reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysł na obiad

oj ale mi smaka narobiłaś.

u mnie dzisiaj niestety pierogi ruskie których niecierpię.
mama ugotowała,bo mój tatus lubi. ja nie miałam czasu, zrobić czegos dla siebie
ale dzień głodówki dobrze mi zrobi :)
 
reklama
zrobiłam przeglad lodówki i znalazłam
tuńczyka,
czerwoną fasolę,
kukurydzę i
majo
dorzucę jajko i
szczypiorek
i zabełtam sałatkę.

głodówka będzie jutro ;D
 
Wlasnie sie obzarlam na poprawe humoru:
zupka pieczarkowa,
frytki
salata z sosem vinaigret
kurze cycki z sosem jogurtowo-czosnkowym
 
Zaczął się sezon grillowy, więc proszę o przepisy na super mięska , sałatki , surówki... ::)
 
ja robię taką marynatę:
olej
musztarda
DUŻO czosnku
majeranek
zioła prowansalskie
sos sojowy
sól

i w tym moczę karkówkę całą noc
i jest pychotka:) a najlepiej do tego smakują cacyki:)
 
Zielone łodzie



s k ł a d n i k i :

• 1 i 1/2 filiżanki grzanek
• 3/4 filiżanki startego sera mozzarella
• 3/4 filiżanki pokrojonych pomidorów
• 1/3 filiżanki gorącej wody
• 2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
• 2 łyżki posiekanej cebuli
• 2 łyżki rozpuszczonego masła
• 3/4 łyżeczki liści oregano
• 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
• 3 duże zielone papryki, przecięte na pół i oczyszczone z gniazd


Wymieszać ze sobą wszystkie składniki oprócz papryki. Napełnić mieszanką połówki papryk (do połowy). Każdą paprykę położyć na kawałku folii i owinąć nią spód papryki tak, aby wierzch pozostał otwarty, a folia zawijała się wokół brzegów papryki. Grillować na średnim żarze od 20 do 30 minut, aż papryka bedzie miękka. (Po 15-20 minutach grilowania przykryć wierzch papryk folią tak, by przez ostatnie 10 minut pieczenia papryki były całe zaiwnięte folią.)

 
u mnie dzisiaj filety z lososia, frytki i jakas suroweczka- tylko jeszcze nie wiem jaka :)
a za tydzien przyjezdza moja mama i prawie przez 3 tygodnie ona bedzie gotowala- bo absolutnie kuchnia to jej dzialka i nikt nie ma wstepu- to lubie- dobre polskie mamusine obiadki :)
 
reklama
Do góry