agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Grunt to potrafic wybrnac z trudnej sytuacji,hahaha. :-) :-) :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja wiem o tym ale w tym wieku moje pozostałe dzieci już wymawiały rrr i w ten sposób z nimi ćwiczyłam,tym bardziej,że coraz częściej jej się to udaje wypowiedziećmamoJulci Julka nie musi jeszcze mówić r, w tym wieku nie wymawianie tej głoski jest jak najbardziej normalne, więc może nie warto męczyć dziecka.
Tak samo 3-4 latek nie musi wymawiać sz, cz, dż, ż.
Czasami zbyt wczesną nauką można dziecko zniechęcić, a u większości dzieci po 3-4 roku życia te głoski same zaczynają wychodzić tak jak trzeba.
No to mały palacz rośnie.Moja Julka jak zobaczy jak tatuś popala na balkonie lub na dworze zawsze krzyczy nie pal nie nolno to mieldzi....
No nie wiesz mamus,ze mala miala tragerie jak sie pampersa pozbylasPiszesz o podpasce a mi się przypomniala historia z dzieciństwa mojej Martyny.Mam koleżanke z którą razem rodziłyśmy moja Martyna jest od jej Karoliny starsza o 20 min.Ona miała sklep dziecinny.Nasze córki od małego zawsze razem się bawiły jej była zawsze bardziej pomysłowa od mojej.Miały możwe po 3 latka poszłam z Manią do niej do sklepu na kawke.Te 2 srajdy bawiły się na zapleczu.Przychodze do domu moja córcia chce siku ściągam jej majtki a ona ma tam podpaske włożoną i to taką grubą z watą w środku a ona mi,że ma pampersika bo Karolka też takiego ma.Wiecie ile było płaczu jak jej go wyrzuciłam.