reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pokoiki naszych pociech :-)

Beata ja przewijak mam zakladany na lozeczko i normalna wanienke wiec kapac malucha bede w pokoju na stoliku bede stawiac wanienke blisko lozeczka. Taki mam plan ^^

reklama
Beata pokoik zapowiada się super :)

co do wanienki to ja nie mam za bardzo warunków, będę mieć normalną plastikową wanienkę którą postawię chyba na koszu na pranie bo jest wysoki i stabilny a dziecko po wykąpaniu położę obok na pralce na grubej warstwie ręcznika, tak mi najlepiej lub będę kąpać w kuchni na stole

ja mam przewijak z wanienką- wanienke wysuwa się się spod spodu - całe ustrojstow jest na kołkach i można je przewozić w dowolne miejsce- wanienka ma szlaufik do odprowadzania wody nie trzeba wiec jej dzwigac i wylewac wody ani nic. bardzo praktyczne ustrojstwo moim zdnaiem
robaprzewijak.jpgrobap2.jpg

Załączniki

• robaprzewijak.jpg
    robaprzewijak.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 125
  • robap2.jpg
    robap2.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 123
joanna_84 ja też myślałam o tym, żeby małego kąpać w kuchni na stole, bo gdzie indziej kompletnie nie mam miejsca, żeby położyć i wanienkę i przebierak

die_perle bardzo praktyczny ten wynalazek

dziewczyny nie wiem jak u was z warunkami łazienkowymi czy macie wanny np. ale ja wam powiem ze maleństwo można spokojnie na poczateczku w umywaqlce łazienkowej....a ja mimo ze np.mialm wanienke to oliwie w niej wykąpalm zaledwie kilka razy- potem zawsze brałam ją do dużej wanny- napuszczłam wody jak dla siebie i wchodziłam z nia kłądlam na udach masowałam chlapaplm woda myłam tuliłam- ona się cudownie czula w dużej wannie ze mna - nie wiem jakie macie podejście - ale jeśli was nie przeraza kąpiel z noworodkiem to ja serdecznie polecam naprawdę- wylazilam z wanny razme z mała zawijalam się wielki recznik i chyps do sypialni na łozko ona sobie jadla cycka ja ja wycierałam delikatnie itak sobie na golaska konczylysmy kąpiel ogrzewając się swoimi ciałkami- po takiej kąpieli młoda spala caluteńką noc- nie wiem mzoe to jej suposobienie a moz ewlasnie te kąpiele - ale ona była takim grzecznym dzieckiem nie plakala spala slicznie nie miała kolek :) teraz tez zameirzam szybciutko do wanny z grochem wskakiwać:) waniena z przewijakiem jest- ale nie wiem ile razy uzyje tej wanienki:p

Malwinko podpisuje się pod tym co napisałaś :-). Moja uwielbiała wannę, a kąpiel z maleństwem jest cudowna.

Die_perle ja w ogóle nie lubię brać kąpieli i zdecydowanie wolę prysznic, więc nie wyobrażam sobie, że nagle miałabym się zacząć kąpać z noworodkiem. Ale to na pewno fajny pomysł jak ktoś lubi kąpiele.

Beata-ściana wygląda przepięknie.. i te kolory! super!

Paulagd- ja robię tak że przewijak do 'lekkich spraw' oraz do przebierania mam w pokoju Stelli. Do łazienki kupię sobie taki najtańszy przewijak do 'grubszych' spraw (bo warto wtedy podmyć pupkę) oraz żeby mieć gdzie ją odłożyć po kąpieli.
My mamy wanienkę składaną- mieści się do płytkiej szuflady w łazience- super sprawa. Będzie stać na blacie w łazience, a potem pewnie pod prysznicem.

reklama
Gdybym miała wannę to robiłabym na pewno tak jak Die, i już zazdroszczę ... Ja niestety mam prysznic, i planuję małą kąpać w wanience na blacie w kuchni, przewijak będę miała obok...Innej opcji nie widzę. W praktyce zobaczymy

Die ten przewijak fajny, podoba mi się ze względu na półki, pod spodem. Praktyczne rozwiązanie

Do góry