reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

witajcie dziewczynki. wszystko wskazuje na to że będe tym razem kwietniową mamusią, jestem przeszczęścliwa bo staraliśmy się z mężem 3 miesiące. Wyszła druga kreseczka na teście ale bardzo cienka, powtórze jutro i zadzwonie do gina. Baaaaaaaardzo bym chaciała dołączyć do Was :) mam nadzieje żę mnie przyjmiecie, zdrówka życzę

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!
Od 3 dni zastanawiam się czy to prawda. Nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam na teście jasna kreseczkę obok ciemnej testowej!
Staramy się o dzidziusia od ponad roku, byliśmy już na wszystkich badaniach i wyszło, ze mam za wysoki poziom prolaktyny. Od 14 lipca biorę bromocorn i nie mogę uwierzyć, że w pierwszym cyklu leczenia nam się udało. Wczoraj zrobiłam drugi test i znów dwie kreski, poszłam od razu na beta hcg i wynik to 360,20. A pierwszy test zrobiłam tylko dlatego, że miałam iść na rentgen zęba i pani stomatolog zapytała czy nie jestem w ciąży. Zaskoczenie totalne ale i szczęście wielkie. Wizyta u lekarza dopiero w przyszłym tygodniu, bo obecnie jest na urlopie. Tak więc chyba też będę kwietniową mamusią 2012 :)

?

Martolinka gratuluję! 27 a 13 kwietnia to duża rozbieżność. Kiedy miałaś ostatnią @ i jak długie masz cykle?

Ja byłam wczoraj u ginka :) Ciąża potwierdzona, w macicy jest pęcherzyk :) Następne usg za 2 tygodnie.
Odetchnęłam bardzo bo jakoś strasznie się bałam ciąży pozamacicznej.

nuluska osttnia @ miałam 12 lipca. A cykle mam 24 dniowe. Nie wiem skąd ta rozbieżność w kalkulatorach internetowych:eek:
A Tobie gratuluje:tak:

witajcie dziewczynki. wszystko wskazuje na to że będe tym razem kwietniową mamusią, jestem przeszczęścliwa bo staraliśmy się z mężem 3 miesiące.

Witamy!!!! gratulacje

Witajcie!
Od 3 dni zastanawiam się czy to prawda. Nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam na teście jasna kreseczkę obok ciemnej testowej!. Tak więc chyba też będę kwietniową mamusią 2012 :)

Witamy!!! bedzie nam razniej "w kupie":-D

A mnie dopadła dziś zgaga... mam ją tylko w ciazy i długo nie musiałam czekac:tak:

Witam wszystkie kwietniowe mamusie i gratuluję !!!
Bardzo się cieszę że mogę dołączyc do waszego grona :-)
to moja druga ciąża, mam już 1.5 roczną córeczkę i stwierdziliśmy z mężem że pora na drugie słoneczko i jakie było nasze zdziwienie i radośc gdy po pierwszym miesiącu starań zobaczyliśmy 2 kreski na teście(i na kolejnych dwóch- dla pewności;) termin z kalkulatora internetowego mam na 8 kwiecień, ciekawa jestem jak wyliczy mi lekarz. Ale jestem szczęśliwa!!!

Ostatnia edycja:
sweetlwik witaj!!!!
Kiedy wybieracie sie do lekarza? U mnie jutro dopiero 4 tydzien sie zacznie wiec poczekam jescze tydzień, dwa. Dzis odnalazłam pierwsze usg syna , byłam w 5 tc i juz był pecherzyk.

Dziękuję za miłe przyjęcie do grona kwietniówek :-)
ja też wybieram sie do lekarza za tydzien- dwa. jestem zagranicą a tu się lekarze tak nie spieszą. najpierw muszę zrobic oficjalny "dowód ciąży" i dopiero z tym badaniem mogę liczyc na wizytę w klinice. w poprzedniej ciąży pierwsze usg miałam dopiero w 12 tyg:-( więc jeszcze trochę poczekam żeby zobaczyć to nasze małe szczęście, ale mam nadzieję że serduszko usłyszę dużo prędzej.

Wczoraj zrobiłam drugi test i znów dwie kreski, poszłam od razu na beta hcg i wynik to 360,20.
Super, wielkie gratulacje :)

nuluska osttnia @ miałam 12 lipca. A cykle mam 24 dniowe
To licząc na szybko z reguły Naegelego wychodzi mi u ciebie 15.04.2012 :)

jakie było nasze zdziwienie i radośc gdy po pierwszym miesiącu starań zobaczyliśmy 2 kreski na teście
Cudnie :) Wielkie gratulacje :)

ja również mam starszą córeczkę, ma 1 rok i 5 miesięcy
Dużo nas tu posiadających starszaki :)

Kiedy wybieracie sie do lekarza?
Ja już byłam, to był 5t3d i było widać pęcherzyk w macicy. Tylko tyle i aż tyle bo ja się bałam ciąży pozamacicznej.

reklama
witam się i ja. W pierwszej ciąży USG miałam w 7 tyg, widziałam pęcherzyk. Do gina wybieram się za jakieś 2 tygodnie. Taka jestem szczęśliwa!!!!! Ciągle chodzę i zerkam na teścik :-)

Do góry