reklama
Zielone łodzie
s k ł a d n i k i :
• 1 i 1/2 filiżanki grzanek
• 3/4 filiżanki startego sera mozzarella
• 3/4 filiżanki pokrojonych pomidorów
• 1/3 filiżanki gorącej wody
• 2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
• 2 łyżki posiekanej cebuli
• 2 łyżki rozpuszczonego masła
• 3/4 łyżeczki liści oregano
• 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
• 3 duże zielone papryki, przecięte na pół i oczyszczone z gniazd
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki oprócz papryki. Napełnić mieszanką połówki papryk (do połowy). Każdą paprykę położyć na kawałku folii i owinąć nią spód papryki tak, aby wierzch pozostał otwarty, a folia zawijała się wokół brzegów papryki. Grillować na średnim żarze od 20 do 30 minut, aż papryka bedzie miękka. (Po 15-20 minutach grilowania przykryć wierzch papryk folią tak, by przez ostatnie 10 minut pieczenia papryki były całe zaiwnięte folią.)
s k ł a d n i k i :
• 1 i 1/2 filiżanki grzanek
• 3/4 filiżanki startego sera mozzarella
• 3/4 filiżanki pokrojonych pomidorów
• 1/3 filiżanki gorącej wody
• 2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
• 2 łyżki posiekanej cebuli
• 2 łyżki rozpuszczonego masła
• 3/4 łyżeczki liści oregano
• 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
• 3 duże zielone papryki, przecięte na pół i oczyszczone z gniazd
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki oprócz papryki. Napełnić mieszanką połówki papryk (do połowy). Każdą paprykę położyć na kawałku folii i owinąć nią spód papryki tak, aby wierzch pozostał otwarty, a folia zawijała się wokół brzegów papryki. Grillować na średnim żarze od 20 do 30 minut, aż papryka bedzie miękka. (Po 15-20 minutach grilowania przykryć wierzch papryk folią tak, by przez ostatnie 10 minut pieczenia papryki były całe zaiwnięte folią.)
u mnie dzisiaj filety z lososia, frytki i jakas suroweczka- tylko jeszcze nie wiem jaka
a za tydzien przyjezdza moja mama i prawie przez 3 tygodnie ona bedzie gotowala- bo absolutnie kuchnia to jej dzialka i nikt nie ma wstepu- to lubie- dobre polskie mamusine obiadki
a za tydzien przyjezdza moja mama i prawie przez 3 tygodnie ona bedzie gotowala- bo absolutnie kuchnia to jej dzialka i nikt nie ma wstepu- to lubie- dobre polskie mamusine obiadki
reklama
Podziel się: