reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

dzień dobry

Iskierka na niedzieli jest mnóstwo szpeców od komputerów ale trzeba uważać bo są i oszuści, przykład mój sąsiad.... wyczuwają naiwnych ludzi którzy nic a nic sie nei znaja na komputerach i robią ich na cacy...

my póki co pobudka :) jakieś lajtowe śniadanko i byle do kolejnej drzemki :) najchetniej juz bym wzieła miesiac urlopu no ale.... jestem jakaś zupełnie przemeczona :) gdyby była lepsza pogoda to może i nastrój by sie poprawił

reklama
hej.

U nas niedziela zaczela sie od 7 rano...takze bardzo pieknie :)
Zrobilismy z dziecmi porzadek w zabawkach-te juz nie nadajace sie do niczego poszly do kosza reszta posegregowana tak jak trzeba. Ciekawe ile bedzie taki porzadek.

Dzis przyszla nam ochota na kaczke wiec piecze sie juz...ogolnie nie przepadam za kaczkami ale raz na ruski czas moge to zrobic dla K :)

Dzieciaki poszly nynu wiec troche spokoju...chyba wybiore sie do sasiadki na kawke,bo mi spac nie bardzo sie chce a dwa musze dogladac mieska...

Iskierka czasem naprawa w ogole sie nie oplaca i lepiej kupic nowy,ale tak jak Madzia pisze na niedzieli duzo jest serwisow komputerow warto zadzwonic i zapytac niech ocenia ile wyszlaby naprawa i czy sie w ogole oplaca naprawiac...

Milej niedzieli dziewczynki

Hej...

miało być dzisiaj pogodnie a cos zachmurzone... ;/

My już ogarnęli wszystko, teraz tylko obiad zjeść, i odpoczywać :)

Iskierko zależy co tam w nim poszlo, i czy naprawa będzie się oplacac, bo czasem zawolaja ponad tyle ze dolozysz polowe druga i jest nowy :)

dzien dobry, pozdrawiam was kochane!
Jak tam Zuzia i Alex, czy czuja sie juz lepiej?

Ja juz mam buleczki popieczone, teraz wyrasta mi chlebek, brat umyl basen, bawi sie z Adasiem, plec meska dojrzala spi :nerd::sorry2: a z madrosci nastolatka :
-mowie patrz Bartek jak sie zmienia pampersy, bo tez bedziesz musial to robic. A on na to : ja jestem mezczyzna a nie kobieta, wiec moja dziewczyna to bedzie robic za mnie.

Taaaaa jasne :-D

-Bartek , przypatruj sie jak robie chleb to sobie bedziesz umial w domu sam upiec. Na to on odpowiada : po co mam robic chleb, skoro mamy piekarnie?

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dzien dobry. Teskni tu ktos za mna? Nie pisalam bo oddalismy laptopa do formatowania bo masakra z nim juz byla i teraz pisze z telefonu.
Wczoraj mielismy miec z mezusiem wychodne. Opieka dla dzieci zalatwiona byla ale nie poszlismy bo Karol w piatek na wieczor goraczki dostal. Dzis jest jakby lepiej. Zobaczymy jutro. Jak goraczka bedzie sie utrzymywac to idziemy do lekarza.
Mala chodzi juz bardzo duzo. Tak sie rozpedzila ze juz prawie biega.

Iskierko nam padl w laptopie procesor i gdyby w pl nie udalo sie wymienic go za niewielkie pieniadze to by sie nieoplacalo. A ze przyzwyczajeni jestesmy do naszego kompa to szukalismy tanszego rozwiaznia niz kupno nowego. I jakos sie udalo. Przewaznie to te naprawy sa warte tyle kasy ze lepiej nowego kupic. I jeszcze odnosnie specjalistow od komputerow to raz oddalismy takiemu i po jego dzialaniach byl taki sam jak przed ta cala naprawa. Oszustow jest pelno.

Mamo zdrowka dla Zuzi! Oby antybiotyk zadzialal. Oj ja tez tak przezywam jak moje dzieci choruja.

Berni jak tam Alex? My tez po obiadku odpoczywamy. Moj mezus to nawet oko przymk
Marzenka ty nie lataj do sasiadki kawy pic tylko skoro tak lubosz biegac to dawaj domnie!

Moj maz moze wezmie sobie tudzien wolnego i pojezdzimy troche tu i tam. Oj.chcialabym sie nim pocieszyc troszke wiecej niz na codzien. Milej niedzieli kobiety.

Ayni hehe :D fajnego masz brata :) no tak każdy prawie facet reaguje :) wszystko my będziemy robic :D
przyjdzie czas to się nauczy :p

Alex już lepiej, katar powoli przechodzi. Dziekuje :*

Kasia a Zuzia jak? lepiej jej? zeszlo trochę tej opuchlizny?

Madi, oby przeszla goraczka Karolowi... to wina pogody chyba, raz upal, a zaraz chłodniej, niewiadomo jak się ubierać... denerwuje mnie to już...

