reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

Paulina - tylko my teraz na Hutę się raczej nie damy wybrać.... a nawet jeśli to znając życie wszystkie napisy będą a o dziadku żadnego :-p to my własnie wróciłyśmy z krótkich zakupów bo już nie było co jeść i Lila w wannie siedzi a ja pisze do was:-D
ja M. miałam kupić portfel ale z tego samego powodu co koszulka dla teścia odpada :-( i chyba przejdę się po Bonarce i mu jakąś fajną koszulkę/sweter na długi rękaw kupię...
Misza - Lila dopiero przekroczyła 9kg:-p no to faktycznie kiepsko że musisz się do gina tak wcześnie zapisywać.... czyli możliwe że to znów torbiele? ja bym zamówiła prezent wcześniej ale nie mieliśmy jak za niego zapłacić a teraz jak wypłaty przyszły to trochę późno... a kalendarz chcemy zrobić na dzień babci i dziadka:tak:
spokojnie - lateralizacja dopiero w wieku przedszkolnym się kształtuje i do tego czasu Igo spokojnie jeszcze kilka razy zmieni rękę przewodniczącą:tak: a słyszałam że ludzie leworęczni są bardziej inteligentni:-) ale dopiero jak będzie szedł do zerówki/pierwszej klasy będziemy mogły mówić o prawo lub leworęczności ;-) ja jak zaczynałam pisać to tez pisałam lewą ręką ale rodzice mnie "przestawili" i do tej pory jestem praworęczna...
u nas tez praktyczne prezenty królują :tak: a oprawki do okularów wymienię sobie w lutym bo mam wykupioną gwarancję i mogę bezpłatnie wymienić na inne a te co mam mi sie nie podobają :-p

reklama
KAROLA ja mojemu portfel kupilam w sierpniu.. ehh, chyba wytargam go w niedziele/poniedzialek do bonarki to sobie cos wybierze ;) moze pracujesz wtedy? :D
MISZA u nas tez praktyczne raczej. No jedynie wymyslil sobie PS4 ze on da mi kase ja kupie i niby prezent. Taaak mi zal kasy na to playstation ze szok. A wiecie co ostatnio wymyslil? Wyplacil 2tys z konta, wrzucil do skarbonki, dzwoni do mnie i mowi "kochanie, wlasnie po wielkich trudach UZBIERALEM pieniazka na playa" haha

Paulina - no to niezły "aparat" z Twojego faceta:-D a powiedz mi on starszy jest od Ciebie czy mniej więcej w tym samym wieku? Mi M. jak tylko zapytam co by chciał na prezent mówi że nic nie chce :-p
a pracuję w sobotę, niedzielę i poniedziałek :-) tylko w sobotę i niedzielę na krainie koło Empiku a w poniedziałek na Maluszkach koło Smyka :-p zapraszam;-)

KAROLA bede sie rozgladac ;) ja jestem z 08.07.1996 a A. 03.03.1988. Jest miedzy nami 8 lat i 4 miesiace roznicy, wiec troche sporo ;) ale jakos tego specjalnie nie dostrzegam w codziennym zyciu. Moze ja troche doroslejsza a on dzieciowaty :D

O jeny, ale się rozpisałyście....
Krzyś czasem lewą a czasem prawą rączką się posługuje, ale teraz chyba za wcześnie jest tak jak pisze Karola na ocenianie :-)
Paulina u mnie obecnie różnica wynosi 5 lat i jest ok, kiedyś byłam w związku z dużo starszym gościem :-) Czasem te różnice się zacierają czasem nie.. zależy kto ma jakie podejście do niektórych tematów. U Was jest ok z tego co piszesz :-)
Paulina każdy facet to dzieciak, nie ważne ile ma lat...
Fajne prezenty sobie robicie ;-)
Misza mam nadzieję, że @ szybko przyjdzie i będzie bezboleśnie :-)
Ja dzisiaj byłam w UP i Panie urzędniczki były wyjątkowo miłe...jedna obsługiwała mnie a druga Krzysia pokazując mu wszystkie szafki i spacerując po biurze...

Ostatnia edycja:
ELUTKA to chyba trafilas na jakies wyjatki, bo w urzedach to nie trafilam jeszcze na mila osobe. No ale w UP jeszcze nie bylam

Powiem Ci, że ostatnio chyba się coś zmieniło bo ja trafiam na miłe...może dlatego że ja jedtem dla nich miła?hmmm
Przypominam o jutrzejszym zlocie czarownic zwanych dalej najlepszymi matkami swoich pociech :-D

Paulina - to różnica wieku sporawa ale nie ogromna:tak: faceci z reguły sa bardziej dziecinni:tak: pomiędzy mną a M. jest tylko 6 miesięcy :-p
Elutka - ludzie trochę zmieniają nastawienie jak mają do czynienia z dzieckiem a znając Krzysia to zaczarował panie i dlatego były miłe:-p choć ja też się ostatnio spotykam z coraz większą ilością uprzejmych urzędników - może faktycznie to sprawa naszego podejścia do nich...
ja jak mówiłam postaram sie być ale dopiero po 15 pewnie bo o 14 pracę kończę...

reklama
Karola i Misza jutro planowo mają sie zjawić w Naszych okolicach:-) Karoli obiecałam rosół więc musi być :-D
Pewnie pójdziemy na jakiś spacerek na pas:-) masz blisko ;-)

Do góry