reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysł na obiad

Zupka z trupka juz zrobiona. ;D
Teraz wolowinka sie robi w sosie ,papryce,pieczarkach i cebulki ;)
Bedzie z ryzem.
Qrde ja tak nie lubie gotowac, a takie eksperymenta w kuchni odchodza...chyba mam jakis ukryty talent ::) ;D

reklama
monia77 pisze:
Luleczka pisze:
co dziś na obiadek babeczki ???

mi sie nie chcę nic robić, więc rozmroziłam kawał schabu, i szybko kotlety usmażę do tego albo fasolkę albo pekinkę z sosem winegret - jeszcze nie wiem, wogóle nie mam weny do gotowania dzisiaj, jeszcze mam pomidorówkę wczorajszą wiec dobrze ze zupy nie musze wymyślać ;)

no to ładnie ci się nie chce ;D ;D ;D, kotlety, surówka...Mnie, jak się nie chce, to robię makaron z sosem z torebki i bez mięsa ;D

u mnie bez mięsa i zupy odpada - chyba ze bym była obłożnie chora -to może by przeszło, a kotlety zrobiłam w 15 minut.

tunia pisze:
a u mnie pomidorówka, Mamusia zrobiła of koz ;D

zup, to ja właściwie nie lubię, oprócz pomidorówki właśnie i rewelacyjnej zupy z cukinii z grzankami autorstwa Oli, pychota.

o ja też lubię zupkę z cukini z grzankami i serem żółtym, tak samo zresztą robię zupkę cebulową, do tego grzanki z bułki lub chleba tostowego i posypc żółtym serem - pychotka (najlepsze są jak są młodziutkie warzywka, chociaż cebulowa cały rok jest dobra)

dziś pączki na obiad ;D

żartowałam ;)

wątróbka z cebulką, ziemniaczki, ogórek kiszony :)

dziewczyny w sobotę mam zrobić kolację urodzinową dla 7 osób - potrzebuję super przepis na coś extra!!!! ;) czasami fajnie zabłysnąć jako gosposia;) POMOŻECIE??? :D

arbuz z winkiem ;D

a poważnie, to ja przepadam za kawałkami mięska robionymi na takim elektrycznym blacie
stawia sie go na stół obok na talerzykach różne mięsko - w różnych przyprawach i paluszki krabowe
do tego sos curry i np czosnkowy - mniaaaam -REWELKA !!!

u mnie dzisiaj na obiad były kawałki kurczaka z petelni w majeranku ::) to tata bb-owa inspiracja ;D i kasza kus kus - też bb-omowa inspiracja
i sos do pieczeni z cebulką - inspiracja z paczki Knora :)
było super, tylko szkoda, że nie miałam dodatku żadnego :p

Mel chodzi Ci o raclette?
fajne, tylko się trochę kopci w domu, lepiej na świeżym powietrzu to robić

u mnie dziś golonka, gotowano-pieczona na specjalne życzenie męża :p

reklama
u mnie dzisiaj Kluski śląskie z pieczonym karczkiem ( ale nie wiem z jakiego zwierza) i z sosikiem, a jako dodatek... 3 pączki ;D

Do góry