reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

polecam/odradzam

reklama
Kochane cioteczki doradzcie prosze jakie pudelko na wilgotne chusteczki mam kupic, zeby nie wpadaly calkiem jak jest ich polowa!!! Mam dwa od Pampers to biale i chyba od Pewnaten -niebieskie!!! Wkurzam sie bo czasami musze grzebac paluchem w poszukiwaniu zapadnietych chusteczek wlasnie wtedy kiedy moje dziecko nawalilo mega kupe!!!

Kreciku ja rozwiązałam ten problem inaczej-wsadziłam chusteczki w plastikowy pojemnik na przechowywanie żywności (zamykany)- akurat się mieszczą, łatwo je wyjąć a co najważniejsze nie wysychają:happy: bo faktycznie z tych pojemników od chusteczek to dobrze się wyjmuje jak jest ich sporo a później zaczynają się problemy:baffled::dry:

Hmmmmmmm agatko ja tez mam z pampersa ale zielone a chusteczki używam białe z pampersa z tym rumiankiem chyba.Jak narazie to sie fajnie wyciagają.:baffled:

Kreciku a może spróbuj włożyc na dno jakąs pieluszkę czy coś to chusteczki będą wyżej:confused: Ja ostatnio kupuję chusteczki Bobini bo one są z zamykaną plastikową klapką zamiast folii:happy:

a ja wkładam do pudełka (po BELLA) niezaczętą paczkę po tą zaczętą, kiedy ta pierwsza jest już na wykończeniu, wtedy jest na wyższym poziomie i dobrze wychodzą

A ja wczoraj kupiłam ziajkę do kąpieli. Wczoraj też była pierwsza kąpiel. Dziś żadnego uczulenia nie zauważyłam. Zobaczymy jak będzie dalej. Do tej pory kąpałam w płynie jonsona ale mały ma strasznie suche place na rączkach i nóżkach. Ta ziajka to faktycznie podobna do ojlatum ale duuuużo tańsza - ja zapłaciłam 9,2 zł:tak:

tez slyszalam ze Ziajka jest dobra tak samo jak Oilatum,jednak nam lekarz zaleca tylko Balneum Hermal....Ila,nie chcę prorokować ale u nas też na początku były suche place na kończynach i po wizycie u dermatologa okazało się ze to AZS na tle uczulenia pokarmowego...:( Może warto,żebyś się przeszła z Tymkiem na diagnozę?

reklama
a próbowałyście dziewczyny emulsji do kąpieli dla dzieci i niemowląt Linomag? zawiera płynną parafinę tak jak Oilatum, ale jest znaaaacznie tańsze. butelka 150 ml kosztuje około 6,50 zł
Piotruś też ma skłonności do azs, a po Linomagu ma ślicznie nawilżoną i natłuszczoną skórę i nie muszę używać już żadnych kremów tudzież balsamów

aha, Ziajki też używałam, ale uważam, że Linomag jest lepszy

Do góry