reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ayni pisac mozesz przeciez o czym chcesz, ale dlaczego uczepilas sie jednej osoby i caly czas prowokujesz jakies sytuacje, ktore na dobra sprawe nie sa potrzebne? i co do uczepienia sie, to niestety widac i az smierdzi na kilometr. to jest forum, po co psuc atmosfere?

Mysle, ze nie jestes obiektywna w tej wypowiedzi. Mi sie tez nie podoba, ze tu ni z gruszki ni z pietruszki wpada sobie ktos kto nontoper obraza (prawie) wszystkich jak leci, wypomina, osadza, prowokuje. Tego nie widac i nie smierdzi ? :baffled: Wiesz, ja nie probuje byc na sile mila dla kogos kto mnie nie szanuje i mnie obraza na kazdym kroku... Moze kto inny by byl, ja nie, no juz taka jestem... Nic nie poradze.

Wlasnie czytalam co ta okropna dzieciobojczyni wyszykowala swojej corce az sie plakac mi chce ,biedne dziecko.Naprawde nie jestem agresywna ale jej to bym cos zrobila jakby stala obo.Nie rozumiem jak matka moze tak planowac zabojstwo dziecka ,wykopac dolek i wymyslic to wszystko ,szokkkkkkkkk.

O co chodzi ? Czy to znow w Polsce czy gdzie? Nie slyszalam o tym :szok:

Ayni a nie uwazasz, ze nazywanie kogos chamem czy burakiem tez jest w jakis sposob podobne do nazywania ciapatym? Cokolwiek to znaczy...

Ja uwazam (bo o to pytasz), ze to nie fajnie kogos obrazac, jesli sobie niczym nie zasluzyl. No, ale chyba nikogo tutaj chamem ani burakiem nie nazwalam ? :confused:

Kasiu umknelo mi wczesniej, no wlasnie do krolowej nie, bo ona chyba w Hadze mieszka :-D ale anyway bylam w szoku, bo pytania zadawala jakies psychologiczne, ze mialam ciezki orzech do zgryzienia, ale sie nie zajaknelam nawet. Z tego wszystkiego pewnie wyjdzie , ze jestem psychopatka i z pracy nici :-D No to co, masz juz vakantie?

Agss ja mialam 2 paczki tych oblrzymow, drugiej nawet nie skonczylam bo juz tak nie lecialo i przenioslam sie na podpaski dla starszych pan (nie za duze, ale nie za male, polecam).

Iskierka, zapomnialam dzis napisac, Oliwka tyle starsza od Adasia a ma jego wymiary, tozto calineczka!

reklama
AYNI mnie chodzilo o ta mamusie Madzi ,nioe chcialam jej nazywac mama bo na ta nie zaslozyla ale wiekszosc wie o kogo chodzi.

Achaaaaaa no ja juz myslalam , ze nastepna jakas sie znalazla :wściekła/y:

Ja tez nie raz o tym mysle, kiedy bawie sie z Adasiem i patrze na jego usmiech, szeroko otwarta buzke, slucham jego piskow i zastanawiam sie jak ona mogla... az czasem przestaje wierzyc, ze to sie stalo naprawde.ze mozna byc takim zwyrodnialcem...

Wolę o tym nie myśleć...Madzia była w podobnym wieku do Majeczki :-(.
Dzisiaj byłyśmy razem u endokrynologa. Przez durne autobusy się spóźniłam prawie godzinę. Czekałam na wejście prawie drugą godzinę. Za to Maja zdążyła pozaczepiać ludzi, wypić herbatkę, zrobić siku i pogrzebać mi w plecaku, gdzie miałam jej rzeczy. Lekarz pozachwycał się, jaka ona śliczna, duża i mi gratulował. Wyniki mam idealnie po środku widełek, więc następna wizyta za rok. Wysłał powiadomienie do mojego HA, na ewentualne badania krwi i recepty. Jedynie, jak zajdę w kolejną ciążę, to mam zwiększyć dawkę tyroksyny o 26mg :-D, następnie zrobić badanie krwi i się do niego zgłosić haha.

Ochhh widze,ze mialyscie napiety wieczorek na forum :szok:
Do nas przyszedl ksiegowy ,zeby zalatwic te UWV.Tylko wszedl a ZM dopiero co polozone spac,zaczely sie DRZEC ,obie i to rowno!!!
Poszlam do nich ,jedna na rece lulu i na kolanach przy lozku drugiej z reka mieszy szczebelkami glaskalam ja po glowce i spiewalam kolysanki...i tak przez 45 MINUT !!!!!!!!! Pierwszy raz w zyciu taka akcja,zawsze same zasypiaja,niewiem co je ugryzlo :confused: Ledwo wstalam,nogi scierpniete,rece bola :baffled: Jak zeszlam w koncu na dol,spytalam ksiegowego jak mu idzie a on ze skwaszona mina stwierdzil ,ze niestety uitkiering mi sie nie nalezy :szok: Az mnie wrylo w ziemie!!! Dopiero po dluzej chwili wybuchl smiechem i powiedzial,ze to GRAPJE!!!Myslalam ,ze mu natluke :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Bede miec na 10 m-cy czyli niezle.

