reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/odradzam

dzikuska

Wrześniowe mamy'06
Miasto
K-K
pozwolilam sobie zaczac ten watek u nas bo nie mam czasu pewnie jak wiekszosc z nas latac po calym BB; a tak sie wkurzylam na pieluchy ze szkoda gadac; ODRADZAM wszystkim pampersy numer 3; przeciekają mi po bokach !!! dziecko spi mokre !!! w pampersach 1 i 2 nie mialam tego problemu; moze z dziewczynkami nie bedzie takiej jazdy ale tym ktorzy maja chlopcow nie polecam; a i macie jakies ulubione MOKRE znaczy dobrze nawilzone chusteczki do pupy? ja mialam narazie dzidziusia i nivea i nie przypadly mi do gustu;

reklama
Ja przetestowałam już dzidziusia, bambino- miły zapach, pampers sensitive i zwykłe pampers, w sumie z wszystkich bylam zadowolona ale chyba najbardziej z tych zielonych pampers ;-) jak dla mnie mialy najładniejszy zapach i były dobrze nasączone, ale myśle ze to kwestia chyba osobistego gustu!

my używamy pampers sensitive i są dosć dobrze nasączone,( dzidziuś cleanica kiepskie, suche).

A wkładki jakie używacie? bo ja teraz j&j i są niezłe tylko kłaczki czasem na mnie zostają :) no i wolałabym , żeby były cieńsze

ja uzywam pampers sensitive i tych zwyklych (zielonych) i uwazam ze sa bardzo dobre. Sa dobrze nasaczone i dobrze sie nimi wyciera i dzidzius nie ma zadnego uczulenia.
Pozdrawiam

Chusteczki do pupci z rossmanna sesitive sa super,a huggies i j&j do bani.
Wkładki Bella do d.... przeciekają,troche lepsze canpol i dla mnie najlepsze j&j.
Pampesry z pampersa byly super,a teraz mam Huggies 3 i ciągle mi przeciekają,może ogólnie trzeba się nauczyć zakładac trójki?

Edi myśle, że masz rację co do tego zakładania pieluszek - trzeba wypróbować wszelkie opcje zakładania :tak: . My na razie używamy jeszcze jedyneczek :-) - taka ta moja Oleńka maleńka:-) .
Jak chusteczki dla mnie, to tylko Pampersa (obie wersje). A co do ich nasączenia to zauważyłam kiedyś, że pierwsze chusteczki z paczki były nie za specjalnie wilgotne; więc ja jak kupie czteropak to kładę go do góry nogami i od tej pory nie mam problemu z wilgotnością chusteczek.
J&J dostaliśmy i są do du... - dosłownie. Teraz używa ich Krzyś.

Ja używam wkładek Penaten i są super a z chusteczek to Nivea soft mi najlepiej pasują. Ten pomysł z obracaniem jest super - nie pomyślałam o tym a rzeczywiście pierwsze sąsuche a na końcu aż pływają w płynie. Co do pampersów to Natasza jeszcze na 1 a Igor na 2 ale próbowałam i 3 i są fajne ale to dziecko musi mieć ok 5,5 - 6 kg i wtedy to chyba dobrze pasują.

ja uzywam chusteczek bambino - maja sliczny zapach i sa dobrze nawilzone. jedyny minus: wychodza po pare sztuk, wiec trzeba sie nauczyc wyciagac.

wkladki: canpol drapia i sa za male, bella przeciekaja. chyba najlepsze sa j&j i penaten

eh moj maly juz dawno przekroczyl 5,5 kilo :D a pampersy numer 2 obcieraly go po bokach.. odparzen nie mial a obtarcia tak wiec przeszlam na trojki; hmm macie sposob zeby nie przeciekaly :> teraz sobie kupie chusteczki z pampersa jesli polecacie a pieluchy hmm nie mam pojecia...

reklama
Ja nadal używam pampersów 2, ale juz próbowałam 3 i nic mi nie przeciakało (tzn. nie mi, ale chłopakom ;) )chusteczki wypróbowałam już pampers, dzidziuś sensitive, dzidziuś normalne, bombini (czy coś takiego-niestestowane na zwierzętach), mam jeszcze paczkę bambino (jeszcze nie próbowałam)...generalnie chcę wypróbować wszystkie i wtedy zdecydować...choć szczerze za paczkę pampersów mozna kupic dwie dzidziusia u mnie w hurtowni...dzidziuś zwykły jak dla mnie super i pamperswkładki natomiast najlepsze avent, J&J faktycznie pozostawiały kłaczki :)

Do góry