reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomóżcie proszę

Oovezenom

Początkująca w BB
Hej. Mam 27 lat. Jestem po 3 poronieniach. PCOS z bardzo lekkim nasileniem i czynnik V R2 nieprawidłowy, kariotypy są w normie, reszta wyników łącznie z tarczycą w normie. Proszę pomóżcie mi co może dziać się z moim organizmem, w ciąże zachodzę naturalnie, bez dłuższych starań a każda z tych ciąż zakończyła się przed 9 tygodniem, nigdy nie było widocznego serduszka. Aktualnie jestem w ciąży 5 tydzień- jest to moja 4 ciąża, każdy ból, pociągnięcie w pachwinie, ból kręgosłupa który towarzyszy mi już od 4 tygodnia ciąży sprawia ze aż cała drze.. jutro pierwsze USG, przyjmuje clexane 0,6 , acard, duphaston i metformine. Proszę dziewczyny, może któraś z Was słyszała o podobnym przypadku? Nie wiem już co mam robić, nie robiłam bety hcg bo każde oczekiwanie na wynik sprawiało ze dostawałam ataków paniki.. proszę pomóżcie :(

reklama
Już dwie kliniki. Po 3 poronieniu jeden rozłożył ręce, powiedział ze to może endometrioza. Ten lekarz u którego jestem teraz mówi, ze może być to przyczyna PCOS i wadliwość komórek. Ile razy można próbować na czarno.. nie robiłam tego badania, ale w takim razie będę musiała zrobić

Już dwie kliniki. Po 3 poronieniu jeden rozłożył ręce, powiedział ze to może endometrioza. Ten lekarz u którego jestem teraz mówi, ze może być to przyczyna PCOS i wadliwość komórek. Ile razy można próbować na czarno.. nie robiłam tego badania, ale w takim razie będę musiała zrobić
Dziwne - endometrioze można przecież potwierdzić lub wykluczyć chociażby przez histeroskopię. Musisz poszukać sensownego lekarza bo szkoda Twoich nerwów. Miejmy nadzieję że z tą ciążą wszystko będzie ok 🙂 trzymam kciuki.

Dał mi właśnie skierowanie na histeroskopie, ale po konsultacji z kilkoma lekarzami odradzili mi to.. jestem już bezradna i aż cała trzęsę się z nerwów.. zobaczymy co bedzie jutro

Dał mi właśnie skierowanie na histeroskopie, ale po konsultacji z kilkoma lekarzami odradzili mi to.. jestem już bezradna i aż cała trzęsę się z nerwów.. zobaczymy co bedzie jutro
nie denerwuj się! Stres tez złe wpływa... postaraj się zająć czymś i dbaj o siebie! 🙂 nie myśl do przodu o złych rzeczach, wiem ze dużo przeszłaś ale stres tutaj nie pomoze...

A czy maz badał nasienie ? Moja kolezanka z pcos zaszla pp stylulacji i ciaza była zdrowa ,więc watpie zeby to było powodem

Dziwne - endometrioze można przecież potwierdzić lub wykluczyć chociażby przez histeroskopię. Musisz poszukać sensownego lekarza bo szkoda Twoich nerwów. Miejmy nadzieję że z tą ciążą wszystko będzie ok 🙂 trzymam kciuki.
Endometriozy nie wykryje się przez histeroskopie, tylko laparo. Miałam dwa razy histeroskopie i nikt nie podejrzał endo, ale poprzez utrzymujący się ból po prawej stronie brzucha, obfite miesiączki i niepłodność skierowano mnie na laparo i wyszła endometrioza, była umieszczona m.in.w zatoce Douglasa.

reklama
Endometriozy nie wykryje się przez histeroskopie, tylko laparo. Miałam dwa razy histeroskopie i nikt nie podejrzał endo, ale poprzez utrzymujący się ból po prawej stronie brzucha, obfite miesiączki i niepłodność skierowano mnie na laparo i wyszła endometrioza, była umieszczona m.in.w zatoce Douglasa.
Zgadzam się, endo tylko laparoskopia. Endometrioza to endometrium usytuowane POZA macica, dlatego histeroskopia nie jest w stanie jej wykluczyć.
Podstawa diagnozwania niepłodności w autorki przypadku byłaby laparoskopia z histero i drożnością. Od tego bym zaczęła.

reklama
Do góry