Casablanca1234
Fanka BB :)
Nie psychiatra odpada, tak daleko się nie posunę.Idź do psychiatry. Dostaniesz zaświadczenie o tokofobi
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie psychiatra odpada, tak daleko się nie posunę.Idź do psychiatry. Dostaniesz zaświadczenie o tokofobi
Dlaczego?Nie psychiatra odpada, tak daleko się nie posunę.
Skoro boisz się porodu sn to dlaczego miałoby to być za dalekie posunięcie?Nie psychiatra odpada, tak daleko się nie posunę.
Mam cukrzycę ciążowa więc pewnie będzie podobnie jak przy pierwszej ciąży. Jakieś baloniki które są niekomfortowe i wywoływanie porodu. Nie mam zamiaru cierpieć poraz kolejny.Znalazlam taki zapis:
"poprzednie cięcie cesarskie z powodu braku postępu porodu,"
Czytaj więcej na Prawo.pl:
Jedna cesarka nie daje prawa do drugiej na życzenie
Wiele kobiet na forach internetowych pyta, dlaczego lekarz ginekolog odmawia im drugiej cesarki. Zgodnie jednak ze standardami opieki okołoporodowej cięcie może być wykonywane tylko wtedy, gdy jest niezbędne. A przebycie jednego nie jest wskazaniem do drugiego, o ile nie istnieją stałe i...www.prawo.pl
Takie skierowanie lekarze uważają za fanaberie. Podważają je, patrzą na pacjentkę jak na wariatkę, ( już słyszałam opinie innych rodzących) bardziej wiarygodne są podobno od ginekologia.Dlaczego?
Skoro się boisz przecież to żadna ujma.
Ludzie chodzą po skierowania do psychiatry bez strachu bo tak chcą.
To zwykły lekarz.
Po prostu nie chce chodzić po psychiatrachSkoro boisz się porodu sn to dlaczego miałoby to być za dalekie posunięcie?
No jak wolisz nic na siłę wiadomo i tak lekarz dla Ciebie zdecyduje co będzie lepsze ale jak masz cienka Blizne to i tak pewnie CC będzie bo może do piwiklan dojsc przy naturalnym porodziePo prostu nie chce chodzić po psychiatrach
Mam nadzieję że tak będzie...Miałam cc w listopadzie 2020, brak postępu w II fazie porodu naturalnego. W sierpniu znowu rodzę i tez będzie cc, bo wg. mojej doktor, wskazaniem do cesarki jest właśnie brak postępu porodu za pierwszym razem. Podobno jest to obecnie jedyne wskazanie do cesarki po cesarce, na które nie trzeba mieć nawet skierowania. Szpital nie ma prawa odmówić kobiecie w tym przypadku cc.