reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomysly na imiona naszych lwiatek ??

Ja bym się nie zdecydowała dać dziecku na imię tak jak ma jego tata... to takie "amerykańskie" mieć "juniora" i mnie sie to nie podoba... mogłabym wziąść ewentualnie pod uwagę to imię ale jko drugie...

reklama
All-me O!Michalina, bardzo mi się podoba, gdybym mieszkała w Polsce to wzięłabym je pod uwagę!
Co do takich samych imion dla ojca i syna, to czemu nie i myślę, że jeżeli nie robi się z tego właśnie amerykańskiego juniora, jak napisała Loleczka, to ok. A Karol to bardzo ładne imię.

Ja mam zupełną pustkę w głowie i brak pomysłów na imię dla chłopca, więc ostatnio stwierdziłam, że jak nic nie znajdę i urodzę chłopca to dam mu na imię tak jak ojciec, imię co prawda fińskie ale cała rodzina w Polsce już się do niego przyzwyczaiła ;-)

Dziewczynka: Laura, Michalina
Chłopiec Antek, Karol
Dziewczyny zdecydowałybyście się dać dziecku na imie po jego tacie ??:-)....bo my się nad tym zastanawiamy ...właśnie nad Karolem -po tacie :tak:ale ja do konca nie jestem przekonana a mój mąż bardzo by chciał...imie Karol mi się podoba ale nie wiem jak to by wyglądało w praktyce mieć dwóch Karolów w domu :-)

Po tacie bysmy nie dali imienia. Nawet meskie imie jakiekolwiek na litere M odpada. Maz ma na imie Michal, a tesc Marek i zawsze jak dostawali awizo do domu to bylo napisane M.Sypnie... no i oczywiscie zawsze na poczte poszedl nie ten co mial. Tak wiec u mnie imie po tacie i nie tylko odpada

No widzisz Chrobek jak to człowiek nie zdaje sobie do końca sprawy jakie konsekwencje mogą być nadawania imion - nawet nie osób posiadających to samo imie ale nawet zaczynające się na tę samą literę :rofl2:

Franekkimono, mnie się Filip tez podoba, poprzednim razem wybieraliśmy między nim a Konradem, ale stanęło na tym drugim :-)My wciąz się wstrzymujemy z wyborem imienia do czassu poznania płci...ale nie wiem dlaczego do głowy przychodza mi tylko damskie imiona.... Jagoda, kalina, Róża, Maria.... czyżby to coś znaczyło?? :-D

All-me Michalina była u mnie numerem jeden, niestety mój mąż nie chce się zgodzić :) O Laurze marzyłam w liceum (zainspirowana książkami Musierowicz :))
Raczej nie zdecydowałabym się dać imienia dziecku po rodzicu. Jakoś mam ważenie, że może trochę stracić na tym jego indywidualność. A może być też tak, że jak ewentualnie pojawi się drugie dziecko tej samej płci, to może być mu potem przykro, że nie ma imienia "po mamie" lub "po tacie". Ale bardzo lubię imię Karol. Wszystkie Karole, które znam to fajne, zwariowane chłopaki :)

Loleczka absolutnie cudowne imiona dla dziewczynek!

u nas też w końcu coś się wykluło Szymon a dziewczynka Martyna albo Oliwia miała być Maria- to imię rozważaliśmy już w pierwszej ciąży no ale teraz w rodzinie i wśród przyjaciół same Marysie i chyba to imię odpuścimy choć bardzo mi szkoda bo to imię mojej kochanej babci.

Imienia po rodzicu nie nadałabym nigdy, moja przyjaciółka tak zrobiła i teraz chłopczyk ma 5 lat i mówią o nim tylko Łukaszek a ona o mężu "mój Łukasz" inaczej nikt nie wie o którego chodzi... Za to drugie imię po tacie dostał Antek, mąż też ma drugie po swoim tacie- taka mała tradycja:-D

Franek imiona cudne, zwlaszcza Nela, my rozważamy jeszcze dla dziewczynki Kornelia, podobaja mi sie zdrobienia od tego imienia. A co do Filipa, to to imie u nas tez bedzie brane pod uwage, ale wdrugiej ciazy (bo chce dwojke miec), dla chlopca u nas juz postanowione - Tymon

Ostatnia edycja:
Franek mi też chodzi Kornelia (chyba z Ani z Zielonego Wzgórza to wytrzasnęłąm), albo Jagoda :)
CHłopiec niezmiennie Jaś .

reklama
Pandora 83 - mój mężulek ma na imię Szymon :-) piękne imię!:-D

Co do imion to już wcześniej pisałam, że będzie Borys lub Adrianna. Tylko co do tych imion byliśmy zgodni. Wszystkie inne mężul odrzucał:baffled:

Podobają mi się też: Filip, Mikołaj, Olgierd, Tobiasz, Tymoteusz, Jan (nie pasuje nam do nazwiska:-()

Olga, Aleksandra (o dziwo to imię mojej teściowej:-D), Marianna (to też nasz typ), Anna - ogólnie podobają mi się imiona dla dziewczynek kończące się na "anna":-)

Do góry