reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga niemowlaka

Witam, mam problem z waga mojego dziecka. Obecnie ma j 4 mies i wazy 8600g pediatra krzyczal ze go przekarmiam. Urodzil sie z waga 3200g 53 cm. Karmie go swoim mlekiem, nie chcial piersi wiec sciagam laktatorem. Wypija 240ml co 3h mniejsza porcja wiaze sie z placzem i ledwo wytrzymuje 2h. Dopajam woda pilnuje godzin. Od tygodnia zaczelam wprowadzac stale pokarmy tylko 1x dziennie zamiast mleka. Noce przesypia cale i nie dojada. Co moge zrobic?

reklama
Rozwiązanie
Zmniejsze ilosc mleka do 200 i wiecej wody bede oodawac moze to cos da.
Wystarczy jeżeli zmniejszysz mleko do 210 ml. Ale spróbuj może jednak zasięgnąć rady dobrego pediatry bo tu na forum zdania są podzielone a dziecka żadna z nas nie widziała i specjalistka nie jest. Popytaj wśród znajomych czy kogoś takiego nie znają, albo tu na forum zapytaj, nawet prywatnie. Wydasz raz 100-200 zł ale za to będziesz spokojna że jakiś specjalista konkretnie Ci doradził czy trzeba ogranizac małego czy jest ok :)
Walczylsm poltora miesiąca o piers. Prezyl sie plakal, probowalam nakladek, oszukiwac troche z butelki potem piers, z nerwow byl az czerwony i plakal. Obwiniam o to polozne w szpitalu. Mialan cesarke i przyniosly mi synka mowiac juz nakarmiony a mówi lam ze chce od razu nakarmic go piersia. Potem 7 dni bylismy w szpitalu bo maly mial infekcje i same po wielu probach zrezygnowaly z tym przystawianiem. Bral, ssal chwile i potem placz a mleko mialam. Stwierdzilam ze ti meka dla mnie i dla niego.
U mnie w szpitalu położne na medal były
Nie wyobrażam sobie żeby ktoś bez mojej zgody mm dał synkowi.
A sprawdzalas wedzidelko??
Także podziwiam :)
Niektóre mamusie nic nie ściągają pomimo dużej ilości mleka szacunek :-)
A głupimi uwagami się nie przejmuj :-)
Tacy ludzie mają że sobą problem najwidoczniej ;)
A Ty dajesz synkowi to co najlepsze:)
Moj butelkę tolerowal do 3 mies później za chiny nie wziął ma rok i nie ruszy hehe

reklama
Moj jest pomiedzy 95 a 97 centylem i dla niego siedze i sie mecze...kazdy wyjazd i ten laktator chodzacy niczym traktor i slysze tylko ,,znowu sie doisz" bardzo krepujace nawet wsrod rodziny...ale to dla jego dobra mam zamiar do 6 miesiaca pociagnac chociaz...a moje cycki beda pewnie juz do podlogi heh
mój syn urodził sie z waga 4600 i do dzisiaj jest powyżej 97 centyla z wagą i wzrostem, nie wszystkie dzieci są jednakowe. Jak się mają centyle wg wzrostu?

Zmniejsze ilosc mleka do 200 i wiecej wody bede oodawac moze to cos da.
Wystarczy jeżeli zmniejszysz mleko do 210 ml. Ale spróbuj może jednak zasięgnąć rady dobrego pediatry bo tu na forum zdania są podzielone a dziecka żadna z nas nie widziała i specjalistka nie jest. Popytaj wśród znajomych czy kogoś takiego nie znają, albo tu na forum zapytaj, nawet prywatnie. Wydasz raz 100-200 zł ale za to będziesz spokojna że jakiś specjalista konkretnie Ci doradził czy trzeba ogranizac małego czy jest ok :)

Rozwiązanie
Do góry