The Hague zapomnialam Ci napisac,zebys sie nie przejmowala tym ze sie nie umowilas w CB na nastepna wizyte.Po roczku juz sie tego nie robi! Jak ja bylam na 11 m-cy na kontroli i szczepieniu to mi asystentka powiedziala,ze do domu dostane list z data i godzina a jak mi nie bedzie pasowac to zeby zadzwonic i zmienic.

Astrid ja bylam dzis u HA i w poczekalni moje postanowily uprzykrzyc mi troche zycie,rzucajac specjalnie na zmiane zabawki na ziemie:wściekła/y: Niech sie matka nagimnastykuje...cala poczekalnia sie smiala :-D

Ostatnia edycja:
reklama
wiesz co Ayni mylisz sie, jestem obiektywna. poprostu siedze i pisze to co widze. Uczepilas sie TheHague i to chyba kazdy widzi. I pisze to nie dla tego ze jest moja kolezanka (ktora de facto poznalam na forum), poprostu mysle ze nie masz nic ciekawszego do roboty. Obraza? a w jaki sposob? prosze, przytocz. I nie odpowiedzialas mi na pytanie, kto jest tym chamem i burakiem. Czy nie mialas akurat na mysli TheHague? Bo widze, ze z wszystkimi innymi na forum 'dobrze' zyjesz, a tylko do niej non stop pijesz, bo kiedys napisala ze nie lubi ciapatych, co ewidentnie Cie uderzylo, bo Twoj maz jest z Tunezji. Na forum wiele dziewczyn pisalo o brudasach, np. Madziulka, lub o ciapkach, np. Laru. To Cie nie zabolalo? Mysle, ze te klotnie, niesnaski i dokrecanie srubki czy wpinanie szpilki (czy tam pinezki :D) komus w tylek nie ma najmniejszego sensu. Ale to forum idzie jak fala, jedna zacznie, druga poprze, i leci. Cala lawina. Powiedz potrzebne to? Ostatnio widze byl temat o kaszkach, TheHague zasugerowala i polecila kaszki z PL zbozowe. W tym poscie nie bylo nic co moglobyc do Ciebie Ayni skierowane. Po czym Ty zaraz ruszasz z odsiecza. Byleby dowalic TheHague. Jak bylam w ciazy to czytalam to forum czesto, i widzialam ze kiedys czesto radzilas sie wlasnie TheHague, co do butelek, pieluszek, i innych dzieciecych artykulach. I TheHague zawsze Ci odpisywala. Teraz widze stalas sie bardzo madra mama, bo kazda rade TheHague traktujesz jak smiec i wrzucasz do kosza, przy tym obsmiewujac ja, byle by na forum zdobyc autorytet.
Nie kazdy musi lubiec Muslich, nie kazdy musi lubiec Holendrow, nie kazdy tez musi lubiec TheHague. Ale kazdemu czlowiekowi nalezy sie szacunek. Mysle, ze takich rzeczy uczyli Cie w domu?
Ja nie zauwazylam zeby Hague obrazala kogos na forum. Moze przeoczylam, przytoczysz? Pisala do kogos np. Ty idiotko, prostaczko, buraku, chamie, debilu czy jakos jeszcze inaczej? A moze pisala do kogos "jestes zla matka, powinni Ci zabrac dziecko?". A moze jeszcze cos innego? No prosze Cie, przytocz tutaj.
I jeszcze raz prosze Cie o powiedzenie oficjalnie kim nazywasz asocjalnym CHAMEM. tak zeby nie bylo nieporozumien.

I nie, TheHague nie prosila mnie o role adwokata w tej sprawie, wpadlam poprostu na forum i nie bylo mnie troche wiec zaczelam czytac wstecz. Ale z racji zboczenia zawodowego zawsze w takich sytuacjach reaguje. Niestety, a moze i stety, nie wiem.

Ah no i widzialam, ze TheHague napisala Ci ze trzyma kciuki czy tam powodzenia, juz nie pamietam. Wszystkim uzytkowniczkom podziekowalas grzecznie, jej nie. Troche to dziecinne.

Ostatnia edycja:
Do góry