reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady praktyczne ;-)

dzięki Aga za odpowiedź;) Możesz mi jakąś konkretną polecić? Jest ich sporo na rynku, które będą lepsze na letnie dni?

reklama
witam serdecznie , dzisiaj otrzymałam moją chustę... i pierwszy raz zamotałam moją 7 miesięczną córeczkę,
udało mi się zrobić 2 wiązania -kieszonka z X na zewnątrz i kieszonka z X w środku(przy czym moja mała zasnęła podczas drugiego wiązania:sorry:)
chciłabym się dowiedziec czy mała jest zawiązana w prawidłowy sposób??
zauważyłam ze na zdjęciu nr 2 mała jest trochę po skosie, nie wiem czy to ze względu na to że spi , czy coś nie tak zrobiłam

Załączniki

• ch1.jpg
    ch1.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 71
  • DSC05101.JPG
    DSC05101.JPG
    60,1 KB · Wyświetleń: 66
  • DSC05099.jpg
    DSC05099.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 67
witam serdecznie , dzisiaj otrzymałam moją chustę... i pierwszy raz zamotałam moją 7 miesięczną córeczkę,
udało mi się zrobić 2 wiązania -kieszonka z X na zewnątrz i kieszonka z X w środku(przy czym moja mała zasnęła podczas drugiego wiązania:sorry:)
chciłabym się dowiedziec czy mała jest zawiązana w prawidłowy sposób??
zauważyłam ze na zdjęciu nr 2 mała jest trochę po skosie, nie wiem czy to ze względu na to że spi , czy coś nie tak zrobiłam

a czy to chusta tkana czy elastyczna??
jak tkana to kieszonka z panelem w środku nie ma racji bytu, bo to wiązanie dla chust elastycznych i na odwrót - kieszonki z panelem w środku nie wiążemy z chusty elastycznej.

jeżeli chodzi o wiązanie - to zwróć uwagę, na fakt, że dziecko troszkę ci się przechyla co może świadczyć o tym, że ciut za luźno zawiązałaś. Dziecko powinno być ułożone symetrycznie. próbuj dalej ;)

a czy to chusta tkana czy elastyczna??
jak tkana to kieszonka z panelem w środku nie ma racji bytu, bo to wiązanie dla chust elastycznych i na odwrót - kieszonki z panelem w środku nie wiążemy z chusty elastycznej.

Agnieszka :-) a w czym jest róznica??? w chuście elastycznej muszą być 3 warstwy na dziecku - OK, ale jaka jest róznica która część jest jest bliżej ciałka???

zasadniczo kieszonki juz nie wiążę ale ciągle dowiaduję się czegoś nowego i ciągle przegapiam spotkania KK w Opolu :-( zawsze mam tygodniowe opóźnienie :-(

jak zawiążesz kieszonkę z chusty tkanej z panelem w środku to nie uda ci się jej poprawnie dociągnąć.. W zasadzie to chyba nie jest mozliwe. Dla odmiany jak zawiążesz chuste elastyczną w kieszonkę z połami na zewnątrz to to nie ma za bardzo sensu, bo elastyczność chusty powoduje, ze dziecko ci osiądzie. a chusty elastycznej nie dociągamy na dziecku a przed włożeniem dziecka do chusty.

witam i ja :-)
kupiliśmy na początek zwykłą , elastyczną chustę, z tego względu, ze nie wiedziałam, czy młodemu podpasuje, ogólnie śmigamy tylko po domu, albo koło domu.
nie wiem, czy młodemu nie jest za ciasno w niej, bo po 2-3 minutach denerwuje się i płacze..
raz udało nam się do sklepu wyjść, to o dziwo zasnął w chuście, po zakupach byliśmy cali spoceni, choć przyznam, że była meega bliskoś z synkiem :-)

zastanawiam się też, czy synek dobrze w niej siedzi, czy w tym wieku może być tak noszony, czy nóżki wyżej, czy jak.
proszę o pomocchusta.jpgchuusta2.jpg

reklama
Aga jest super !! troszkę ciaśniej zawiąż przed włożeniem młodego do chusty i będzie idealnie.. W chuście możesz go nosić w samej pieluszce - między siebie a niego podłóż pieluszke tetrową lub cienką flanelkę ( szczególnie sobie na dekolt) - w te upały może trochę was to schłodzić, bo przecież oboje macie 36,6 i się wzajemnie dogrzewacie ;)

Do góry