reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porada przed staraniem się o dziecko

Hej dziewczyny mam prośbę zrobił mąż badanie nasienia i mam dopiero lekarza za tydzień moglibyście popatrzeć na te wyniki i zinterpretować je jak potraficie oczywiście

reklama
Ja mogę polecić monitoring cyklu będzie najpewniej. W moim przypadku akurat testy owulacyjne nie zdały egzaminu. Gdy zaczęłam monitoring okazało się że u mnie owulacja jest np w jednym miesiącu w 16 dniu cyklu a raz w 19 dniu cyklu. A przy okazji wizyt u ginekologa dało się to unormować 🙂

Dziękuję a możesz coś powiedzieć o tych wynikach mojego meza tam w uwagach są jakieś dwie choroby wypisane nie Mam się na tych normach i tak siedzę w tym internecie i łapie doła już totalnego 🤦

U mnie mąż morfologię miał 0%.
Gdy chodziliśmy do pierwszej kliniki to lekarz nagadał nam że nie mamy szans na naturalne zapłodnienie. Jak by udało się wywalczyć 2 % morfologii to możemy spróbować podejść do in vitro.
Zrezygnowaliśmy z tej kliniki i poszliśmy do innej . Mój ginekolog polecił brać mężowi fertilman plus to są witaminy dla mezczyzn starających sie o dziecko. Po paru próbach udało się zajść w ciążę naturalnie. Problem okazał się we mnie a ciąża niestety sie nie utrzymała . Ale nie poddajemy się i walczymy dalej 🙂

Hej dziewczyny mam prośbę zrobił mąż badanie nasienia i mam dopiero lekarza za tydzień moglibyście popatrzeć na te wyniki i zinterpretować je jak potraficie oczywiście
Usuń te wyniki i wstaw bez danych męża. Tam jest jego imię, nazwisko (pal licho) i pesel. Umówcie się do lekarza w klinice, na pewno powie jak oni to widzą

reklama
Cześć dziewczyny kolejna prośba do Was. Możecie mi polecić badanie HSG gdzieś we Wrocławiu
Najlepiej na NfZ bo mam skierowanie.

Do góry