reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel przepis na jajka w odpowiednim dziale wrzuciłam od znajomej taki podłapałam

co do snów to nic nie poradzę odkąd jestem w ciąży to śnią mi się prawie same głupoty jakaś masakra z tymi snami

reklama
Mini - nie nazwałabym tego stresem, ale podekscytowanie. Jest to niewątpliwie wielkie wydarzenie - rozpoczyna się w życiu dziecka nowy etap. Emilka bardzo chce chodzić do przedszkola, uważa, ze jak zacznie chodzić, to będzie to oznaczać, ze jest już "duża". Ostatnio chce być bardzo samodzielna - nawet mi nie pozwala kłaść nakładki na sedes, bo ona już umie bez... Widzę, ze jeszcze jedno nas łączy :) - mamy ten sam termin porodu.
Angel - te sny być może odzwierciedlają strach przed komplikacjami ciążowymi, a jak tak czytasz do wieczora w necie, to nie przypadkiem właśnie "takie rzeczy"?

Ja jestem z natury zmarźlakiem, więc lubię ciepełko.
A co do prasowania, to ja nigdy nie robię wielkiego prasowania - codziennie rano prasuję sobie i Emilce co mam założyć (5 minut), mąż prasuje sobie sam, firanek nie mam.

Dziękuję za przepis na jajca! :-)

Co do spania.. Przed czy nie nie ukrywam bardzo stresuje się ciążą :-( Na codzien staram sie wogole o tym nie myslec, jeden wielki pozytyw! Ale przed snem dopadaja wszytskie problemy jakie mamy, wszystkie obawy co do ciazy..
Myślę, że jak skończę ten pierwszy trymestr, 14 wrzesnia zobacze , ze wszystko jest w najlepszym porządku to zejdzie to wszystko ze mnie.
Bede pewnie potem cala ciaze przezywac, ale juz nie tak jak teraz ;-)

A teraz w tv leci ta reklama pomocy dzieciom w afryce.. :( I tak sobie mysle, zyja bez lekow, bez jedzenia i ciaza za ciążą..wszystko jest ok..tylko potem te dzieci biedne juz narodzone cierpia z glodu.. A w ciazy, zadnych badan, witamin, lekow nic..
A my sie zamartwiamy..
Ehh dziwny jest ten świat..

Angel ja oglądam czasami program ciąża z zaskoczenia . Tam dopiero się dzieją cuda . Laski piją , odchudzają się , biegają , nie mają opieki prenatalnej i rodzą zdrowe maleństwa :tak:

Doris fajnie że tak się cieszy :tak:. Mój nie bardzo chce iść ale wie że musi ;-) więc nie protestuje .

Bożenka mnie też to dziwi, ale ameryka to specyficzny kraj :-)
Ja jestem w stanie zrozumieć że ktoś ma plamienia i myśli że to okres , jest puszty więc nie wiele tyje ale przecież są jeszcze ruchy dziecka których nie da się przeoczyć ( moim zdaniem ) zwłaszcza w końcówce ciąży ...

Do oglądniecia ;)
http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html

Ostatnia edycja:
witam

u nas marna pogoda w dzień duszno teraz deszcz pada
ja mam problem ze snem ciężko spać,piersi bolą kręcę się nie mogę się ułożyć,a o snach nic nie powiem też dziwne rzeczy się śnią

ja też czasami oglądam ten program o ciąży z zaskoczenia,dla mnie to tez dziwne bo naprawdę nie wiem jak można nie wiedzieć że jest sie w ciąży,może pierwsze 4 miesiące a póżniej jak maluszek kopie nie wiem dziwne to wszystko

co do objawów to u mnie piersi nie wiem co mam jeść leniuch niemiłosierny nic mi się nie chce,po za tym cięzko z jedzeniem już sama nie wiem co jeść

Ale macie dobrze, też bym chciała nie móc jeść - mam odwrotnie nie mogę się opanować a później na wymioty mnie zbiera - zupełnie jakbym bulimnię miała i tak już od 2-3 dni.... Strasznie się czuje, brzuch mi stoi, z zaparciami sie męczę (już kolejny dzień - 4 chyba) a wizyta dopiero we wtorek....

Mini55 zazwyczaj w placowkach medycznych znaja juz te przepisy, obowiazuja od 2 lat...najwidoczniej trafilas na jakas ignorantke i tyle :)

Co do zaparc - ja staram sie codziennie albo co drugi dzien jesc jogurt owocowy (moze byc naturalny jako ktos woli) z 2 lyzkami stolowymi otrebow pszennych lub owsianych albo pomieszanych. Bardzo pobudzaja uklad trawienny :) przynajmniej u mnie.

reklama
ja nie mam parcia na jedzenie, ale jak jużdorwe coś o co akurat mi chodziło to aż wzdycham pod nosem i się delektuje każdym gryzem, że mąż na mnie patrzy dziwnie :zawstydzona/y: Przed chwilą pochłonęłam rogalika seven days z podwójnym nadzieniem, to myślałam , że odlece dosłownie z przyjemnosci :szok:

Co do programu , to ja też w to nie wierze do konca.. Musialyby byc bardzo bardzo otyle by 9 msc brzuch schowac :no: A jak zdrowo i bez komplikacji przeszly cala ciaze przy takiej otylosci? Napewno nie zdrowe odzywiane, alkohol bankowo i fajki, no nie wiem jak ten temat ugryść :no:

Do góry