reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy !!!!! Beta

matylda 87

Zaciekawiona BB
Witam , beta robiona 45 dni po stosunku wynik <0.1 u/l i 60 dni po stosunku <2.30 m/)l nie robiłam testów zwykłych ponieważ już raz mnie oszukały i pokazały że coś jest a nie było , czy mogę ufac becie czy mam robić testy , boje sie ze zrobię test wyjdzie po czasie dodatni tak jak kiedyś a ja będę wariować , nie wiem czy becie można ufac czy może być beta ujemna a kobieta może być w ciąży za tydzień mam ginekologa na usg co sadzicie , proszę o normalne wypowiedzi i nie ocenianie

reklama
Beta jest jedna z najbardziej wiarygodnych metod wykluczenia, czy potwierdzenia ciąży. Jeżeli od stosunku minęło już tyle czasu i beta była ujemna to na 100%nie jesteś w ciąży. Testy wychodzą pozytywne tylko wtedy kiedy beta HCG jest dodatnie..

Beta jest jedna z najbardziej wiarygodnych metod wykluczenia, czy potwierdzenia ciąży. Jeżeli od stosunku minęło już tyle czasu i beta była ujemna to na 100%nie jesteś w ciąży. Testy wychodzą pozytywne tylko wtedy kiedy beta HCG jest dodatnie..
A musze kupować test sikany i go robić , bo nie mam do niego przekonania raz mnie oszukał i wpadłam przez to w panike

A musze kupować test sikany i go robić , bo nie mam do niego przekonania raz mnie oszukał i wpadłam przez to w panike
nie musisz. Jeżeli robiłaś beta HCG z krwi to nur ma sensu robić testów sikanych. Nie ma możliwości, ze beta HCG jest ujemna i byłaby ciąża. Skoro minęło tyle czasu od stosunku to chyba miałaś już okres?

Miałam dwa okresy 2 dniowe ale to chyba nie były okresy , zawsze miałam 5 -6 dni więc się bardzo przestraszyłam , bo kobiety w ciąży mają krawienia i odrazu poszłam na bety ale wyszły one takie właśnie jak napisałam wyżej

Miałam dwa okresy 2 dniowe ale to chyba nie były okresy , zawsze miałam 5 -6 dni więc się bardzo przestraszyłam , bo kobiety w ciąży mają krawienia i odrazu poszłam na bety ale wyszły one takie właśnie jak napisałam wyżej
Jak kobieta w ciazy ma krwawienia to tez nie jest normalna sytuacja.
Jak Cie cos martwi to umow sie do lekarza. Ile masz lat?

reklama
to znaczy, że nie jesteś w ciąży. Tym bardziej, że od stosunku minęło 60 dni… nie masz wiec powodu do paniki. Okres może wyglądać różnie. Nie musi być zawsze taki sam. Jeżeli masz umówiona wizytę u ginekologa to na pewno wytłumaczy Ci to wszystko. Ale możesz być spokojna. Nie jesteś w ciąży.

Do góry