reklama
Rozwiązanie
6 dni,ale nie twierdzę że to objaw ciąży tylko zwróciłam się tutaj z zapytaniem sama uważam,że to za wczesnie.sluz to nie wyznacznik ja jak zaszlam nie mialam akurat w danym miesiacu..juz chcialam isc do lekarza bo nie bylo sluzu a okazalo sie ze w ciazy bylam juz;p kilka dziwczyn dla staaraczkach mialo tak samo
moze byc tez schowany w szyjce;p ale to nie za wczesnie na objawy? 2 tyg temu dostalas okres wiec to raczej przeciez wskazuje na owulacje..ile dni masz okres? moim zdaniem objawow moglabys sie doszukiwac dopiero kolo 12 listopada a nie tak szybko
sluz z krwia moze oznaczac owu
AniaS35
Fanka BB :)
Tak te dni chyba sie najbardziej dłuzaOj chciałabym
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Najgorsze dni przede mną
Czas oczekiwania na dzien w ktorym zrobię test
reklama
W ciążę można zajść ze współżycia do 5 dni przed owulacją a nawet u wyjątkowo rzadkich przypadkach 7 dni przed bo tyle żyją plemniki. Nie wiem gdzie znalazłaś info że przed owulacją to niemożliwe. Zresztą bez dokładniejszych obserwacji nigdy nie wiadomo którego dnia cyklu jest owulacja (nawet przy stałej długości cyklu) bo długość pierwszej i ostatniej fazy cyklu jest zmienna i zależy od konkretnej kobiety.
No bo trzeba zadać pytanie - co znaczy zajść w ciążę przed owulacją.
Jeśli uznać, że zajście w ciążę = zapłodnienie komórki jajowej przez plemnik, to faktycznie nie da się zajść przed owulacją ;-) A w ciążę zachodzi się jak już do tej owulacji dojdzie (co wcale nie musi być równoważne z dniem stosunku, który mógł się odbyć wcześniej lub później).
Jeśli uznać, że zajście w ciążę = zapłodnienie komórki jajowej przez plemnik, to faktycznie nie da się zajść przed owulacją ;-) A w ciążę zachodzi się jak już do tej owulacji dojdzie (co wcale nie musi być równoważne z dniem stosunku, który mógł się odbyć wcześniej lub później).
Ewelina271990
Poronilam 7 września po 2 tyg byłam na wizycie lekarz powiedział,że mam torbiel 5 cm po 12 dniach znowu poszłam na wizytę i torbiel już miał 7 cm.Miałam przyjść jak skończy się @ i torbiel jest mniejszy nie ma nawet 4 cm.12 października dostałam @.Od wczoraj źle się czuję,dzisiaj mam zawroty głowy,apetyt.Na papierze zauważyłam delikatną kropkę lekko-brązową.Czy może to o czymś świadczyć może ktoś miał podobne objawy.Z jednej strony może się udało a z drugiej strony wcale w tym cyklu nie zauważyłam śluzu delikatnie tylko na papierze i to wszystko.
@Ewelina271990 Moim zdaniem będzie to objaw owulacji. Ale jeśli się martwisz, to idź do lekarza, bo my możemy tylko gdybać. Równie dobrze może być plamienie takie od torbieli, albo śródcyklowe plamienie, które raz na jakiś czas może się zdarzyć.
sluz to nie wyznacznik ja jak zaszlam nie mialam akurat w danym miesiacu..juz chcialam isc do lekarza bo nie bylo sluzu a okazalo sie ze w ciazy bylam juz;p kilka dziwczyn dla staaraczkach mialo tak samoPoronilam 7 września po 2 tyg byłam na wizycie lekarz powiedział,że mam torbiel 5 cm po 12 dniach znowu poszłam na wizytę i torbiel już miał 7 cm.Miałam przyjść jak skończy się @ i torbiel jest mniejszy nie ma nawet 4 cm.12 października dostałam @.Od wczoraj źle się czuję,dzisiaj mam zawroty głowy,apetyt.Na papierze zauważyłam delikatną kropkę lekko-brązową.Czy może to o czymś świadczyć może ktoś miał podobne objawy.Z jednej strony może się udało a z drugiej strony wcale w tym cyklu nie zauważyłam śluzu delikatnie tylko na papierze i to wszystko.
moze byc tez schowany w szyjce;p ale to nie za wczesnie na objawy? 2 tyg temu dostalas okres wiec to raczej przeciez wskazuje na owulacje..ile dni masz okres? moim zdaniem objawow moglabys sie doszukiwac dopiero kolo 12 listopada a nie tak szybko
reklama
Ewelina271990
6 dni,ale nie twierdzę że to objaw ciąży tylko zwróciłam się tutaj z zapytaniem sama uważam,że to za wczesnie.sluz to nie wyznacznik ja jak zaszlam nie mialam akurat w danym miesiacu..juz chcialam isc do lekarza bo nie bylo sluzu a okazalo sie ze w ciazy bylam juz;p kilka dziwczyn dla staaraczkach mialo tak samo