reklama
Tak poważnie to wiem dlaczego ja tak napuchłam ale nie przyznałam się ginowi... Wizytę miałam w poniedziałek rano a w niedzielę w nocy wróciłam z Mazur gdzie siedziałam praktycznie całe dnie na plaży (choć w cieniu) ale rzadko chodziłam sikać.. za to piłam jakbym miała kaca giganta..
Efunia pociesz się, że jak już urodzisz ... to tylko dzięki temu, że woda z Ciebie zejdzie.. będziesz niezła laska.. a my będziemy musiały poczekać na zrzucenie kg... Moja koleżanka też tak strasznie puchła, że rano nie mogła złożyć dłoni w pięść, przytyła 25 kg, miała cukrzycę ciążową.. a teraz jest laska... chociaż minęły tylko 3 miesiące..
A poza tym.. z tego co sobie czytam.. to lubisz ponosić owocki, grzybki pozbierać, czy siedzieć cały dzień w kuchni... A MIAŁA PANI LEŻEĆ I SIĘ OSZCZĘDZAĆ
Efunia pociesz się, że jak już urodzisz ... to tylko dzięki temu, że woda z Ciebie zejdzie.. będziesz niezła laska.. a my będziemy musiały poczekać na zrzucenie kg... Moja koleżanka też tak strasznie puchła, że rano nie mogła złożyć dłoni w pięść, przytyła 25 kg, miała cukrzycę ciążową.. a teraz jest laska... chociaż minęły tylko 3 miesiące..
A poza tym.. z tego co sobie czytam.. to lubisz ponosić owocki, grzybki pozbierać, czy siedzieć cały dzień w kuchni... A MIAŁA PANI LEŻEĆ I SIĘ OSZCZĘDZAĆ
Orzeszku w sumie masz rację ale też każda kobieta inaczej przechodzi poród. Maja koleżanka miesiąc temu miała tak expresowy poród że ledwo zdążyli ją dowiezć
Mi też opuchlizna nie zchodzi nawet po nocnym wypoczynku mam stopy jak balony
Mi też opuchlizna nie zchodzi nawet po nocnym wypoczynku mam stopy jak balony
ty mnie strasz orzech ??? ???, ty mnie strasz....
ja mam jeszcze w miarę... pomiędzy 130-140/90...
chociaż przed ciążą zawsze byłam niskociśnieniowcem i ciśnienie miałam ok. 90/70 - 110/80...
ale dziś miałam robioną analizę moczu i bialka niet... także chyba nie jest źle...
napisz mi więcej o twojej koleżance, proszę...
jakie były wskazania? znaczy dlaczego taką decyzję podjęli lekarze??
ja mam jeszcze w miarę... pomiędzy 130-140/90...
chociaż przed ciążą zawsze byłam niskociśnieniowcem i ciśnienie miałam ok. 90/70 - 110/80...
ale dziś miałam robioną analizę moczu i bialka niet... także chyba nie jest źle...
napisz mi więcej o twojej koleżance, proszę...
jakie były wskazania? znaczy dlaczego taką decyzję podjęli lekarze??
Efunia mi odwala od tego leżenia od tygodnia.. niby mam masę rzeczy do zrobienia (doktorat leży odłogiem).... ale przyjaciel leń mnie nie opuszcza ;D .. Chociaż dzisiaj zmusiłam się do przygotowania testów poprawkowych dla moich studentów...
Orzech
Fanka BB :)
efunia jak nie ma bialka w moczu i cisnienie w normie to nie ma strachu obrzeki sa tez normalne w ciazy.
Moja kolezanka miala typowe zatrucie, bialko w moczu, cisnienie niezchodzace po nocach obrzeki. W sobote albo w piatek poszla do szpitala a w nocy z niedzieli na poniedzialek wyciagneli dzidka. Wszystko skonczylo sie dobrze, wiec trzeba tylko teraz czeste kontrole robic, cisnienie i bialko w moczu. podobno ostatni miesiac jest szczegolnie newralgiczny. Ja mam teraz wizyty co 2 tygodnie a w 9-tym miesiacu co tydzien, mysle, ze to bezpieczna czestotliwosc.
A jak bedzie u Was z czestoscia wizyt?
Moja kolezanka miala typowe zatrucie, bialko w moczu, cisnienie niezchodzace po nocach obrzeki. W sobote albo w piatek poszla do szpitala a w nocy z niedzieli na poniedzialek wyciagneli dzidka. Wszystko skonczylo sie dobrze, wiec trzeba tylko teraz czeste kontrole robic, cisnienie i bialko w moczu. podobno ostatni miesiac jest szczegolnie newralgiczny. Ja mam teraz wizyty co 2 tygodnie a w 9-tym miesiacu co tydzien, mysle, ze to bezpieczna czestotliwosc.
A jak bedzie u Was z czestoscia wizyt?
Orzech
Fanka BB :)
duralex ja jeszcze ciagne z doktoratem ile moge , przynajmniej z badaniami mam jeszcze zaplanowane do 12-go wrzesnia.....ale i tak stale mam wyrzuty sumienia, ze powinnam robic wiecej zamiast stale myslec i zajmowac sie porodem i ciuszkami
Orzech ja typowych badań nie mam ... moja praca ma charakter analityczny.. więc jedynie co mi jest potrzebne to sprawna mózgownica... ale jak wcześniej mówiłam przyjaciel leń mnie nie opuszcza... a miało tak być pięknie.. siedzę w domu.. mam czas ... a tu nici.. i nie wiem co teraz.. :-[
Ja tak często chodzę do gin.. że ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam mu dawać buzi na dzień dobry po starej znajomości hihihi
Ja tak często chodzę do gin.. że ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam mu dawać buzi na dzień dobry po starej znajomości hihihi
reklama