reklama
Rozwiązanie
Osobiście robię dziecku mleko na tej wodzie i nic się nie dzieje. Podgrzewam w mikrofali wsypuję proszek i mieszam. Proszę was nie popadajcie w paranoje. Gdzieś jeszcze czytałam, żeby i butelkową wodę przegotować. Dla mnie to non sens. Wlewam i tyle. Jestem pewna że twoje dziecko nie umrzePopsul mi sie czajnik czy moge zrobic mleko z woda primavera zamiast przegotowna z czajnika? Nadaje sie ta woda do robienie mleka?
Aniaanka
Fanka BB :)
Dzieki. U mnie tez podgrzewacz stoi nieuzywany.W garnku. Podgrzewacz się nie sprawdził. Zbyt długo trzeba czekać.
reklama
Też z ciekawości. Skąd masz takie informacje ? Studia, czytanie, zainteresowania ? Ja po biologii, ale chyba się trochę przeterminowałam, bo pisze wszystko z dystansem, żeby nie wprowadzać w błąd, chociaż moja wiedza wskazuje na co innego.Dokładnie tak Przegotowana w czajniku jest ok, wysoka temperatura wybija wszystkie żyjątka
Wielka Mi :)
Też z ciekawości. Skąd masz takie informacje ? Studia, czytanie, zainteresowania ? Ja po biologii, ale chyba się trochę przeterminowałam, bo pisze wszystko z dystansem, żeby nie wprowadzać w błąd, chociaż moja wiedza wskazuje na co innego.
Mam znajomych pracujących w sanepidzie oraz w miejscu uzdatniania wody. Rozmawialismy wielokrotnie na temat zdatnosci wody miejskiej do picia
Zdradzisz na co wskazuje Twoja wiedza?
Wielka Mi :)
To rozumiem, że bardzo ufasz tym filtrom ja po Twoim opisie nie mam ochoty na ŻADNĄ wodę
Ale fakt - do wszystkiego używamy tej filtrowanej. Do gotowania też.
Tak super mocno to im nie ufam, ale mając świadomość tego co pływa w kranowce lepiej mi się psychicznie żyje jak dodatkowo przelewam tę wodę przez jakis filtr
Mysle tak jak Ty. Studiowałam toksykologię środowiska. Wtedy temat wody mnie interesował, ale szybko z głowy wszystko paruje. Ogólnie wiem, ale żeby wytłumaczyć trzeba się odświeżac, zrobiłaś to za mnie ;DMam znajomych pracujących w sanepidzie oraz w miejscu uzdatniania wody. Rozmawialismy wielokrotnie na temat zdatnosci wody miejskiej do picia
Zdradzisz na co wskazuje Twoja wiedza?
jasani
Tak szczerze to nie za bardzo rozumiem jaki jest sens w takim przygotowywaniu mleka. Nie można od razu schłodzić wody do tych 37 stopni i rozpuścić mleko? Zawsze mówią, żeby nie była to gorąca woda bo właśnie wtedy mleko traci te cenne składniki.
Ja mysle, że tu bardziej chodzi o sens przegotowania wody najpierw i później zrobienia w tej cieplej mleka. Nigdy bym nie zalała mieszanki wrzątkiem.Tak szczerze to nie za bardzo rozumiem jaki jest sens w takim przygotowywaniu mleka. Nie można od razu schłodzić wody do tych 37 stopni i rozpuścić mleko? Zawsze mówią, żeby nie była to gorąca woda bo właśnie wtedy mleko traci te cenne składniki.
jasani
Tak, ale na zdjęciu jest to inaczej napisane.Ja mysle, że tu bardziej chodzi o sens przegotowania wody najpierw i później zrobienia w tej cieplej mleka. Nigdy bym nie zalała mieszanki wrzątkiem.
reklama
Masz rację, chyba przeczytałam to tak jak chciałam ja osobiście nie widzę większego problemu w zrobieniu mleka dla dziecka. Jest tyle sposobów, termosy, odstawiona przegotowaną woda... Każdy znajdzie coś dla siebie. I na pudełku też jest instrukcja.Tak, ale na zdjęciu jest to inaczej napisane.