Oby mezowi udało się wziasc wolne to sobie odpoczniecie :) nacieszcie się sobą :) ile wlezie, teraz cieplo w miare to można gdzies pojechać, 2 km od nas jest zoo w Overlonie, ogolnie tam fajnie, ale drogo, sa zwierzątka rozne, i bardzo duże to jest. Z dziecmi możecie sobie pojechać tu albo do Arnhem do tego wielkiego zoo sa tam już rybki :) albo do tych niemiec :) apo drodze do nas na kawke :)

Ostatnia edycja:
Berni w Overloonie bylismy jak Karol mial 2 latka. Wtedy akurat bylo wiecej malych zwierzatek. Teraz planujemy do zoo do Duisburga wyskoczyc. Kolezanka tam byla i pokazala mi zdjecia. Pieknie tam jest. W planach mamy jeszcze wyjazd tam gdzie ty ostatnio bylas i nad morze. Nie wiem czy zdarzymy wszedzie pojechac. Nawet jeszcze nie wiem czy wolne dostanie. A co do kawy to wiesz ze ja chetna jestem. Powiedz kiedy to wpadniemy:)

Ja zaraz rolety bede czyscic. Czekam tylko az maz mi wroci ze spaceru z psem.

A odnosnie naszego forum to powiem wam ze pierwszy raz tak sie przywiazalam. I atmosfera tu jest fajna. Mam nadzieje ze jeszcze dluuugo bedziemy tu wszystkie sie udzielac. Szkoda ze tak porozrzucane jesteamy po calej holandii bo tak to zlot moglybysmy sobie urzadzic:)

Hejka wszystkim
Iskierka na niedzieli jest mnóstwo szpeców od komputerów ale trzeba uważać bo są i oszuści, przykład mój sąsiad.... wyczuwają naiwnych ludzi którzy nic a nic sie nei znaja na komputerach i robią ich na cacy...
No własnie Madzia ja nie che takiego SZPECA z Niedzieli. Pytalam bardziej w sensie ze ktos ma kogos zaufanego...
Iskierka ja zam tyle że on w Zoetermeer mieszka. Ale chyba ma też punkt serwisowy w Hadze.
Do Zoetermer mam zdecydowanie bliżej niz do Hagi...
Iskierka czasem naprawa w ogole sie nie oplaca i lepiej kupic nowy,ale tak jak Madzia pisze na niedzieli duzo jest serwisow komputerow warto zadzwonic i zapytac niech ocenia ile wyszlaby naprawa i czy sie w ogole oplaca naprawiac...
Wiem, wiem. Jak ostatnio mialam spięcie i przepalil sie bezpiecznik to holenderski serwis zaproponowal mi naprawe za... 150€. Wtedy mialam mozliwosc podeslac lapka bratu do PL gdzie jego kolega wymienil mi ten bezpiecznik za... 60zl. Teraz przypuszczam ze padlo to samo, bo wlasnie gniazdo nie laduje. A nie mam mozliwosci wyslania go do PL (poczta nie wchodzi w grę:-D)
Dzien dobry. Teskni tu ktos za mna? Nie pisalam bo oddalismy laptopa do formatowania bo masakra z nim juz byla i teraz pisze z telefonu.
Nastepnym razem zapros mnie - zrobie ci formata za... kubek goracej kawy i ciastko:-D:-D:-D to akurat umiem, robilam nie raz i nie na jednym kompie stacjonarnym/laptopie.:-D
A odnosnie naszego forum to powiem wam ze pierwszy raz tak sie przywiazalam. I atmosfera tu jest fajna. Mam nadzieje ze jeszcze dluuugo bedziemy tu wszystkie sie udzielac. Szkoda ze tak porozrzucane jesteamy po calej holandii bo tak to zlot moglybysmy sobie urzadzic:)
powiem ci ze tez sie przywiazalam i chociaz zadziej pisze to niemal codziennie czytam co naskrobalyscie.
Zlot mozna zrobic zawsze, trzeba tylko sie skrzyknac w najbardziej odpowiednim dla wszystkich miejscu i czasie....

reklama
Bry wieczor!
Ja tak na szybko,bo ciezki wieczor za mna...
Zuzi opuchlizna wydaje sie jakby ciut mniejsza ale dalej kula twarda jak kamien i boli ja,dotknac sobie nie da.
Obie zasnac dzis nie mogly to ja ja wzielam Zuzie do nas a jak zasnela to poszlam zmienic meza u Marty a Zuzia zostala w naszym lozku.Marta jeszcze dlugo marudzila i chyba nawet ja przed nia zasnelam,obudzil mnie placz Zuzi z sasiedniego pokoju,nawet nie zdarzylam wyjsc od Marty to tamta spadla na podloge...ale ryczala strasznie a ja z nia,jeszcze teraz sie trzese i nie moge sobie podarowac ,ze zasnelam z Marta.Nic sie jej nie stalo ,glowa troche obita ale jakbym mogla to zaraz pojechalabym z nia na przeswietlenie .

Do góry