reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na ROCZEK naszych Milusińskich :)

Beatko z takich prezencików Marriska napewno sie ucieszy
Ewa rowerki super, ten bez pedałów myśle że byłby fajny, równowagi na pewno nauczy
annie super taki basenik, takie z daszkami dla Maluchów są najlepsze
Beata26 Julcia na pewno ma wiele radości w takim ślicznym baseniku

Macie jakieś pomysły na griilowe menu? poza mięskami oczywiście. Myślę nad jakąś sałatką, ale chciałam jakąś, jakiej jeszcze nie robiłam.

Ostatnia edycja:
reklama
Co do sałatek, to na wieczór panieński zrobiłyśmy z koleżanką taką dość ciekawa sałatkę:
- Makaron kolorowy (myśmy dały pene)
- Sałata lodowa
- rukola
- słonecznik
- suszone pomidory
- pierś z kurczaka
- zioła prowansalskie

1. Gotujesz makaron, odcedzasz.
2. Pokrojoną pierś, przyprawiasz, smażysz na oliwie, dorzucasz makaron, słonecznik i pokrojone suszone pomidory.
3. Do miski wrzucasz poszarpaną sałatę lodową (ok. połowę główki) i rukolę (też poszarpaną).
4. Wrzucasz do miski zawartość patelni :)
5. Dobrze wymieszać i zjeść ;-)

Ale ogólnie nie jest to lekka letnia sałatka. Jest bardzo sycąca więc może stanowić osobne danie (makaron z kurczakiem) np. na jakąś kolację ze znajomymi.

Dzięki, przepis ciekawy, na pewno wypróbuję, czy na roczek czy inną okazję :tak: Zaciekawił mnie ten słonecznik, bo jeszcze nie jadłam go z sałatką :-)

dziewczyny
dzięki za fajne propozycje prezentów i menu ;-)
Ewcia,a tobie za przydatność prezentów , hehehe

My robimy grila tez tylko najblizsza rodzina, ale mój M. ma 3 rodzenstwa, kazde jest już zaobroczkowane i ma dwójkę dzieci =12 osób, plus tesciowie = 14 my , moja mama i brat no i jest nas prawie 20 osób:rofl2:

Znalazłam kilka propozycji na grila,
Szybkie szaszłyczki drobiowe - Potrawy z grilla - Smaker.pl - dieta i przepisy kulinarne: ciasto na pizze, sałatka grecka oraz przepisy na domowe ciasta i desery
Cevapcici - Potrawy z grilla - Smaker.pl - dieta i przepisy kulinarne: ciasto na pizze, sałatka grecka oraz przepisy na domowe ciasta i desery
Szaszłyki z bekonu i mozarelli - Potrawy z grilla - Smaker.pl - dieta i przepisy kulinarne: ciasto na pizze, sałatka grecka oraz przepisy na domowe ciasta i desery
Grillowane pieczarki - Potrawy z grilla - Smaker.pl - dieta i przepisy kulinarne: ciasto na pizze, sałatka grecka oraz przepisy na domowe ciasta i desery

no i jeszcze jakieś sałatki, możę te od Ewy spróbuję

chciałam w ogrodzie pouwieszac balony, dzieciakom dać kolorowe czapeczki na głowę, na ogordzie mamy basen, może jak bedzie pogoda , to się popluskają:tak:

Oj nie wiem co jeszcze oby 17 lipca była pogoda!!!!

A my między 17 lipca a 14 sierpnia - skoro mają być podwójne to mamy większe pole do popisu... muszę tylko popytać znajomych o plany wakacyjne coby wszystkie dzieci mogły przyjść :tak:
Z babciami, dziadkami i prababciami nie będzie problemu, więc może też 17? bo 24/25 moja babcia i kuzynka (Anie) pewnie imieniny będą świętować...

no my roczek będziemy wyprawiać 31 lipca :-)
ale to będzie imprezka całej naszej rodzinki :tak::tak::tak:
25 lipca Monia ma 1 roczek, 26 lipca ja mam imieniny, no a 2 sierpnia mój M ma urodzinki :-)
więc szykuje się imprezka 3 w 1 :tak::tak::tak:
a jeszcze na dodatek 10 lipca my mamy 6 rocznicę ślubu, no ale skoro 10 wypada w sobotę to upiekę jakieś ciacho i zaproszę tylko na kawkę
a osób na tej imprezce 3 w 1 będzie ok 25-30,ja nie mam ogródka więc będę robić wszystko w domu, mam nadzieję, że pogoda dopisze to chociaż dzieciaczki będą mogły iść na spacer

reklama
Widzę że sporo mamusiek odprawia roczek 17tego :) My tak samo! W sobotę imprezka, a w niedziele kto z rodziny będzie chciał przyjśc to przyjdzie na mszę w intencji roczniaków. M.in Kacperka ;-)

Do góry