Guni85
Fanka BB :)
Skoro nawet lekarze mówią ze jest ok to napewno jest wszystko dobrze Nie wspominajac o osobach z Twojego otoczenia i nawet my tu na forum. Mam starsza córkę która też nie bardzo co robiła te wszystkie rzeczyale nawet nie wiedziałam wtedy ze powinna teraz ma 4 lata i naprawdę jest z nią wszystko dobrze ba nawet powiedziałabym ze jest dość kumata Spokojnie, cieszcie się tym czasem, nie ma się co niepotrzebnie denerwowaćBardzo dziękuje za wyczerującą odpowiedź. Ja tez byłam z córka już u neurologa 3 razy... i za każdym razem mówi ze mam fajne zdrowe dziecko, a do mnie co jakiś czas ten lęk, że coś jest nie tak wraca. Właśnie chhba dlatego, że nie wiem jaki ten kontakt wzrokowy powinien być. Czasem mówię do niej coś a ona na mnie nie spojrzy nawet tylko bawi się zabawką która jej pokazuje. Innym razem jest radosna i uśmiechnięta i ładnie patrzy co mówię. Mam wrażenie, że z sensoryką mamy jakiś problem. Mała nie lubi być dotykana po głowie, jak łapie ją za raczki to je wyrywa. Z jedzeniem mamy problem bo nie akceptuje kawałków.. stad te
Moje wszystkie obawy, że coś jest nie tak.
Zafiksowałam się i gadam do niej cały czas a ona niekiedy nawet na mnie nie popatrzy. Babcie, dziadkowie, ciotki mówią, że wszystko jest okej i jak dla nich zachowuje się normalnie. Więc ja już sama głupieje.
Z pokazywaniem to też jej zaczęłam baaardzo dużo pokazywać ale póki co tego palca niestety nie widzę. Gdy pytam np. Gdzie jest tata No to zwraca wzrok w jego kierunku.
Sporo gaworzy, ale nie jest to jeszcze gaworzenie, że jest świadoma, że ja to mama.