ja polecam p. Paulinę Filipowicz (ma gabinet na os. Dąbie) ale do nas przyjezdzała do domu. Mielismy skierowanie od neurologa na rehabilitacje met. ndt-bobath a ta fizjoterapeutką prowadzi dzieciaki właśnie tę metodą. Spotkaliśmy się jakoś 7-8 razy i na kolejnej kontroli u neurologa nie było już śladu po asymetrii. Z dojazdem do domu płaciłam 70 zł za pełną godzinę terapii, czasami nawet wychodziło dłużej. Córcia szybko zrobiła postępy.
reklama
Witam
W Krakowie powstało nowe male prywatne Centrum Rehabilitacji Mały Książę
Możliwość rehabiitacji dziennej (w godz 8-20:00), bądź turnusowej
https://www.facebook.com/malyksiazerehabilitacja?fref=ts
Zapraszamy
W Krakowie powstało nowe male prywatne Centrum Rehabilitacji Mały Książę
Możliwość rehabiitacji dziennej (w godz 8-20:00), bądź turnusowej
https://www.facebook.com/malyksiazerehabilitacja?fref=ts
Zapraszamy
Nie wiem czy dla dzieci też jest tak wspaniała jak dla dorosłych, ale ja chodziłam do dr Dąbrowskiej , przyjmuje na Urzędniczej. To co podoba mi sie w jej pracy między innymi to możliwość rejestracji przez internet, zazwyczaj rehabilitanci nie odbierają telefonów i pół dnia jest zmarnowane na próbę połączenia.
Ostatnia edycja:
Ja polecam rehabilitacje dzieci w Katowicach Link do: Galen Rehabilitacja | Centrum Fizjoterapii . Jeśli ktoś ma możliwość wybrać się do Katowic to warto.
Polecam Gabinet Terapii Funkcjonalnej na Kremerowskiej 11 i panią Justynę Niedźwiecką, która pracuje z dziećmi z problemami neurologicznymi, metodą NDT Bobath. Terminy są od ręki a ceny przystępne, poza tym przychodnia jest super, nowa i kolorowa, taka, zeby dzieciaki fajnie się czuły. Polecam
W odpowiedziach wyżej wspomniano już o centrum rehabilitacji RST. Mój mąż miał przez długi czas borykał się z bólem kręgosłupa i terapia manualna przywróciła go normalnego funkcjonowania. Doświadczeni specjaliści doradzili mężowi co i jak i sprawili że na jego twarzy pojawił się znowu uśmiech, bo bóle kręgosłupa odeszły daleko w zapomnienie.
Ja z moją córcią chodziłam do pani Madzi Brunagel. Chodziłyśmy na rehabilitację po tym jak córka złamała sobie nadgarstek i rehabilitacja była po prostu konieczna. Pani Magda ma dobre podejście do dzieci, potrafi sprawić że ćwiczenia wyglądają jak zabawa , a to dla dziecka jest bardzo ważne.
Moja Emilka do 16 miesiąca miała problemy z wstawaniem. Przytrzymywana stała w miejscu ale w czasie prób nauki chodzenia płakała i szybko wracała do bezpiecznego raczkowania. Jej brat już w tym wieku chodził podtrzymując się o p szafki, ściany itp. Po wizycie u ortopedy okazało się że ma jedną nóżkę krótsza czego nikt wcześniej nie zauważył. Byłam zrozpaczona i jak najszybciej zaczełam szukać pomocy żeby zapewnić córcę równy start z innymi dziećmi. I wtedy trafiłam w Krakowie na centrum osteoterapi i fizjoterapi Fizjomed - Fizjomed kraków. Świetni fachowcy z bardzo dobrym podejściem do dzieci. Nowoczesny sprzęt i przaca mojej córci i lekarzy sprawiły, że obecnie nie widać dużej różnicy w jej sposobie chodzenia. Oprócz rehabilitacji zabieramy Emile na basen i stosujemy wkładki. Więcej nie było trzeba. Ciesze się że trafiliśmy na takich specjalistów.
Ostatnia edycja:
Ja jeździłam z moja córką na rehabilitacje do Krakowa do gabinetu G&R Link do: Rehabilitacje.org - rehabilitacja, ortopeda - Kraków, Nowa Huta
Maja tam bardzo dobre podejście do dzieci i rehabilitacja pomogła mojej córce. Mieliśmy rehabilitacje z profesjonalnym rehabilitantem i bardzo dobrze dobrane ćwiczenia.
Maja tam bardzo dobre podejście do dzieci i rehabilitacja pomogła mojej córce. Mieliśmy rehabilitacje z profesjonalnym rehabilitantem i bardzo dobrze dobrane ćwiczenia.
reklama
Podziel się: