reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Agss chodziło ci pewnie o bilirubinę...
Co do RDW.... to do nas sie kiedyś przyczepili, że brakuje mi 11€ do ubezpieczenia. Zmienialiśmy samochód i trzeba bylo dopłacić. Rachunek przyszedł przed wyjazdem do PL. Obejrzalam, przeczytalam, schowalam do szafki i... zapomnialam. Po 3 miesiącach przyszlo zawiadomienie, że do konca miesiaca mam to zaplacić. Mialam wtedy bardzo poważny poroblem bo z konta zniknęło mi 450€ (i do dziś ich nie ma) i zaplacilam te 11€ ostatniego dnia wyznaczonego terminu. Zaplacilam 20€, zeby już z odsetkami mieli. Po kolejnych kilku miesiącach dostalam karę 400€, od ktorej nie bylo odwolania. Nieważne ze zaplacilam, ze z odsetkami... Wazne ze nie wplynelo w terminie i umarł w butach...
Astrid, uszy do góry, będzire dobrze. Ja to chyba juz jestem wprawiona w finansowych problemach, bo jakoś lawiruję z płatnościami i na razie mi się udaje, choć kilka zaległosci ciązy i chwilowo nie ma widoku na ich rozwiązanie....
Idę spać, bo jutro praca, praca, praca........

hej laski
kasia dzwon i przyjezdxaj:-)

nana pytanko kto dal ci skierowanie na rehabilitacje tu, l.domowy????ostatnio jak bylam w cb powiedzialam babce ze moja nie chce na brzuchu lezec i od razu myk i plecy, to stwierdxila ze wszystko jest ok, ale przeciez dziecko juz powinno pelzac czy cos tam. nie wiem w jwkim kierunku dalej isc, ze starsza nie mialam takich problemow.:no:

astrid gratulacje dla Majeczki, takie rzeczy ciesza oko ze ho ho:-)

madziula ja mojej daje biszkopcika raz dziennie no czasami dwa dziennie, i jak na razie nic jej nie dolega:-), a ostatnio to nawet kluseczki lane na rosolku jej zrobilam ale wiecej ich wyplula niz zjadla :-D

milej nocki:-)

ach agss ciesze sie razem z toba ze malutka tak dzielnie sobie radzi, zuch dziewczynka, jeszcze troszke i bedzie lulac juz w domciu. trzymaj sie babo:-)

Hellol. U mnie z tym kraamzorgiem było podobnie, Mala była w szpitalu 8 dni wiec przysługiwały mi jeszcze dwa (chociaż nie potrzebowałam wogole). Pierwszego dnia przyszła jedna, siedziala cale 6godz, na drugi dzień miała przyjść inna, która miała zadzwonić do swoich przełożonych i mojej ubezpieczalni żeby mi dorzucili dni za to, ze Mala była w szpitalu. Na szczęście ta druga nigdzie nie dzwoniła i wygonilam ja po 3 godz dziękując za ,,pomoc,, :) w sumie to obie siedziały w papierach bo nie było co robic

Agss super ze mala tak sobie dobrze radzi:tak:jeszcze pare dni i juz bedzie w domku:tak:
Agnes gratuluje ,to sa emocje:tak:jak mala istotka robi postepy:tak:

chyba kazdy cos mial z tym RDW :baffled: u nas tez byl proble i kara do zaplacenia:wściekła/y::no:ale to wina mojego meza bo ubezpieczyl auto .po 4 mis kupil sluzbowe i tez chcial ubezp w tej samej firmie:tak:Tak sie poplatal ze sluzbowe ubezp a z prywatnego zrezygnowal:baffled::angry:..

Madziula no fajnie jak rano jest widno:tak:od razu sie lepiej wstaje:tak:a wieczorem jak widniusio:tak:
Ewelina moja mala tez jeszcze nie raczkuje ,na brzuchu polezy ,pupe podnosi do góry a glowe na dól i nie moze nic zrobic:-) kazde dziecko sie inaczej rozwija ,nie porówniu lenki do starszej coreczki:happy:Michal sie calkiem inaczej rozwijal ,on w ogóle nie raczkowal tylko jak juz siedzial to na siedzaco sie przemieszczal:tak:

ja jutro mam w szkole u Michalka pierwszy rapport:szok::tak:

Hehe Iskierka moj maz mowi,ze Holandia to jest kraj piratow, z pieniedzy robia pieniadze i tylko na tym sie ten caly cyrk trzyma. Tu zabiora, tam oddadza i taki z nimi interes. Zeby kazdy cos mial, ale przypadkiem nie za duzo :-D

Astrid dacie rade, kazdy chyba przechodzil przez problemy finansowe, zycze wam, aby szybko sie ogarnelo. Komt goed!

