reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy !! Plamy na ciele

Witam, moze jakaś mama nam pomoże. Moja córka ma zaraz roczek, od 3 miesiąca życia borykamy się z plamami i przesuszona skóra nóg . Na początku były na calym ciele teraz zaś głównie znajdują się na nóżkach, chodzimy od lekarza do lekarza i nic nie pomaga. Kremy, maści itd wszystko co natłuszcza tylko pogarsza sprawę. Podaje córce fenistil i zyrtex (?) dalej nic to nie daje. Były podejrzenia AZS i skazy białkowej ale leczenie w te strony nie przynosi efektów. Czy jakaś mama wie co to może być ???? Dziecko się meczy ponieważ bardzo się drapie, proszki i płyny są wyeliminowane, karmie jeszcze piersią ale nawet dieta roślinna nic nie dała. Zdjęcie z 6 miesiąca vs zdjęcie gdy ma rok

Załączniki

• ACBF4F05-32FE-4D21-93B7-5F1EE4B7D35A.png
    ACBF4F05-32FE-4D21-93B7-5F1EE4B7D35A.png
    269,7 KB · Wyświetleń: 370
  • F8E488F4-9E80-4E4F-A5BE-218060C89DB0.png
    F8E488F4-9E80-4E4F-A5BE-218060C89DB0.png
    337,1 KB · Wyświetleń: 216
Ostatnia edycja:
reklama
Wiesz Mój synek miał podobne plamy na ciele . Zaczęło się od czerwonych plam na policzkach pod nóżkami na zgieciach rączek i tak było tego coraz więcej i tez właśnie lekarze nas tak odsyłali i nie robili nic aż jak mial 5 miesiecy wylądowaliśmy w szpitalu bo dostał silnej reakcji alergicznej. Lekarze w szpitalu odrazu powiedzieli ze to alergia i zrobili mu testy . Na początku wyszło mleko i jajka bardzo wysoki wskaźnik a z czasem wyszło jeszcze kilka żeczy. Też karmiłam piersia i jak przeszłam na dietę eliminacyjna to dopiero po 7 tygodniach było widać efekt.

Lekarze mówili ze do 3 roku życia są niewiarygodne, myśli pani ze można spróbować ?
Niestety to prawda, moja siostrzenica miała takie same plamy i u niej to chyba było uczulenie na nabiał. Chyba, bo nikt jej nie zrobił testów, a przeszło jak siostra karmila ją wegansko

Tak wyglądał maly jak byliśmy w szpitalu ale to już dostał leki to troszkę mu zeszlo

Załączniki

• 20210206_212210.jpg
    20210206_212210.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 163
reklama
Do góry