reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy;)

Dziewczynki pomozcie jestem w 10tyg i 5 dni wczoraj na usg nir bylo widac serduszka mimo ze na wczesniejszych bylo je widac. Poniewaz maluch rosnie tak jak powinien lekarka kazala mi sie nie denerwowac i czekac do czwartku do badan prenatalnych. W tamtym roku niestety mialam terminowana ciaze i nie wytrzymalabym teraz do czwartku wirc postanowilam zrobic badanie beta hcg i sprawdzic czy rosnie dzis odebralam 1 wynik ale nie misci mi sie w zadnych widelkach. Prosze pomozcie 445086 tyle mi wyszlo ktory to tydzien. Dziekuje

reklama
Beta na tym etapie nic Ci nie da - może rosnąć nawet jeśli jest źle.
Żeby nie świrować - poszłabym prywatnie do innego ginekologa na USG (chociażby zaraz), bo tylko ono może rozwiać wątpliwości.

Zgadzam się, że Beta nic nie da na tym etapie bo przyrost bety po 9- 10 tygodniu zwalnia i ciężko stwierdzić na podstawie przyrostu czy ciąża się rozwija.
Brak tętna jest niepokojący. Ja też bym zrobiła usg u kogoś innego bo bym nie wytrzymała tyle czekania...

I pytanie co to znaczy, że nie było widać serduszka? U 11 tygodniowego płodu widać już jak się rusza na usg więc lekarka powinna raczej widzieć czy ciąża jest żywa a jak nie widziała to mogła włączyć doplera i posłuchać czy jest tętno. Chyba, że sprzęt jakiś słaby

Idź jak najszybciej na wizytę do kogoś innego. Po co tyle czekać w niepewności. Ja bym nie wytrzymała do czwartku.

Taka beta jest w widelkach bo jest do 60 tysięcy mlU rośnie do 13 tyg później spada ale się utrzymuje

Ja też bym nie czekala do nastepnego usg.
Spać bym nie mogła
Co to za lekarka??? Jak mogła nie widzieć serduszka w 11 tyg i powiedzieć żeby poczekać bo badań prenatalych lol..
Mój synek w 9 tygodniu to już sobie raczkami machal i nóżkami....
Coś mi tu nie gra

Ja również wielu rzeczy nie rozumiem... wniosek jest jeden słaby sprzęt żeby nie mówić bardzo słaby i na pewno slaby ginekolog... ja juz bym do niego nie wróciła na tym etapie widać nie tylko serce ale i poszczególne komory i przedsionki... bardzo dziwne...

Nerwy i zanartwiania mogą tylko zaszkodzić dziecku lepiej przyjąć do wiadomości ze co ma być to będzie i się uspokoić w oczekiwaniu na następną wizytę...

reklama
Koniecznie idź do drugiego (lepszego) ginekologa na usg. Ja nie wiem jak ta pani ginekolog mogła zostawić Cię w takiej niepewności... Sądzę że to nie jest kompetentny lekarz.
Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry