reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

porady wyprawkowe

reklama
Ogolnie. Wozki 2w1 średnio się nadają potem jako spacerówki. Na początek super, ale potem jak masz już dziecko kolo 1,5 roku to warto wymienić na coś lżejszego i mniejszego.
To chyba zależy od wózka. My nadal używamy spacerówki z 2w1 i bardzo ją lubimy (mamy muuvo quick SE). Owszem, mamy też drugą lekka spacerówkę ale to dlatego że dużo latamy i akturat do samolotu jest nam wygodniej brać lekki wózek, natomiast jakbym miała używać tylko jeden to zdecydowanie ten z zestawu 2w1 jest stabilniejszy.

na płasko? że się nie da? a blokadą to z tego co wiem na kierownicy jest, czy to nie o to chodzi? :D

Da się na płasko tylko rozkładasz paskiem. Niewygodne to jest. Szczególnie jak musisz to zrobić z dzieckiem w środku.

Mówisz chyba o blokadzie, żeby wózek się np nie stoczył. Ja mówię o blokowaniu tylko przenich kół kiedy tego potrzebuje. Żeby się nie kręciły 360 stopni podczas jazdy np w trudnym terenie. Jeżeli dobrze zrozumiałam opis to one same sobie stwierdzają, że teraz się blokujemy nooo dla mnie minus bo uważam, że to ja powinnam o tym decydować np jadę po płaskim ale wózek prowadzi moja 9 letnia córka i wolę żeby miała mniejszy zakres ruchu.

Jak nie masz porównania to najprawpodonniej w ogóle Ci to nie będzie przeszkadzać. Ja po przerobieniu setki wózków z trojka dzieci jestem mega wymagającą

Ja podzielam zdanie większości dziewczyn.
Dodam jeszcze skoro dziadkowie chcą kupić wózek - dosyć drogi według mnie to wolałabym w tym koszcie, żeby kupili nowy fotelik zamiast używanego i tanszy wózek
U mnie też moja mama sponsorowała wózek, ale po prostu dała pieniądze i kupiłam za to dobra spacerówkę, a gondole miałam używana. Przecież to ty będziesz tym wózkiem jeździć, a nie dziadkowie.
Materac zawsze nowy. Używany ludzie sprzedają z dostawkami no bo nie mają co z nimi zrobić, więc chcą się od razu pozbyć. Po pierwsze aspekt odkształcania, a po drugie nie wiesz co dostaniesz w prezencie z używanym materacem. Grzyby i pluskwy nie patrzą czy ktoś jest z dobrego domu czy z biednego ;)
Ja większość rzeczy miałam używanych, ale akurat materace, buty i foteliki to koniecznie nowe.

próbowałam już przeforsować pomysł używanego wózka i dodatkowo fotelika, ale nie przeszedł.. oni sobie za cel postawili, że ogarniają wózek i nie ma w ogóle dyskusji. Oczywiście usłyszałam, że to nasza decyzja i ma nam sie podobać, ale takim tonem, że w pięty poszło :D moja matka to dyktator, uwierzcie mi, że ta sprawa jest nie do wygrania. A gdybym nie daj boże wybrała inny i coś by mi nie pasowało. Do końca życia bym słuchała.

próbowałam już przeforsować pomysł używanego wózka i dodatkowo fotelika, ale nie przeszedł.. oni sobie za cel postawili, że ogarniają wózek i nie ma w ogóle dyskusji. Oczywiście usłyszałam, że to nasza decyzja i ma nam sie podobać, ale takim tonem, że w pięty poszło :D moja matka to dyktator, uwierzcie mi, że ta sprawa jest nie do wygrania. A gdybym nie daj boże wybrała inny i coś by mi nie pasowało. Do końca życia bym słuchała.
To bierz jak dają. I skoro odpada wam zakup wózka to kupcie nowy fotelik sami. Na bezpieczeństwie się nie oszczędza, na życiu i zdrowiu dziecka tym bardziej

A to Ty jestes matką czy oni?
Jak Ci powiedza, ze masz dziecku przy 30 stopniach ubierac czapeczkę, to też?
A jak powiedzą, ze kiedyś dziecku się normalnie soliło jedzenie od początku rozszerzania diety to też tak zrobisz dla świętego spokoju?

Czasami dziadkow trzeba ustawić w dobrym miejscu, bo potem będą Ci się wiecznie wtrącać

reklama
na to już o 55 lat za późno 😂
nie no serio nie gadajmy o tym, mam wystarczająco psyche przez całe życie zrytą, nie chce tego drążyć

Do góry