reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

POGADUCHY O WSZYSTKIM

a co do komórek
to moja Paulina kupiła sobie za własne pieniążki zebrane na rocznicę komunii
i jak zobaczyła że tak czesto musi ją ładować za własne pieniądze
to po komórce nie ma już śladu
ale u chłopaków to może jest inaczej
zresztą moja Paulina nie jest osobą oszczędną
i nie potrafi dłużej pieniędzy przetrzymać jak 1 godzinę ;D ;D ;D

reklama
No i stało się :mad:... pierwsze dziecko przyniosło do klasy komórke. :( Rozmawialiśmy wczoraj na ten temat całe popołudnie.  ::)
Mąż powiedział, że kupi mu komórkę, ale, jak Patryk znajdzie argumenty "za". Nie znalazł...
Ciężko było mu wytłumaczyć, że jeszcze nie teraz... ::) może za rok ... ???

U nas jest zasada - dobre wyniki w szkole i grzeczne zachowanie to gwarancja nagrody niematerialnej... np: basen, skatpark, kino itd. Narazie skutkuje... :laugh:

u mnie nie ma takich punktów czy nagród za dobre oceny, bo dostaje raczej różne i baaardzo dużo i jak jednego dnia dostanie trzy oceny dobre i jedną złą to cieżko by mi było wymyśleć jak postąpić, my raczej dużo rozmawiamy, staram sie zachecic Alexa dobrym słowem i miłą atmosferą, a niestety krzykiem czasami muszę go przywołać do porządku.

Obawiam się EWCIK100, że moja reakcja na wysmarowane książki i zeszyty byłaby taka sama. :( Wszystko jestem w stanie znieść, ale brudne książki i ubrania to moja pięta achillesowa. :mad:
Ostatnio Patryk też ma zaniki pamięci.. ::) Tydzień temu dopiero na drugi dzień rano, przypomniało mu się, że ma płytę ze ślubowania. Wczoraj miał dla mnie dwie kartki - od nauczycielki i pielęgniarki ... dostałam je na wieczór... ::)

Amnezja -jakbym widziala moja Pauline
na ostatniej lekcji miala sprawdzian z angielskiego a jak przyszla do domu to nie pamietala jakie byly zadania
a dzisiaj ma pierwsze wypracowanie z polskiego z Akademii Pana Kleksa
i jestem zla na nauczycieli bo nie oddali sprawdzianow jeszcze z matmy i anglika a to bylo juz tydzien temu
dzieci chodza ciekawe a rodzice tym bardziej

Dziwne, że mój Patryk zapomina tylko rzeczy dotyczące szkoły... ::) nigdy nie zdarzyło mu się zapomnieć, że dzisiaj jest dzień grania na komputerze... ;D

reklama
Do góry