reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Polecacz majówek + szpitalny niezbędnik

No to jeszcze Was pomęczę ;-) Ile staników do karmienia należy sobie kupić?

Ja mam 2, ale nie takie typowe do karmienia, tylko sportowe, z dość dużym dekoltem.
Raz, że szybciej cycka jestem w stanie wyjąć, a dwa nie motam z odpinaniem i zapinaniem.

I też żadnych fiszbin nie polecam. Mleko może różnie się w kanalikach "układać" i nawet dobrze dobrany stanik raz będzie dobry a raz nie.

reklama
ja miałam 2 najzwyklejsze bawełniane, w których też spałam, a na początku jak mi się mleczarnia rozkręcała, to mnie nie uwierały
a potem miałam 5 czy 6 różnych - biust miałam ledwo D, żadnych bóli, ani problemów z nawałem, więc było mi wszystko jedno czy na fiszbinach czy nie, tylko żeby wygodnie się odpinał, nie przeciekał czyli trzymał dobrze wkładkę, bo z tym miałam zabawę, no i był ładny, a co...
a teraz mam większy problem, bo już mam miseczki F - kupiłam 2 Alles, ale czuję, że będą małe przynajmniej na początek, więc dokupię sobie jeszcze ze 2 większe, a te będą na koniec karmienia
w sumie zamierzam karmić co najmniej pół roku ( Lilę karmiłam 8 m-cy ) i pewnie z 5-6 będzie mi potrzebnych

Ja mam 2, ale nie takie typowe do karmienia, tylko sportowe, z dość dużym dekoltem.
Raz, że szybciej cycka jestem w stanie wyjąć, a dwa nie motam z odpinaniem i zapinaniem.

I też żadnych fiszbin nie polecam. Mleko może różnie się w kanalikach "układać" i nawet dobrze dobrany stanik raz będzie dobry a raz nie.

Zapominajka
też się skłaniałam ku zwykłym sportowym, takie teraz noszę i są bardzo wygodne, i rzeczywiście łatwo cyca wyjąć i schować :) koszulę do szpitala też mam na ramiączkach z dekoltem i podobnie jak stanik wydaje się w tym praktyczna;
kupię chyba tylko 1 lub 2 staniki z usztywnianymi miseczkami, na wyjście, by wkładek laktacyjnych nie było za bardzo widać, bo chyba by mnie to trochę krępowało pod jakąś cienką bluzką;

ja kupiłam dwa specjalne, poza tym wszystkie staniki jakie mam są dość cienkie i bez wypełnienia więc nie sądzę żebym miała problem karmić nawet z nimi ;)
Ja natomiast zastanawiam się co z koszulką do porodu? Wiem że szpital może ci zapewnić swoją ale kupiłam sobie taka zwykłą bawełnianą czarną długa koszulkę na ramiączkach. W sumie wolałabym szpitalna żeby nie zmasakrować mojej al jakoś dziwnie mi będzie poprosić o nią?
Jakie majtki wybrać? Myślałam nad męskimi bokserkami (takimi bawełnianymi, obcisłymi jajkogniotami) bo zwykłe damskie figi lubia się podwinąć itp a nie chce nabałaganić..

U mnie w szpitalu dali taką bawełnianą, zawiązywaną z tyłu na tasiemki (czyli dupa na wierzchu, ale było mi wtedy naprawdę wszystko jedno). Tyle, że mimo, że uprana, to cała w plamach, no ale cóż:sorry2:

jak rodzisz tak,ale to w sumie zależy jaki to poród,bo jak szybka akcja to luz,ale jak musisz kilka godzin skakać na piłce czy chodzić w kółko po korytarzu to już nie koniecznie:-(

reklama
Do góry