reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dobra jest nie :-D:-D:-D:-D:-D
Bozienka - domyślam się co miałaś dzisiaj i super ze tylko jedna ja przez jedną narobiłam sobie ponad rok koszmaru ale co nas nie zabije to nas wzmocni i my kobietki jesteśmy potem silniejsze :-)
Pere - a ciebie ile będą jeszcze trzymać w tym szpitalu ??I jak tam lepiej już ?

reklama
No i na szczęście sobie przypomniałam

KORNELKO WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE Z OKAZJI UKOŃCZENIA PIERWSZEGO MIESIĄCA

k,NDM4OTg2ODYsNzc3MDQz,f,truskawka.gif

monika jest lepiej ale ciągle pobolewa mnie nerka więc lekarz mnie nie puści do domu, zwłaszcza, że dzisiaj znów byłam na kroplówce z pyraliginy (a miałam negocjować wyjście w piątek)... urolog wymyślił jakiś cewnik do nerki przez pęcherz ale na pewno się na coś takiego nie zgodzę; martwię się, że będę tu siedzieć do końca 36 tygodnia, a potem pójdę na cięcie :baffled:

doris życzę szybkiego powrotu do zdrowia, fajnie, że już wiesz jak będziesz znieczulana, mnie to spędza sen z powiek. Też będę miała cc.
Patka - a nie będziesz miała wcześniej przeprowadzonego wywiadu? Myślałam, że tak się zawsze robi przy planowanej cc. Przypuszczam, że tez będziesz miała podpajęczynówkowe - lekarz mi mówił, że takie jest najbezpieczniejsze dla dziecka. Czasem tylko w nagłych wypadkach robią narkozę ogólną, ale wtedy dziecko też odczuwa jej skutki.
Kadza - ja nie umiem i nie lubię lepić pierogów, więc Cię podziwiam
Vilandra - ciekawe z tym 4 cm - dlaczego tatuś nie może być jak jest mniej, skoro już kobieta jest na porodówce? U nas po terminie zalecają szpital od 12-tego dnia. Ja urodziłam Emilkę 9 dni po terminie - co drugi dzień chodziłam na ktg i usg. Zakupy na All robiłam u tego samego sprzedawcy i wszystko przyszło zgodnie z zamówieniem - napisz do nich, może doślą.
Bozienka - dobrze, że już po wszystkim, a poszło po Twojej myśli?

Na moją Emilkę naturalne sposoby wywoływania nie działały... Teraz mam nadzieję, ze Oskar urodzi się w terminie, czyli tak, jak będzie planowana cc. Prawdę mówiąc mam tyle na głowie, że chciałabym najpierw pozamykać sprawę mieszkania, przeprowadzki i zdążyć poprać wszystko (prasowaniem zajmie się mąż) zanim się urodzi dzidziuś.
Dzisiaj siedziałam przy Emilce i głaskałam ją, żeby usnęła i tak sobie pomyślałam - jak bardzo bym chciała, żeby po urodzeniu Oskara miała poczucie, że kochamy ją tak samo mocno jak wtedy, gdy jego nie było. Jak pogodzić opiekę nad niemowlęciem, która jest na prawdę absorbująca i jednocześnie dawać z siebie tyle samo starszemu dziecku? Pewnie każda z podwójnych mamuś ma takie myśli...

Pere- Ważne że masz opiekę dobrą i że tak nie boli a maluszek twój ile waży robili ci usg ??
Doris- jak mały będzie grzeczny to dasz rade bo jak cyc to ciężko jest ale mój był anioł moja Zulka nie odczuła a teraz to nie myślę o tym na razie.Odważna jesteś z tą przeprowadzką ale z tego co pisałaś wcześniej to warto posiedzieć trochę u rodziców:-)
Dzisiaj miałam 2 razy taki kłucie że aż się wystraszyłam że mi pesser wypada i trochę chodzić nie mogłam bo napierał mi mały strasznie w dół ale już ok

reklama
Do góry