn i dla mnie to trauma, za to połóg miałam lekki. Pamiętaj że po cc 12h leżysz, potem Cię pionizuja i nie każda mama jest w stanie zająć się dzieckiem po sn 2-3h najczęściej i jesteś na nogach. Nie ma reguły i nikt Ci nie zagwarantuje że ten czy inny poród będzie lepszy. Życzę Tobie i maluszkowi zdrowia 😃 A i jeszcze zaznaczę że położne przychodzą bardzo często w trakcie porodu, mają Cię cały czas na podglądzie (przynajmniej tam gdzie rodziłam) więc to nie jest tak że jesteś sama, a na końcówce to już są też lekarze i mój mąż siedział za parawanem bo i tak by mi wtedy nie pomógł

Do góry