reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomyłka w płci

I jeszcze odnosząc się do tego - wiesz z jednej strony tak.
Z drugiej to są kraje gdzie aborcja jest darmowa na ichniejsze NFZ, po prostu idziesz i robisz. Więc rozumiem, że nie chcą by takie zabiegi bądź co bądź nie obojętne dla organizmu były wykonywane bo chciałam córkę, a jest syn. Jednak nie rozmawiamy o zakupie zwierzaka czy zrobienia ładniejszego biustu, a o żywym zdrowym człowieku, który nie pasuje rodzicom do wymyślonego obrazka. Nie jestem przekonana czy możemy do porównać do tego, że lekarz nie chce mówić o chorobie - choroba niesie za sobą szereg różnych rzeczy, płeć nie
Moja siostra mieszka w Wietnamie. Tam na co dzień dużo dziewczynek się rodzi i jeśli jest kobieta w ciąży, spodziewa się córki to lekarze sami proponują aborcję.
Moja siostra też dostała taką propozycję bo mąż Wietnamczyk ale nie skorzystała.
Na pniu idą tam aborcje, właśnie z dziewczynkami . Wolą, żeby rodzili się chłopcy, żeby do wosjka zaciągać (kraj daleko posuniętego komunizmu)🤷‍♀️

reklama
No to bardziej bym obwiniała lekarza niż sprzęt. Przecież takie pomyłki się zdarzają. Dlaczego uczepiłaś się tak tego? Uważasz, że nie jest to możliwe?
Nie, że jest niemożliwe. To tylko sprzet, to tylko ludzie. Chodzi mi tylko o to, że jeśli jakiś lekarz po 20 tc (nie wczesniej) powiedział że będzie chłopiec, pokazał narządy to raczej nie ma mowy żeby z chłopca wyszła dziewczynka. Mnie chodzi o takie zgadywanie w 12/13 tc. No ale wiem i znam przypadki, gdzie dziecko układa się tak, że nie widać co ma lub nie ma między nogami. Ale to jest zupełnie inna historia.

Ostatnia edycja:
Nie, że jest niemożliwe. To tylko sprzet, to tylko ludzie. Chodzi mi tylko o to, że jeśli jakiś lekarz po 20 tc (nie wczesniej) powiedział że będzie chłopiec, pokazał narządy to raczej nie ma mowy żeby z chłopca wyszła dziewczynka. Mnie chodzi o takie zgadywanie w 12/13 tc. No ale wiem i znam przypadki, gdzie dziecko układa się tak, że nie widać co ma lub nie ma między nogami. Ale to jest zupełnie inna historia.
Nie było mnie przy tym badaniu, Ciebie też nie. Lekarz tylko sugeruje jaka płeć. Pisałam, że tutaj są tylko 3 USG na ciążę. Może dziecko tak się układało, że ciężko było dojrzeć narządy. Możesz oczywiście iść prywatnie ale tutaj kobiety nie czują takiej potrzeby.

Nie było mnie przy tym badaniu, Ciebie też nie. Lekarz tylko sugeruje jaka płeć. Pisałam, że tutaj są tylko 3 USG na ciążę. Może dziecko tak się układało, że ciężko było dojrzeć narządy. Możesz oczywiście iść prywatnie ale tutaj kobiety nie czują takiej potrzeby.
Masz na myśli Holandie, Austrię czy inny kraj?😉 Bo akurat mieszkałam w Holandii i urodziłam tam dwoje dzieci. Akurat miałam wizyty i ciążę prowadzone w szpitalu,bo takie mialam wskazanie.

Do góry