:*

ja sie zastanawiam czy nie dac Adasiowi chrupka kukurydzianego na sprobowanie. Dzis poki co ide na zakupy zaopatrzyc sie w nowe smoki, butle, moze w koncu kupie te lyzeczki bo mam tylko 1 :sorry:

Karola madrze piszesz! :tak: sa dzieci ktore w ogole nie raczkuja, z siedzenia od razu wstaja a samo pelzanie nie jest niezbednym elementem rozwoju.
Z Michasiem pewnie wszystko w porzadku w szkole. Wpadaj do nas czesciej!

Ostatnia edycja:
EWELINA skierowanie dostalam w CB jak Tymek mial 5 m.Tez nie lerzal na brzuszku ,wogole nie umial mial wzmorzone napiecie miesniowe.Nie siadal tzn. jak go brali za raczki i podciagali do siadu to on nogi naprezal jak baletnica i glowy nie utrzymywal.Wiesz ja juz w szpitalu po urodzeniu widzialam ze jest cos nie tak.no ale wciaz mi wmawiali ze jest ok.Nie daj sobie wmawiac jesli cos cie martwi zawierz swojej intuicji.druga sprawa jest to ze faktycznie kazde dziecko rozwija sie inaczej.powiem ci tylko ze ja nie bylam zadowolona z rechabilitacji tutaj.Nic nie dawala.Pojechalam z Tymkiem do Pl i tam prywatnie go rechabilitowalismy.Byl tak opozniony motorycznie ze majac 7 m byl na poziomie 2,5 m dziecka.W pl wzieli sie za niego.mamy wspanialych rechabilitantow.Mi w CB wciaz mowili ze to normalne a pozniej szok byl ze to moze byc porazenie mozgowe ze do neurologa trzeba itd.dzis Tymaek ma nadal fizjoterapie ale zaluje ze nie mozemy pojechac do Pl na terapie,bo tu to nic nie daje.Mowia mi ze nic nei mozna zrobic :szok:Nie martw sie na zapas ale tez jak cie cos martwi to zaufaj swojej intuicji.Lepiej wszystko sprawdzic.Mozesz wybrac sie do HA.Ja np.bylam z Tymkiem u osteopaty bez skierowania i ubezpieczalnia zwrocila nam 80 % kosztow a bylo to sporo bo za wizyte placilam 80 e.Wydaje mi sie ze na fizjo mozna tez isc bez skierowania,jak bede na terapii z Tymkiem to zapytam.

hejka
nana dzieki, w tym tyg ide do ha bo musze isc na echo bioderek wiez zapytam co on o tym mysli
ayni a dawaj chrupeczke:-), ale powiem ci ze moja w ogole ich nie jadla, ja zaczelam od bniszkopcika, pozniej chrupeczki , chlebek i ciasteczka. teraz wszystko smakuje:tak:
kasia boskie masz te laski:-)

ide wyszorowac moje dziecko bo jest po chrupkach i ciastku upackane od glowy po stopy:-):-)

milego

Bry!
Ewelina jak wychodzilam od Ciebie to jeszcze byla czysta:-D
Moje jak wroclismy do domu,zjadly chlebek a potem ladnie same sie bawily! Nawet Marta przestala marudzic a u obcych to tylko do mamy:baffled:

Ja jako mama wczesniakow przewrazliwona jestem i nie spieszylam sie z wprowadzaniem nowych produktow,niedojrzaly uklad pokarmowy i obawa rewolucji zolodkowych x2...nie dziekuje!!!

To samo mialam z rozwojem ruchowym,swiadoma ze ZM wszystko beda robic o ok.2 m-ce pozniej niz ich rowiesnicy nie poganialam,fysio przychodzila ale nie byla to jakas szczegolna rehabilitacj.Wiecej cwiczenie przez zabawe i pokazywanie prawidlowych wzorcow ruchowych.
Teraz w lutym skonczyly korygowany rok i zaczynaja chodzic,czyli na wiek korygowany rozwijaja sie prawidlowo.

AGSS sprawdzilam w papierach ,moje jak wychodzily ze szpitala to wazyly M-2520,Z-2105.

reklama
nana19 do fizjo nie trzeba skierowania , wiem bo chodziłam i jesli sie ma odpowiedni pakiet to zwracaja normalnie ale np moja dawna ubezpieczalnia robiła tak ze jak poszlo sie bez skierowania to za pierwsza wizyte kasowali 2 czyli jesli ja w ubezpieczeniu mialam 14 terapii na rok to bez skierowania pierwsza brali podwojnie a potem 12... dobrze przedzwonic i sie dowiedziec w ubezpieczalni bo moim zdaniem szkoda jednej wizyty marnowac jak to nic nie kosztuje wziasc skierowanie:)

Do góry