reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród i trochę przed

do sposobów, to jeszcze olej rycinowy.. podobno przeczyszcza, pobudza perystaltykę jelit, co wywołuje skurcze..ciekawe..
a i wysiłek fizyczny

EDIT: nie mówię, ze należy go wykorzystać, ale jest na liście przyśpieszających poród..osobiście nie zdecydowałabym się

Ostatnia edycja:
reklama
Fakt, olej rycynowy powoduje akcje skurczowa, ale moze nie miec zadnego skutku na macice, koniec koncow skonczy sie na biegunce u ciebie :-) a co gorsza moze byc ze maluszek wydali smolke do wod plodowych:-(,a to juz niebezpieczne. to sie uzywa tylko w wypadku duzego opoznienia w porodzie i swiadomosci, ze jak nie pomoze dzisija rycyna to jutro i tak porod wywolaja w szpitalu.

Corin jesteś wielka:-) że założyłaś ten wątek
Ja mam nadzieję urodzic za jakies trzy tygodnie ale sporo objawów juz mam ehh
różowe upławy, biegunki, skurcze, bezsenność i oczywiście wicie gniazdka. Oby bąbel jeszcze zaczekał aż mamusia się obroni:-D

superkula - jak każda z nas, my też chciałybyśmy TO mieć za sobą i przytulić maleństwo.

Mnie to już głowa pęka od tych wszystkich objawów, a co a jak a kiedy... mam nadzieję, że instynkt mi podpowie wszystko i mały wyskoczy raz dwa ;-)

superkula - kazda ma z nas stracha. Ja tym tarez mam stracha ogromnego, bardziej przeywam niz pierwszy porod do ktorego podeszlam wtedy LUZACKO, a teraz bede rodzic sama ( z rodziny nikt nie przyjezdza) a maz musi zostac z corka bo tez nie ma gdzie jej zostawic bo wszyscy znajomi jak na zlosc w lispcu beda na wakacjach w Polandii :-(
No ale tak sobie mowie - Ilez kobiet w PL rodzi same ??? MNostwo...tak sie pocieszam :nerd:

Ja myslałam, ze to będzie proste. Przyjdą skurcze przepowiadające, wypadnie czop a po kilku dniach zacznie się skcja która na pewno rozpoznam. Haha jakże się myliłam. Teraz przy różnej ilości i jakości objaów nie wiem sama jak się w tym połapię.
Napisze jakie występują u mnie może potem dziewczyny skorzystają jak coś z tego wyniknie.
1.skurcze przepowiadające, bolesne lub nieprzyjemne około 30 na dobę
2.Senność lub nadmierne ożywienie
3. Płaczliwośc , nerwowość i rozbicie
4. zwiększone upławy
5. Powrót mdłości

Na razie mam chyba takie

reklama
Do góry