Witam często zaglądam na te fora ale to mój pierwszy wpis. Otóż sprawa wygląda tak 30 października skończyłam miesiączkę i zaczęłam nowe opakowanie, 31 października wzięłam 2 tabletkę, ale 1 i 2 listopada nie wzięłam (dużo stresu i wypadło mi z głowy) więc 3 listopada wzięłam tabletkę z 2 i tą z 3 więc wzięłam 2 tabletki jednego dnia ale i tak nie wzięłam tabletki z 1 listopada bo nie wiedziałam czy wzięcie 3 tabletek to nie przesada. 3 listopada uprawiałam seks i partner skończył we mnie, zastanawia mnie czy jest jakieś ryzyko dodam że nie byłabym z tego powodu załamana bo chcemy mieć dziecko ale ciągle to odkładamy
reklama
staraczka33
Fanka BB :)
Mała szansa. Bierz tabletki dalej wg schematu
Śnieżka1990
Fanka BB :)
Teoretycznie, po pominięciu tylu tabletek, powinnaś odczekać 7 dni, żeby ochrona była taka jak należy.Mała szansa. Bierz tabletki dalej wg schematu
Na ulotce piszę że pominiętą tabletkę należy przyjąć jak najszybciej nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek naraz. Nie piszę jak to jest przy pominięciu dwóch więc nie wzięłam 3 naraz tylko 2 ;/ Ale z ciekawości zapytam jak może to zaszkodzić?Nie nadrabianie się poprzednich tabletek jednego dnia bo sobie tym zaszkodzisz, po to są ulotki, żeby je czytać .
LadyStrejser
Zaangażowana w BB
Z tego co pamiętam z czasów jak brałam tabletki to nigdy nie bierze się zaległej tabletki (tak,że wyjdą 2 dziennie) tylko kontynuuje się wedle kolejności... Wydaje mi się,że nie ma ryzyka ciąży bo byłaś ledwo 3 dni po krwawieniu z odstawienia także niepotrzebnie je przyjęłaśWitam często zaglądam na te fora ale to mój pierwszy wpis. Otóż sprawa wygląda tak 30 października skończyłam miesiączkę i zaczęłam nowe opakowanie, 31 października wzięłam 2 tabletkę, ale 1 i 2 listopada nie wzięłam (dużo stresu i wypadło mi z głowy) więc 3 listopada wzięłam tabletkę z 2 i tą z 3 więc wzięłam 2 tabletki jednego dnia ale i tak nie wzięłam tabletki z 1 listopada bo nie wiedziałam czy wzięcie 3 tabletek to nie przesada. 3 listopada uprawiałam seks i partner skończył we mnie, zastanawia mnie czy jest jakieś ryzyko dodam że nie byłabym z tego powodu załamana bo chcemy mieć dziecko ale ciągle to odkładamy
Ja, jak zapomnę wziąć tabletki ‐ ogólnie, nie anty to po prostu nie biorę. Czasem nie jestem pewna czy brałam czy nie, więc też nie biorę. Nigdy nie brałam na zapas, bo zapomniałam wziąć. Jestem wtedy spokojniejsza.
Tak z ciekawości, bierzesz tabletki anty, jesteś świeżo po okresie i nie wiesz kiedy występuje owulacja?
Tak z ciekawości, bierzesz tabletki anty, jesteś świeżo po okresie i nie wiesz kiedy występuje owulacja?
Nie wiem bo owulacji nie ma przy tabletkach anty, biorę tabletki od 17 roku życia więc nigdy też nie patrzyłam na to czy mam owulację czy nieJa, jak zapomnę wziąć tabletki ‐ ogólnie, nie anty to po prostu nie biorę. Czasem nie jestem pewna czy brałam czy nie, więc też nie biorę. Nigdy nie brałam na zapas, bo zapomniałam wziąć. Jestem wtedy spokojniejsza.
reklama
Ale zastanawiam się czy owulacja mogła teraz wystąpić przez tą przerwęNie wiem bo owulacji nie ma przy tabletkach anty, biorę tabletki od 17 roku życia więc nigdy też nie patrzyłam na to czy mam owulację czy nie