reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pomylka plci na usg ??

No właśnie ja sie tez nad tym zastanawiam na połówkowym prenatalnym w opisie badania mam wpisane "prawidłowe narządy żeńskie", ale mimo to bede chiała potwierdzić jeszcze płeć chociaz wiadomo jak to jest to nigdy 100% tylko zastanawia minie jedno sprawdza jak dziłają nerki itp widzą wszystkie narządy to chyba rozrodcze wewnetrzne chyba też, skoro miedzy hasełkami o żołądku prawidłowym i innych narządach jest wips o rozrodczych.

Nigdy nie byłam na "zwykłym" połówkowy i z parktyki nie wiem jak bardzo sie różni USG zrobionego przez ginekologa o specjalizacji położnika a ginekologa o specjalizacji od badań prenatalnych

reklama
Ja powiem tylko tyle: miała być Michalina jest Michał. Na szczęście kupowałam rzeczy neutralne - kremy, beże :-)

U mojej koleżanki miał być Jaś a jest Małgosia, też ginekolog się pomylił, nieraz ciężko jest zobaczyć płeć i może być pomyłka:)

u mnie podczas pierwszej ciąży w 3-4miesiącu lekarz nie chciał zdradzić płci dziecka, ale mój mąż bystrzak miał tak rozanieloną minę po wyjściu z gabinetu że musiałam zapytać o co chodzi, a o on na to że będzie syn bo widział małego siusiaczka:) nieźle mnie to rozbawiało, ale mąż marzył o synu wiec nie chciałam odbierać mu tej radości. jakie było moje zdziwienie kiedy na kolejnej wizycie lekarz ogłosił- będzie SYN. teraz mąz czuje w kościach że będzie dziewczynka i ja mam taką nadzieję choć intuicja mówi mi co innego....;-)

Hmmm... u mnie też niezła niespodzianka. Na genetycznym USG w 18 tyg. mój lekarz stwierdził że na bank dziewczynka :) Jakież było nasze zdziwienie gdy 3 tygodnie później inny lekarz na badaniu połówkowym stwierdził że chłopak na 90% :) Normalnie nie wiem już komu wierzyć :) Chyba do końca będzie jajko niespodzianka :)

reklama
Do góry